За частното образование

• 69 279
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 555
  • София
интересно ми е защо реши, че детето ми е  в едно от двете? Апропо и към двете имам известни резерви Wink

# 556
И как стигнахте до извода, че е по-трудно дрога да пронине в ЧУ? Защото има врата с ключ ли? Самите ученици често са дилърите, а те са "вътрешни", не е винаги мърляви субекти да стоят срещу вратата на училището, все едно в негърско гето, и от километри да им личи.

Дали наистина не можем да спрем вече ?!
Хиляда пъти и всички казаха, че застраховани няма!
Темата наистина отиде много далеч от първоначалната си идея, защото всеки, който е чувал какво е в Частното училище е готов да го сподели, но иначе тези, които реално знаят винаги са апострофирани.
За да съм отново пределно ясна - не смятам, че има застраховка в което и да е училище!

И не само това дори знам поне за две частни училища, в които със сигурност са хванати деца с дрога, от което косата ми насръхва естествено..... Тоест това е едно от малкото неща, за което не  си правя никакви илюзии

# 557
  • София
С кое да спрем? Не зная кой колко пъти е казал нещо, че нямало застраховани, но поне двама човека тук написаха, че дрогата влизала по-трудно в ЧУ заради по-големия контрол. Частните училища да не са на друга планета или в друга България, че до тях трудно да стигат наркотици? Или децата от ЧУ не ходят по купони и не могат да ползват телефон, на който да се обадят да им донесат нещо? Или са със завързани очи и запушени  уши, че не знаят що е то дрога и с малко повече любопитство откъде да си я доставят? Схемата е винаги една и съща - няма частно, няма държавно!
Няма нищо против чУ, ама, няма нужда чак и ореол да им слагаме! Каквото за всички деца, такова е и за децата от ЧУ, разликите не са чак толкова големи, нито децата кой знае колко различни.

# 558
Имах предвид нещо съвсем друго, но .... се надявам, че хората на които им е нужна информация имат здрави нерви и също така могат да отделят нещата ... които са им съществени от вечното ЕЖК.

# 559
По-добре да им нарушите личното пространство (обаче в никакъв случай да не разбират!!!), отколкото да ги изгубите завинаги.

Да де, ама това да не разбират не може да функционира продължително време. Рано или късно ще разберат и тогава ще ги загубиш.
Вярно, че тук май пишат все майки на малки деца, ама пък децата под 10-12 години все едно не правят глупости. От следене имат нужда тийновете, ама техните ИТ умения по принцип превъзхождат тези на родителите и следенето си е много рискован бизнес.

# 560
  • София
Какво се опитваш да ми кажеш, че съм на нивото на ЕЖК ли? Ми, хубаво, те, хората четат, за щастие! В крайна сметка, ЧУ хич не са евтини, и ако човек мисли да изсипе една торба пари там, е добре да проучи и разгледа възможно повече аргументи. Много често хората си притурят в желанието си да направят избора си по-привлекателен.  Peace

# 561
Лени, нашите деца ходят на плуване в спортен комплекс "Кристал" на "Ломско шосе". Аз лично не съм ходила, но за комплекса имам добри отзиви от познати, които го посещават.

# 562
интересно ми е защо реши, че детето ми е  в едно от двете? Апропо и към двете имам известни резерви Wink

Заради описаните часове.

# 563
  • София
Добре, стана ясно, че някои хора са твърдо решени никога да не поверят образованието на децата си на ЧУ, но не става ясно защо присъстват в тази точно тема и с такава страст се "сражават" с ЧО...

# 564
По-добре да им нарушите личното пространство (обаче в никакъв случай да не разбират!!!), отколкото да ги изгубите завинаги.

Да де, ама това да не разбират не може да функционира продължително време. Рано или късно ще разберат и тогава ще ги загубиш.
Вярно, че тук май пишат все майки на малки деца, ама пък децата под 10-12 години все едно не правят глупости. От следене имат нужда тийновете, ама техните ИТ умения по принцип превъзхождат тези на родителите и следенето си е много рискован бизнес.

За тийнове говоря, естествено Simple Smile)) Няма да ви разберат, моят големият дори това учи като студент и пак постоянно си оставя включен скайпа и фейсбука. Но него вече съм спряла да го чета Simple Smile)) Само докато беше в гимназията.

