За правата на децата ни! - тема 6

• 90 413
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Лия, ние ползваме  и на Либеро размер 7, те са му добре/ние сме 29кг/, но като цена излизат и малко по-скъпи.
А и освен това са по-дебели от на Памперс .

Намират ли се лесно? Нямам спомен да съм  виждала по-голям номер от 6.  newsm78
Ние ги купуваме от Карфур-дъ мол.
Понякога ги има и в Метро 1, но рядко.

# 616
Най-много вършеха работа "Soft-flufsan"- за възрастни. Наистина има такъв период, когато детето е около 30 кг., когато детските са малки, а за възрастни-големи. Но след като пробвахме различни, се спряхме на тези.
Не ми е позната тази марка/може би, защото не е за деца, а за възрастни и от тях не съм купувала почти/, но ще потърся.
Вие от къде сте ги купували?

# 617
Ние взимаме Happy 6-размер/пакета е мисля 56-58бр. някъде и цената е 30,50лв./. Само в Кауфланд ги намирам и са ни по-удобни от Памперс 6, по-големички са и по-плътни. А Либеро 7 са хубави наистина , но са ми скъпички  Peace

Да разбирам ли, че номер 6 на хепи са като големина с номер 6 на памперс?
Вие какви кг сте?

А от това се опасявам......Значи 6 на хепи отговаря на 5 на памперс?
В такъв случай нас не ни устройват.
Защото не намирам на бройка, за да пробваме и като купя цял пакет, а не стават, няма какво да ги правя.

И аз щях да пиша за Happy-те обикновено са един номер по-голям от стандарта. Примерно 6-тица Happy отговарят на 5-тица на Памперс или другите. Аз от тях съм най-доволна, защото държат, не пропускат, качествени са и на добра цена. Също са подходящи за дебели бебчета.
И да, само в Кауфланд, защото има едни други Happy, логото е същото,но вътре са съвсем други и не стават.

# 618
Ние взимаме Happy 6-размер/пакета е мисля 56-58бр. някъде и цената е 30,50лв./. Само в Кауфланд ги намирам и са ни по-удобни от Памперс 6, по-големички са и по-плътни. А Либеро 7 са хубави наистина , но са ми скъпички  Peace

Вие какви кг сте?

Защото не намирам на бройка, за да пробваме и като купя цял пакет, а не стават, няма какво да ги правя.

30кг. сме и всъщност Хепи 6-отговаря на , ако би имало сигурно: 7 на Памперс. Мое мнение.  Peace
/Не знам как да изляза от цитата- извинете ме./

# 619
Ние взимаме Happy 6-размер/пакета е мисля 56-58бр. някъде и цената е 30,50лв./. Само в Кауфланд ги намирам и са ни по-удобни от Памперс 6, по-големички са и по-плътни. А Либеро 7 са хубави наистина , но са ми скъпички  Peace

Вие какви кг сте?

30кг. сме и всъщност Хепи 6-отговаря на , ако би имало сигурно: 7 на Памперс. Мое мнение.  Peace
/Не знам как да изляза от цитата- извинете ме./ Изкарах те

Точно така.

А те не са на бройка, да. Това е кофти.

# 620
  • в полите на Балкана
Нещо интересно за всички не работещи за да се грижат за дете или близък с увреждане;

Персонални пенсии в изключителни случаи могат да се отпускат на следните категории лица:
...
3.лица, навършили възрастта по чл. 68, ал. 3 от КСО, които са полагали грижи в продължение на повече от 10 години за инвалиди - членове на техните семейства, постоянно нуждаещи се от чужда помощ; за членове на семейството се считат съпругът, съпругата, както и техните възходящи и низходящи по права линия.
За отпускането на тези пенсии е въведено едно допълнително изискване – годишният доход на член от семейството на лицата да е по-малък от сбора на гарантирания минимален доход, установен за страната през последните 12 месеца преди искането на пенсия. От 01.01.2009 г. гарантирания минимален доход е определен в размер на 65 лв. месечно.

