Парфюмни размисли и страсти - 157

• 38 644
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
  • Козлодуй
Я кажи, котаракът сам ли си гушна шишенцето, или ти му го натика между лапите за снимката?  Mr. Green
Е,сега,има ли значение ако леко съм го аранжирала Mr. Green Важен е крайният резултат.Всъщност поигра си малко,но не съм толкоз бърза,нито пък старото ми фото.

Мимси,Санта Субита пръснах само на китка.Видя ми се много тамянен и убийствен(дори за мен,представи си Mr. Green ) за жегата и тежкият ПМС,който ме тресе тия дни.Оставих да го разнося като ми мине и се захлади.Но вярвам,че ще си паснем,както и че много нежни души не биха го понесли.
Смятах да сравнявам и описвам новият златен с поетичното име-имал общо с Неприличната,а аз имам една отливка от нея,но не съм я слагала скоро.Но докато снимах,ми се прищя росната нежност на Роуз Сплендиде...нямам муза днес да изкушавам Бижутката Mr. Green

Нели,трайността,както знаеш,е нещо относително.И не е фактор,когато ароматът ти харесва.Всъщност някой спомена и съм напълно склонна да се съглася-искаш ли траен парфюм,вземи се напръскай с нещо,дето ти е гадно Mr. Green
Върху мен Лалик не са от най-трайните,но си ги обичам.

# 661
Казах ви,че обичам да снимам,та ето още малко:

Аз отивам да се застрелям!

# 662
http://www.capital.bg/light/revju/tester/2011/11/24/1211307_pime … n_parfumeur_2002/-ето малко инфо за Лютите чушки. Цената в The Circle е 50мл/ 137лв, не ми се вярва да са го намалили newsm78

# 663
  • виртуално
http://www.capital.bg/light/revju/tester/2011/11/24/1211307_pime … n_parfumeur_2002/-ето малко инфо за Лютите чушки. Цената в The Circle е 50мл/ 137лв, не ми се вярва да са го намалили newsm78

точно толкова е  Peace
(информация от преди половин час)

Сега да внеса в темата малко реализъм:
Чушките са интересен аромат, но при мен няма шоколад или лютичко
Само чушки, пак чушки и .... дръжки със сол
Трайност около 1 час, което окончателно ме отказа  Hug

Оставам на мнението, че в момента ми трябва само една Наситена с тъмна чувственост любов  Blush
(да се чете като Love Intense и Sensuous Noir)

# 664
Браво, Рапунцел Laughing един дерт по-малко Wink

Да си кажа аз за Артисаните. Всеки път се смайвам, когато някой пише за час-два трайност, явно софийския въздух не им влияе добре. При мен каквото и да съм носила на бранда, изкарва спокойно около 6-7-8 часа, а в косата и повече, просто нямам нерви в тия жеги да я нося пусната. Нося я постоянно вързана, но вечер когато си лягам, ги усещам на талази. Определно Чушките са един от най-странните парфюми, бих казала само за ексцентрици, но и достатъчно зелен, за да се чувстваш свеж.

# 665
  • Варна

Сега да внеса в темата малко реализъм:
Чушките са интересен аромат, но при мен няма шоколад или лютичко
Само чушки, пак чушки и .... дръжки със сол

Joy
Точно това са и при мен  Laughing
Но пък са приятни иначе, обаче без никаква ексцентричност и интрига.

# 666

Joy
Е как, Мимс, да ухаеш на люти чушлета не е ли достатъчно Joy за интригата си права обаче, нямат кой знае какво развитие.

# 667
Момичета, не писах вчера, а бях планирала...Благодаря на всички, които се включиха.
Не стигнах до бутика на Шанел.
Минах през 6-7 места, където предлагат нишови парфюми, преди него и просто се отказах. Нали ги познавам всичките ексклузиви, а и само щях да правя криви сметки за изнудване за една бутилка я Rue Cambon, я Bois des Iles...Така поне малко си улесних живота. Ама малко.
Не знам подред ли да карам или направо да ви кажа с какво се сдобих.
Сигурно ще е по-интересно да ви държа в напрежение.
Добре че от предната вечер се бяг приготвила с план - изрових Perfumer's Guide to Hamburg, надлежно си направих подходящ маршрут с адресите и с това какво точно се предлага. И наистина оставих далечните бутици и Шанел за накрая. Но не знаех колко време и психо-сила ще ми отнеме...
Sahling: Добре че беше първият на пътя ми. Една прелестна иранка (снимала съм я) не по-голяма от сестра ми така добре се държа с мен, че не се сдържах и си позволих да си плямпам с нея повече от половин час. Тук пробвах на кожа само новия Oud на Мосю Кюркджиян. Лююююююбовввввввввввв! Много мек уд (всички консултантки го произнасят така - кратко и твърдо) върху мен с примеси от медец и вишневи костилки (цианиден привкус), без следа от зъболекари или горящи гуми. Иранката ми даваше отстъпка 10 % ако го бях взела, но дори и така беше свръх моите възможности.......Почти се разплаках, ама извън бутика, де, щото то вътре от красоти и добро отношение нямаше как да стане. Там блотнах още Кюркджианските Aqua Universalis и Lumiere Noir - първият са съхнещи бели чаршафи (всъщност доста изискан цитрус), а вторият е розата на Лейди Венджънс, но с пикливата нотка на Мосюто (ох, ако ни чете, ще ни разфасова на ароматни молекулки). В този бутик 50ките на The Different Company са по 90 евро. Имат Аник Гутал, Комптоар Сюд Пасифик, Флорис, Агентите, Костюм Насионал, Амуаж, Хю Парсънс, Пенхалигон'с. Не можах да устоя да фъсна на хартия някои от Амуажите - Honour (прекрасни бели цветя, луксозен сапун, но чак пък толкоз пари...мисля си че е доста близко до Жестоката Гардения, но като че ли има съвсем мъничко от сладостта на една заблудена тубероза), Memoir (e, този си заслужава парите, ако ги има - дим, бели цветя, подправки, но обединени в медитиращ балсам за душата, с мъжки уклон). И макар консултантката да ме предупреди, че Флорис според нея не са нищо особено за парите си, аз не се сдържах да пробвам течността с любопитното име Madonna of the Almonds - пудрен, млечен, бадемов, но не ярък и пищен като Хелиотроп-а на Етро, а по английски прибран. Снимки и беж на следващата спирка от ароматния маршрут - Karstadt! Karstadt, ама със щанд на Serge Lutens. И пак услужлива консултантка, която обаче беше доста възрастна и много гримирана, че и с къса пола...някои германки просто не ги разбирам...На кожа пробвах Fille en Aiguilles и припаднах по боровите иглички с мед (да, май вчера кожата ми избиваше на мед при всяко пробване - или поне изкарваше сладостите в парфюмите по меден начин). Цената за 50мл е 88 евро тук. Наклепаната германка ми връчи без да искам блотер на L'Eau (тоя път много силно усещах алдехидите му), а пък сама си пробвах на хартия Vitrol d'oeillet - брррррр, много пипер, много карамфили, хич не е за мен. След това за малко скокнах в препречилия ми се Douglas да не би случайно да съм пропуснала някоя масовка - е, пропуснала бях L'Eau En BLanc на Lolita Lempicka - много нежен, пудрен, не толкова сладък като оригинала, а дори в началото ми се стори унисекс, но послед пудрената виолетка се показа и изби всякаква мъжественост. Ох, прекъсвам и ще продължа в следващ пост, че да не ме баннат за логорея...Пък и да ви почета малко, че ще изпусна много...