# 565
Добре, стана ясно, че някои хора са твърдо решени никога да не поверят образованието на децата си на ЧУ, но не става ясно защо присъстват в тази точно тема и с такава страст се "сражават" с ЧО...

Това се опитвах да кажа, но не така елегантно  Peace

И нещо, което няма нищо общо с това къде учат децата ви, но смятам, че е важно - Благодарение на Лавендър   bouquet - копирано от ФБ
http://www.livenews.bg/Eksperti--Balgarskite-uchenitsi-piyat-mal … oda-(VIDEO)-38468

# 566
  • София
А аз ще го кажа направо - опитвате се да наритате от темата всички, които нямат деца в ЧУ, нали  така! Ми, хайде, кажете си го направо, какво се пристисквате устите и се правите на елегантни!

# 567
А аз ще го кажа направо - опитвате се да наритате от темата всички, които нямат деца в ЧУ, нали  така! Ми, хайде, кажете си го направо, какво се пристисквате устите и се правите на елегантни!

Махленския изказ и нрав са ми напълно чужди, наритвам само на спортен терен и само противници, които са ми на нивото ... тук е форум и всеки има право на мнение, дори и тези които не са на моето ... не очаквам да ме разбереш  Simple Smile
Просто cvyrche е задал/а един логичен въпрос нищо повече...

# 568
  • София
И на мен са ми чужди, но за сметка на това, са универсални за разбиране и няма как някой да се направи на недочул, недовидял и недоразбрал! така поне съъм сигурна, че посланието е стигнало до получателя в най-чиста и разбираема форма. Ето, виждаш ли как бързо и безпогрешно разбра махленския израз! Аз това и целях, да съм ясна!

# 569
С кое да спрем? Не зная кой колко пъти е казал нещо, че нямало застраховани, но поне двама човека тук написаха, че дрогата влизала по-трудно в ЧУ заради по-големия контрол. Частните училища да не са на друга планета или в друга България, че до тях трудно да стигат наркотици? Или децата от ЧУ не ходят по купони и не могат да ползват телефон, на който да се обадят да им донесат нещо? Или са със завързани очи и запушени  уши, че не знаят що е то дрога и с малко повече любопитство откъде да си я доставят? Схемата е винаги една и съща - няма частно, няма държавно!
Няма нищо против чУ, ама, няма нужда чак и ореол да им слагаме! Каквото за всички деца, такова е и за децата от ЧУ, разликите не са чак толкова големи, нито децата кой знае колко различни.

Ами, първо, в частни училища не могат да бягат от час, както от държавно училище, където може по цели дни да не се вясват, докато родителите ги разберат. Не е достатъчно да занесеш бележка, трябва и родителят да се обади и да говори с класната или с декана (в АК). Второ, охраната не пуска да влизат в двора външни лица. Учителите биха се обадили, дори ако видят някой да пуши на спирката (случвало ми се е пак с големия ми син), камо ли да видят ученик седнал на тротоара с наведена глава (пиян или надрусан, нерядка картинка около доста гимназии). Не си измислям, това са неща от опит. Контролът с успеха също е важен - един от първите признаци, че детето тръгва по този път е рязко спадане на успеха, липса на интерес към училището, бягство от часове и тн. Това ще бъде забелязано много по-рано в ЧУ, отколкото в държавно. Никой не твърди, че едно дете не може да пропадне и в частно училище. Но по-ранни ще са индикациите и по-навреме ще могат да се вземат мерки. И последно, но не маловажно - децата са като цяло по-ангажирани в частните училища и по-малко време им остава да прекарват на улицата в лоща компания. В АК например имат разни клубове по драма, изкуства, (моят се беше записал на кулинарен клуб, хахахаххаха), ходят да чистят Витоша, (съвсем сериозно това, имат и такива занимания), да разхождат кучета в приюта на Анимал Рескю (по желание са тези неща, не са задължителни), свирят в разни групи, имат куп отбори по всякакви спортове, имат планинско колоездене, компютърни клубове, където правят смислени неща, един куп занимания, които им ангажират вниманието и са достатъчно интересни да ги задържат. След като го приеха в АК, моят младеж без сам да се осъзнае и без аз да го притискам, се раздели с една много крива компания, която беше харесал от старото си училище и които бяха почнали с пушене на трева, а някои от тях май са ескалирали до по-сериозна дрога с годините. Просто вече нямаше време за тях и постепенно те спряха да го търсят.

Общи условия

Активация на акаунт