За правата на децата ни! - тема 6

• 90 444
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
http://globusnews.net/2013/73332 за бургаските мами и дечица  Hug

# 586
Аз получих съобщение  ,че ги раздават на Оборище срещу телк на 15,16 ,17.Утре ще отида Peace

# 587
Датата на инвалидизация в решението на ТЕЛК може да се обжалва в 14 дневен срок,ама като гледам вашата дата е вече късно. Пък паричките не са малко, трябваше по-рано да се интересуваш. Все пак гледай положително, важното е да сте живи и здрави  Hug

Аз съм сменяла банката, в която ми превеждат детските, няма проблем. Само си вземи от банката документ за сметката, че вече така го изискват. Аз подбирах банка,която има по-ниски такси за теглене и поддръжка. Ти сама си избери коя.

# 588
Аз получих съобщение  ,че ги раздават на Оборище срещу телк на 15,16 ,17.Утре ще отида Peace

кой праща СМСи? аз защо нямам... Thinking

# 589

Не знам кой ми го прати,днес ходих и си взех помощта.С копие на ТЕЛК и лична карта ,утре е последен ден,дават:салами,сирене ,ориз,фиде това е подарък от концесионера на плажа за празника Peace

# 590

Не знам кой ми го прати,днес ходих и си взех помощта.С копие на ТЕЛК и лична карта ,утре е последен ден,дават:салами,сирене ,ориз,фиде това е подарък от концесионера на плажа за празника Peace

да, и ние се възползвахме наред с братята и сестрите от махалата. Rolling Eyes  мн ми е чудно тях кой ги информира... аз ако една дружка не ми беше пратила линка със статията, хич нямаше и да разбера. отделно че 3г не знаех, че имаме право на помощите от БЧК. ooooh!  никой не те информира ако не питаш...

# 591
  • в полите на Балкана
........ отделно че 3г не знаех, че имаме право на помощите от БЧК. ooooh!  никой не те информира ако не питаш...

Помощите от БЧК са от 2011г т.е. раздавани са две години. Peace

# 592
  • България
Привет мацки, извинявайте че нахлувам в темата, но имам няколко въпроса на които не можах да намеря отговори и искам вашата помощ.
Дъщеря ми е с ортопедично заболяване и датата на инвалидност е рождената й дата. Има тел решения през годините с 62% инвалидност, без придружител. В ТЕЛК решението й пише, че се нуждае от физиотерапия и т.н. Преди години я водих на санаториум, взех фактура и ми я осребриха. Сега вече е навършила 16 г. и я пращам на санаториум отново, но социалните ми съобщиха, че вече не е дете, а ЛИЦЕ и няма право да й плащат фактура от санаториум. Не можах да си намеря социалната оценка за да видя на какво има право, но и социалната оценка е изготвена преди да навърши 16 год. възраст. Моля помагайте. Наистина ли няма право на тази помощ, т.е. социалните няма ли да изплатят фактурата.

# 593
galq75, можеш да попиташ на този телефон:

ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА ИНФоРМАЦИЯ

0 900 32 111
                                    директно от цяла България
                                               14 ст. /мин.

И да погледнеш в този сайт дали има нещо по твоя въпрос. Аз хвърлих бегъл поглед, но в момента няма възможност всичко да изчета.

http://www.mlsp.government.bg/bg/public/disable_brochure.htm

# 594
  • в полите на Балкана
galq75, можеш да попиташ на този телефон:

ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА ИНФоРМАЦИЯ

0 900 32 111
                                    директно от цяла България
                                               14 ст. /мин.

И да погледнеш в този сайт дали има нещо по твоя въпрос. Аз хвърлих бегъл поглед, но в момента няма възможност всичко да изчета.
http://www.mlsp.government.bg/bg/public/disable_brochure.htm

Това е старо като света. Сори за спама.

# 595
  • в полите на Балкана
galq75  ако и е отбелязано в соц. оценка не могат да и откажат балнеология. Могат да откажат само ако е било платено на друго основание т.е. била е по КП или е кандидатствала да еднократна помощ за рехабилитация или белнеология. Не ми е известно да отказват поради навършване на 16години.
пп питах в социалните и казаха, че няма промяна. Щом го има вписано в социалната оценка.

# 596
Старо ли? Поне телефона не е ли актуален?

# 597
  • в полите на Балкана
Телефона може и да е актуАлен не знам. ППЗИХУ претърпя толкова много промени. Има закована тема с ППЗИХУ и промените от 2010г.
Хубаво е да се сложат и по-новите промени там.

# 598
  • Бургас
Как стои въпросът за пенсиите за инвалидност на деца не навършили 18 г.

# 599
  • в полите на Балкана
Как стои въпросът за пенсиите за инвалидност на деца не навършили 18 г.

Пенсия само ако е с висок % ТЕЛК. . Искат и трудов стаж при по-нисък от 90%. Не знам колко точно е прага. Дано се включи някои по запознат.

Общи условия

Активация на акаунт