При определяне на годишния доход за членове на семейството се считат съпругът, съпругата и децата до 18-годишна възраст, ако не са встъпили в брак, както и децата над тази възраст, ако са неработоспособни, нямат други доходи и не са встъпили в брак.
...
6.за лицата, полагали грижи в продължение на повече от 10 години за инвалиди (членове на техните семейства) – и решение на ТЕЛК (НЕЛК), удостоверяващо, че болният за целия 10-годишен период е бил инвалид с трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане над 90 на сто, който постоянно се е нуждаел от чужда помощ;
Персоналните пенсии се отпускат в размер 90 на сто от социалната пенсия за старост.
http://www.noi.bg/pensions/grantpensions/424-pntd

Последна редакция: нд, 21 апр 2013, 14:25 от мамаРаче

# 621
Здравейте!
Бих искала да попитам нещо относно ТЕЛК на детенце(извинявам се ако е коментирано вече)...та сегашния й ТЕЛК изтича на 27.05.2013, и ни предстои преосвидетелстване и тук ми започва проблема....От всякъде получавам различна информация относно това дали ми трябва направление от ЛК за ЛКК и от там на Иларион Макариополски. Някои ми казват, че се подава само заявление и копие от сегашния ТЕЛК пак на същия адрес, а пук трети ми казват, че писмото си идвало само. Та ще съм ви много благодарна,ако ми кажете какво точно трябва да предприема  Hug 

# 622
Писмо няма да получиш.
Правиш копие на настоящето ЕР на ТЕЛК и отиваш в РКМЕ, където попълваш заявление за преосвидетелстване. Ако сметнат, че ти трябва направление от ЛЛ или друг специалист те ще ти кажат.
Ако имате някакви епикризи или изследвания, или други мед. документи - копия и ги прилагаш към заявлението.
Подаваш тези документи още този месец.

Принципно, протокол от ЛКК се представя при първично освидетелстване или при ново заболяване подлежащо на ТЕЛК.

# 623
Благодаря за бързия отговор  Hug И още едно въпросче... каква информация се попълва в заявлението, което ти дават там, тъй като се налага мъжа ми да го подава и се притесняваме какви въпроси има( т.е да го подготвя за да не се чуди)   bouquet

# 624
http://www.srzi.bg/Pages/forms/45/default.aspx

последното

За таткото ми е трудно да отговоря. Принципно в документацията фигурира майката. Може би трябва да е от твое име и с твоя подпис. Дай му и личната си карта и акта за раждане на детето. Така ще имат достатъчно документи за да ви свържат като семейство.  Grinning

В най лошия случай ще го върнат, но поне ще знае какво точно искат.

# 625
Много благодаря!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 626
  • Велико Търново
Здравейте,скоро бях питала да ми разясните какво може да се ползва като привилегия за кола,когато детенце е с телк.За винетка ми разяснихте,обаче аз научих и нещо ново,за което бях чувала само-споделям,може да е в помощ на някои.Когато лицето е с телк над 50 %,за колата не се заплаща никакъв данък.В случай когато лицето е непълнолетно,както при нас,се ходи при нотариус и се прехвърля колата на името на детенце и в кат-смяна на талон на негово име-20 лв,общо всичко към 100 излиза,но си струва при висок данък на колата,нашия е 150 лв.

# 627
  • в полите на Балкана
Здравейте,скоро бях питала да ми разясните какво може да се ползва като привилегия за кола,когато детенце е с телк.За винетка ми разяснихте,обаче аз научих и нещо ново,за което бях чувала само-споделям,може да е в помощ на някои.Когато лицето е с телк над 50 %,за колата не се заплаща никакъв данък.В случай когато лицето е непълнолетно,както при нас,се ходи при нотариус и се прехвърля колата на името на детенце и в кат-смяна на талон на негово име-20 лв,общо всичко към 100 излиза,но си струва при висок данък на колата,нашия е 150 лв.

И колата става собственост на детето до 18г  Wink т.е. непродаваема. Не бих си причинила това, макар, че синът ми е вече доста голям. Нямам никакво намерение да се мъкна по съдилища за да продам една ненужна вещ ако се наложи. Дано се включат момичета минали по този път с подробности.
пп то същото важи и за жилището, ако е собственост на детето с увреждане данака се спестява.  Wink

# 628
Защо да е непродаваема? Когато детето няма 18 години родителите/настойниците имат права за продажба.

# 629
  • в полите на Балкана
Защо да е непродаваема? Когато детето няма 18 години родителите/настойниците имат права за продажба.

Доколкото ми е извистно не може да се продаде без да мине през съда и парите трябва да се внесат на влог на детето. Не съм съвсем на ясно, затова писах, че ще е добре да се включи някои препатил.  Нищено е в темата за винетките.

Общи условия

Активация на акаунт