Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да разбера дали картофите са готови за прибиране на реколтата?
Как мога да се отърва от въшките и акарите по доматите?
Как мога да предотвратя и управлявам картофената манна?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да разбера дали картофите са готови за прибиране на реколтата?
Картофите обикновено са готови за прибиране на реколтата, когато растението започне да пожълтява и изсъхва. Времето за прибиране на реколтата обикновено е около 2-3 седмици след цъфтежа на растението. Можете също така да проверите, като изкопаете няколко картофа и видите дали кората им е вече дебела и кафява.
-
Как мога да се отърва от въшките и акарите по доматите?
-
Как мога да предотвратя и управлявам картофената манна?
За да предотвратите и контролирате картофената манна, използвайте бордолезов разтвор, бледорьозов разтвор на калциев перманганат или 5% разредено обезмаслено мляко с 20 капки йод. Избягвайте пръскане върху млади растения и избягвайте преполиване чрез използване на капково напояване и мулчиране. Редовно наблюдавайте растенията за признаци на заболяването и премахвайте заразените остатъци от домати, картофи и клубени. При наличие на картофена манна се консултирайте с професионалист или използвайте специализирани продукти за нейното овладяване.
-
Как да се справя с краставиците, които не растат в глинеста и бедна почва?
-
Какво може да се засади след грах?
.Голяма разследване падна тогава

Мисля ,че ти беше сяла пак чой.Кажи нещо за него ,че посях ,но не знам особености при отглеждането му има ли?
и за градината и за Единбург. То като се прави със сърце винаги резултатите са отлични. Нека да те поздравя с един цитат,който си харесах от една съфорумка, въпреки че не съм чела Библията - "От всичко, що е за пазене, най-много пази сърцето си (или въображението), защото от него са изворите на живота" (Притч. 4:23). 

май е с кисел характер-не ми се смейте,химията ми е висока топка
!