За правата на децата ни! - тема 6

• 90 425
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Как стои въпросът за пенсиите за инвалидност на деца не навършили 18 г.

Преди две седмици подадох документи в пенсионното на дъщеря ми. Тя е вече на 16 и с ТЕЛК 75% . Служителките ми казаха, че има право на пенсия, но при подновяването на ТЕЛК-а, т.к. изтича през януари 2014, ако й дадат под 71% ще спрат пенсията. Не искат стаж  Peace  Сега чакаме да излезе решението, като пристигне, ако има нещо различно пак ще пиша.

# 601
  • В къЩи.
Здравейте.
Искам да попитам за паричните еднократни помощи ,който ще дават (мисля,че казваха 50-65лв) ,трябва ли да се подава молба?

# 602
Здравейте!
Не знам къде да попитам, затова тук го правя.
Когато кандидатствахме по програмата АНД/АНЖ при попълването на анкетната карта на графа "ползва ли технически средства", аз изрично обърнах внимание на служителката да запише отговора , че детето ми ползва непрекъснато памперси.
Тя каза, че го вписва като забележка, отстрани.
При полученото писмо отговор дали сме класирани, въобще не фигурираше никъде тази забележка./съответно точки не бяха дадени, а само 2т. не ни достигнаха за да ни включат. /
Предвид факта, че самото писмо го получих с голямо закъснение, не успях да реагирам/обжалвам.
Въпросът ми е, дали мога впоследствие да добавя бележка от лекар-уролог/нефролог, че детето ползва памперси непрекъснато, предвид диагнозата си.
И да използвам също така темата за да попитам:знае ли някой дали се продават памперси на Памперс/може и др.марка/ , по-големи от номер 6 ,в чужбина или в чужбински сайт?
В БГ  имам проблем с намирането на памперси за дете, голям размер/30кг/
Благодаря предварително!

# 603
Лия, аз не знам.
Може би трябва да питаме в социалните.
А защо пишеш 50-65лв?

# 604
  • В къЩи.
Лия, аз не знам.
Може би трябва да питаме в социалните.
А защо пишеш 50-65лв?

Ами такава сума ми се струва,че  ще дават.Поне така четох някъде.... newsm78

А за памперсите - и аз имам същия проблем.Сина ми е 25кг,ползвам Молфикс 6, мисля че са по-големи от Памперс 6. Но и те вече ни са доста малки, и направо  не ми се мисли какво ще правим,ако не успее да се отучи от памперса лятото.  Tired

# 605

BiGbenD, би могла да ползваш памперси за възрастни, най-малкия размер.
Относно молба за еднократната помощ, по тв казаха, че не трябва да се подава, а 50 лв. ще получим този месец.

# 606
  • В къЩи.
Благодаря .   bouquet

Памперсите за възрастни ,са много големи,най-малкия размер е за 50кг.Поне такъв ми предложиха на мен като питах.

Периода от 25 до 50кг е много кофти...детските памперси за малки,а за възрастни големи.

# 607

BiGbenD, би могла да ползваш памперси за възрастни, най-малкия размер.
Относно молба за еднократната помощ, по тв казаха, че не трябва да се подава, а 50 лв. ще получим този месец.
За съжаление пробвах най-малкият размер/30кг/ и му беше огромен.

# 608
Лия, ние ползваме  и на Либеро размер 7, те са му добре/ние сме 29кг/, но като цена излизат и малко по-скъпи.
А и освен това са по-дебели от на Памперс .

# 609
Относно тези помощи, за месец май разбрах аз-сума 50лв.
Но ще видим.

# 610
Най-много вършеха работа "Soft-flufsan"- за възрастни. Наистина има такъв период, когато детето е около 30 кг., когато детските са малки, а за възрастни-големи. Но след като пробвахме различни, се спряхме на тези.

# 611
  • В къЩи.
Лия, ние ползваме  и на Либеро размер 7, те са му добре/ние сме 29кг/, но като цена излизат и малко по-скъпи.
А и освен това са по-дебели от на Памперс .

Намират ли се лесно? Нямам спомен да съм  виждала по-голям номер от 6.  newsm78

# 612
Ние взимаме Happy 6-размер/пакета е мисля 56-58бр. някъде и цената е 30,50лв./. Само в Кауфланд ги намирам и са ни по-удобни от Памперс 6, по-големички са и по-плътни. А Либеро 7 са хубави наистина , но са ми скъпички  Peace

# 613
И аз щях да пиша за Happy-те обикновено са един номер по-голям от стандарта. Примерно 6-тица Happy отговарят на 5-тица на Памперс или другите. Аз от тях съм най-доволна, защото държат, не пропускат, качествени са и на добра цена. Също са подходящи за дебели бебчета.
И да, само в Кауфланд, защото има едни други Happy, логото е същото,но вътре са съвсем други и не стават.

# 614
  • България
galq75, можеш да попиташ на този телефон:

ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА ИНФоРМАЦИЯ

0 900 32 111
                                    директно от цяла България
                                               14 ст. /мин.

И да погледнеш в този сайт дали има нещо по твоя въпрос. Аз хвърлих бегъл поглед, но в момента няма възможност всичко да изчета.
http://www.mlsp.government.bg/bg/public/disable_brochure.htm

Това е старо като света. Сори за спама.
Благодаря ви мацки, но на този телефон постоянно ми казва "Разговорът не може да бъде осъществен", а документа наистина е много стар, аз го четох, но има доста отклонения

Общи условия

Активация на акаунт