За правата на децата ни! - тема 6

• 90 457
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Аз се вьзползвах за задграничен паспорт на дребчо.А при пьтуване с влак и 50%без придружител обаче има ли намаления за нас майките.Дребчо е на 2г и тай или иначе е безплатен Mr. Green

# 76
 katerinia имате право на 3 безплатни пътувания в годината, отиваш в социалните да ти изкарат едно бяло картонче, което прилича на книжка от 1 лист (ама го обясних hahaha), аз като подавах ми казаха "...до 2 седмици ще е готово", а аз с моята скромност им викам "....ама аз мисля в събота да пътуваме" и стана готово на следващия ден Joy и вече като го имаш това картонче на гарата ти издават безплатен билет на гишето за военните, като билета всъщност е за тебе и е отиване и връщане Peace
п.п. и ние сме с 50% и сме на 4г, изхаби си ги за възможно най-далечните дестинации, не са с натрупване

# 77
  • Sofia
Mama na Sani много мерси и вие ли бяхте с астма или се бьркам.В социалните на гишето за детските и чл.8д или в отдел закрила на детето.Още утре сьм пьрва писта там.благодаря ти.  bouquet

# 78
Здравейте, аз да се отчета какви станаха днес в социалното. Мъж ми ходи да завери Телк-а и после в социалното, оттам естествено върнали попълнените молби, защото не били на тяхна бланка, а попълнени и принтирани на компютър... Shocked Съответно се направили на ударени за изплащането със задна дата, но попълнили, че си ги искаме. Мъж ми попълнил и една молба за добавки за социална интеграция...искали му удостоверение за частично платени лекарства. Ми то детето не пие конкретни лекарства, само като се разболее и като е кръвопреливана й е давано урбазон в болницата??? Искал си е и за винетка, нищо не са му казали. Явно важи правилото, ако знаеш - знаеш, ако не - твой проблем!

Благодаря, че споделихте своя опит и ми помогнахте много!

Успех на всички!

# 79
Това с бланките е пълна щуротия. При нас пък редовно нямат бланки и ни карат да отидем до съседната книжарница, където са предоставили от бланките и да ни преснимат.

# 80
Mama na Sani много мерси и вие ли бяхте с астма или се бьркам.В социалните на гишето за детските и чл.8д или в отдел закрила на детето.Още утре сьм пьрва писта там.благодаря ти.  bouquet
да, от темата за астмата се познаваме, мила, ако имаш още питания за БДЖ-то пиши на лични, с радост ще ти помогна Hug

# 81
katerinia имате право на 3 безплатни пътувания в годината, отиваш в социалните да ти изкарат едно бяло картонче, което прилича на книжка от 1 лист (ама го обясних hahaha), аз като подавах ми казаха "...до 2 седмици ще е готово", а аз с моята скромност им викам "....ама аз мисля в събота да пътуваме" и стана готово на следващия ден Joy и вече като го имаш това картонче на гарата ти издават безплатен билет на гишето за военните, като билета всъщност е за тебе и е отиване и връщане Peace
п.п. и ние сме с 50% и сме на 4г, изхаби си ги за възможно най-далечните дестинации, не са с натрупване

Тука явно имаме разминаване - безплатните пътувания при нас са две  newsm78

# 82

Цитат
Тука явно имаме разминаване - безплатните пътувания при нас са две  newsm78

а така, и сега кого да питаме, аз съм се възползвала само от 1 за тази година, а за миналата нямаше кой да ми каже правата bite (да ги изяде човек)

# 83
  • в полите на Балкана
И аз знам, че са две пътуванията. Поне преди бяха две с влак и две с автобус. Мисля че останаха само двете с влак.  Thinking Никога не съм се възползвала от тях, защото е мисия невъзможна да се качи човек с инвалидна количка на влак.

# 84
Помощи от БЧК ще се раздават от 10 септември до края на месеца.

# 85
И аз знам, че са две пътуванията. Поне преди бяха две с влак и две с автобус. Мисля че останаха само двете с влак.  Thinking Никога не съм се възползвала от тях, защото е мисия невъзможна да се качи човек с инвалидна количка на влак.
А аз си ги знам, че и преди бяха само две пътуванията и да можеше да си пътуваш с каквото избереш - или влак, или автобус. А иначе.....
... и сега кого да питаме, аз съм се възползвала само от 1 за тази година....
в талона за безплатни пътувания има място за две пътувания, не за три. Важно е за незапознатите да кажа, че пътуванията са само за определената година, ако не се използват, няма натрупване за следващата година /което е жалко/

Благодаря за инфото за помощите от БЧК   bouquet

# 86
 pepi_r, dorotea_nikol, БЛАГОДАРЯ Hug

# 87
Здравейте! Отново съм аз с въпросче. Тъй като мъж ми ходи да подава молбите в социалното и не е попитал  /не са му и казали/, кога евентуално се очакват да започнат плащанията. По закон в 20-дневен срок се издава решение за отпускане или отказване на помощите. Аз след всички недомислици не вярвам това да стане, но моля, споделете как беше при вас. Другото, което ми направи впечатление е, че са му сметнали приблизително колко трябва да ни изплатят за минал период. Спрямо моите сметки има разлика, не са включили месеца на издаване на решението. То е издадено 06.2012 г. Това дали означава, че ще ни изплатят парите от ДИ до месец май, а парите за юни ще ни ги изплатят юли?
Много станаха въпросите, но ако някой знае, нека каже?

Хубав ден!

# 88
1 и 2 транш септември 40кг.,3 транш ноември.Носете големи чанти,защото помощита са повече от предната година.

# 89
  • Бургас
1 и 2 транш септември 40кг.,3 транш ноември.Носете големи чанти,защото помощита са повече от предната година.
Някой в Бургас получавал ли е тези неща и от къде се вземат?

Общи условия

Активация на акаунт