# 668
Бульовче, аз от колко време се чудя кой от екслузивите на Шанел да е... За сега съм си навила на пръста Bois des Iles и по-нататък Rue Cambon, Bel Respiro...
А Ууда на Кюркджиян бях убедена, че е разкошен, кога ли ще го тествам...  Rolling Eyes
Казвай какво си забола сега!

# 669
  • Варна

Joy
Е как, Мимс, да ухаеш на люти чушлета не е ли достатъчно Joy за интригата си права обаче, нямат кой знае какво развитие.

При мен са чушки само в първите няколко секунди след пръскането, после си е... дръжки  Simple Smile

# 670
А, Ренка, чакай ся - стигнала съм до 40тас страница и се чудя с какво да продължа писането. Пък и релаксирам, че от снощи ме боло глава, обходих няколко пъти Фишмаркт и преядох с риба и плодове съответно...
Вметвам набързо, че в Sahling пробвах и Романтината от Жулиетките, но не ме впечатли. Предполагам, че на самостоятелна проба и върху кожа ще е по-0добре, но засега я усетих като въздушна версия на Лейди Венджънс. Нямаха Среднощния уд, но иначе  всички Жулиети са им в асортимента.
И да ви кажа - завиждайте мииии, тази година липите и бъзовите храсти цъфтят за мен 2 месеца - като са почнали от Албания в края на април, та сега сигурно докато стигна до Прага ще ги усещам! Направо не мога да повярвам!

# 671
Какви бяха цените на Алегориите за 75мл. в БЗ? Моята Херба Фреска попривършва и нещо изпаднах в стрес.  Confused , вчера бях с него- разви се просто прекрасно в жегата, дори ми направиха комплимент Simple Smile
115 лв. за 75 мл е новата алегория.

А Лютите чушки си спомних вчера през нощта са точно 137 лв. Всички ЕДТ версии на Лартизан са по толкова, а ЕДП е 147 лв.
Нямам никакъв проблем с тарйност на бранда. Чушките ми карат винаги съм писала около и даже над 6 часа. Усещам си ги непрекъснато и при мен има много шоколад. Дръжките са ги обрали. Чили и шоколад това е.

Последна редакция: нд, 24 юни 2012, 16:03 от densi

# 672
И да си кажа, де - Лютите Чушки и Сеншуъс не ме радват. Не ни се получава химията. Даже видях във Франкфурт 30мл Сеншуъс за 22 евро намален и чак ме хвана яд, че не го харесвам...
Силве, а ти коя версия си пробвала на новата Венеция - има и едт, и едп  - тук са също от много рекламираните и офъщяващи наоколо. Аз като че ли долових нещо приятно медно-смолисто в едп...

# 673
И да си кажа, де - Лютите Чушки и Сеншуъс не ме радват. Не ни се получава химията. Даже видях във Франкфурт 30мл Сеншуъс за 22 евро намален и чак ме хвана яд, че не го харесвам...
Силве, а ти коя версия си пробвала на новата Венеция - има и едт, и едп  - тук са също от много рекламираните и офъщяващи наоколо. Аз като че ли долових нещо приятно медно-смолисто в едп...
ЕДП, незнаех, че има и ЕДТ. Добре че ми каза, за да знам и да гледам като взимам някой ден.

# 674
Основната храна на моята кума са люти чушки в промишлени количества и червено вино! Декември има празник, ще и купя едни Чушки тогава, за да и допълня удоволствието от храната. Grinning

На едно прекрасно място съм в момента и заведох с мен АА Жасминора. Близо до водата, макар и не солена, ароматите са различни! И аз се убедих в това. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт