За правата на децата ни! - тема 6

• 90 898
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
  • Велико Търново
И аз да информирам за нещо: От БЧК за помощите получих писмо с датите на траншовете и вида на продуктите. Браво на хората, че са взели под внимание , че хората нямат гадателски способности за това че им се полагат такива неща.  Peace
браво на вас,тук няма кой да каже,аз едва от скоро от позната разбрах,че щом имаме Телк от миналата год.януари-може да получа помощи от БЧК,но вече изтървах,май чух,че ще има втори транш,но нищо не знам,не знам и къде да попитам!

# 271
mimi-vesi , утре е последният ден, в който можеш да вземеш продуктите.Попитай в БЧК във вашия град.

# 272
mimi-vesi разучи къде се намира БЧК във вашия град и на втория транш, който ще е към края на октомври ще си вземеш всички продукти - от първи и втори транш  Peace

# 273
  • Бургас
В писмото са ми писали 1-ви транш началото  септември, 2-ри на 2.10, 3-ти на 9.10 , но наистина може за другите градове да са различни датите.

# 274
  • Бургас
В писмото са ми писали 1-ви транш началото  септември, 2-ри на 2.10, 3-ти на 9.10 , но наистина може за другите градове да са различни датите.
За Бургас 1-я транш  е до 03.10, втория започва на 24.10 и щял да бъде до 23.11.  Peace

# 275
В писмото са ми писали 1-ви транш началото  септември, 2-ри на 2.10, 3-ти на 9.10 , но наистина може за другите градове да са различни датите.
Много странно е това дето са ти го написали. Първия транш започна на 10.09.  Rolling Eyes, а така като гледам втория и третия транш са ти го писали да е с разлика от 1 седмица. Пък аз никъде не съм чувала да има трети транш - навсякъде се коментират два транша. Няма как на места да са два, на други места да са три транша.

/daritt това са мои разсъждения, не са насочени към теб. Просто се хванах в написаното от теб  Wink/

# 276
  • Бургас
Извинявам се ако съм подвела някой, но писмото съм го получила при майка ми и тя ми го диктува по телефона. Не съм го видяла лично с очите си, така че е възможно да има грешка в информацията.
Нещо като развален телефон май се получи.

# 277
Извинявам се ако съм подвела някой, но писмото съм го получила при майка ми и тя ми го диктува по телефона. Не съм го видяла лично с очите си, така че е възможно да има грешка в информацията.
Нещо като развален телефон май се получи.
Така или иначе като почнат на места да дават помощите от БЧК ще се научим от тук  Laughing

# 278
  • Велико Търново
mimi-vesi , утре е последният ден, в който можеш да вземеш продуктите.Попитай в БЧК във вашия град.
Благодаря за инфото,намерих къде ги дават,днес е наистина последен ден,взехме си продуктите-и в списъците ни имало,а пък аз нищо да не знам!Казаха ми,че на 24.10 ще има пак до 23.11  и да отида. Hug

# 279
Добър вечер .За първи път пиша във форума, имам някои въпроси .Имам момче на 7г. с епилепсия.от 2005г.след черепномозъчна травма сме с проблеми.И до преди 3 месеца не знаех ,че детето ми има право на телк .Докато не сменихме лекуващия лекар.Явихме се на  24.09. и вчера взехме решение 72 % с чужда помощ.Въпросът ми е след като го заверя ,какви са ми правата? От социалните какво да изисквам? Защото на днешно време ,ако не си знаеш правата и сам не обикаляш и се буташ си до никъде. Благодаря предварително

# 280
Добър вечер .За първи път пиша във форума, имам някои въпроси .Имам момче на 7г. с епилепсия.от 2005г.след черепномозъчна травма сме с проблеми.И до преди 3 месеца не знаех ,че детето ми има право на телк .Докато не сменихме лекуващия лекар.Явихме се на  24.09. и вчера взехме решение 72 % с чужда помощ.Въпросът ми е след като го заверя ,какви са ми правата? От социалните какво да изисквам? Защото на днешно време ,ако не си знаеш правата и сам не обикаляш и се буташ си до никъде. Благодаря предварително

Ако няма да обжалвате решението на ТЕЛК, можете да го заверите без да чакате 14 дни.
Подайте си молба в социални грижи по район за двойни детски добавки, и молба за сумата от 189лв(чл.8д), че отглеждате дете с увреждане, както и молба за социална оценка, в която ще посочат на какви интеграционни добавки имате право, за да си подадете молба и за тях след като излезе тази оценка.
Ако имате автомобил подайте си и молба за годишна винетка.

Каква дата на инвалидизация е посочена в ТЕЛК-а- датата на явяването Ви или от преди няколко години, когато детенце е пострадало?

# 281
Кокито, вероятно имаш право на парична помощ по чл.8.
В социалните отиваш и искаш да подадеш молба за социална оценка.
Те ще ти дадат формуляр и необходимите документи, които трябва да представиш.
Като мине Молбата на комисия (1 път месечно се събира тя) ще решат какви пари ти се дават, след това, ако не си съгласна може да обжалваш в някакъв законен срок.
- Имаш право на двойни детски (70 лв), без значение какъв е доходът и без да представяш други документи, освен ТЕЛК и молба за детски (щом имаш решение подавай веднага, горното се изплаща със задна дата, но детските - не).
- Безплатна винетка, след като детенцето е с НАД 71% ТЕЛК.
(това зная аз, ако се сети нещо друг да помага  Peace )

pogar е писала същото  Hug

# 282
Благодаря ти мила за бързия отговор. Датата на инвалидизация е 2005г. newsm78

Последна редакция: вт, 02 окт 2012, 23:58 от kokito2004

# 283
Кокито, в такъв случай в молбата за парите по чл.8 д (189лв) искайте да Ви ги изплатят със задна дата, полагат Ви се такива до 3г назад.

# 284
Много ви благодаря !Още утре ще отида за заверка,щом може да не чакам 14 дневен срок .И ще пускам молби в социалните .там предполагам копия от телка и акта за раждане ще са ми нужни.

Общи условия

Активация на акаунт