Отговори
# 660
                  Здравейте,мами!
Честито на мама Неви и Нелина! Да са живи и здрави бебоците!
             Да се отчета и аз, бяхме днес при доки, всичко е наред с бебо, вече е 2500гр. Само дето вече няма да ходя при него, чак на 23.07, ако не съм родила още, понеже той излиза отпуска. И така вече ще чакаме, дано поне всичко да е наред. Резултата от влаг. секрет е добре, и пуснахме пак урина да видим дали се е махнала бактерията.
             Абе мами, вие намерихте ли си педиатри за бебчовците, или е рано още, специално за мен.
             А следващите болнични кой ги издава?
             Имате ли киселини, и какво пиете за тях? Аз пия сода, ама незнам да не вреди на бебо.

# 661
Бебе, не е рано за педиатър. Трябва да си намериш и да говориш с него. Имаш време де. Аз си намерих.
А следващото всъщност не е ли майчинство или пак е болничен?
За киселините  вземам БиоАнацид. Содата не вреди, стига да не прекаляваш, защото от нея се образува сол в стомаха ти, а солта май вдига кръвното, холестерола..... не съм сигурна, но аз така си обяснявам нещата.

А аз искам да питам опитните вече... първите истински контракции трябва ли да болят или може и да не болят? И целия корем ли се стяга или може да е само долната половина? На мен ми се стяга само долната половина по принцип, но вчера ми се беше стегнал целия корем и направо ми беше трудно да дишам.

# 662
Здравейте, дами,

Днес като че ли е  по-нормално времето и се живее. ОПравих си зъбчето, всичко останало е наред. Преди зъбаря си пуснах отново изследвания – ПКК, урина и захар и добавих и едно Варицела-зостер, че нещо много ме притеснява поведението на Алекс. От няколко дни не се храни, не че е много ящен, ама все пак....отпуснат е, все да си легне, все да си почива, нещо почна и да покашля и ми поддържа една температура от 36.8 – 36.9 през цялото време, а по принцип му е 35.8 – 36.3. Дано да е от жегата, а не нещо друго. На мама душичката, толкова прозрачен е станал от слабост...През нощта се събуди, уж се стреснал, после започна да трепери, да кашля, да повръща, накрая върна стомашни сокове и като го изпишках, се поуспокои. А сутринта ми каза, че нашият етаж отново се бил люлял и затова е повръщал. Ама доста се притесних. Сега спинка, което също е странно. Явно си има нужда от силици, паячето ми.

Ха-хо, то и на теб не ти остана! Стискам ти палчета и ще чакаме новини около вас двамата!

Рали1213, на вашите дискусии сексуални ще каза само..КАКВО Е ТОВА, БЕ? То че не яке бомбар, не е....ама за мен е толкова далечно, че не знам дали няма да се изложа, като се даде зелена светлина. Подобно на някои мами пробвахме, ама пусто страх, болки, килограми и вече голяяяма умора и мързел. Та освен да въздишам отсрани и да се погалваме друго не ни остава, а толкова много ни се иска и на двамата, че вече несе търпи.

Капка, права си, ама ужасно права за грамчетата. И все пак отново почвам да се чудя къде са отишли тези моите 17 плюс, при условие, че дупето, ръцете и краката са ми по-слаби спрямо първата бременност, а коремът не е чак толкова голям, че да са се лепнали там. Мислех си, че по бебка има повечко грамчета.

Котонче, права си, мила. Спокойствие и без драми!

Жузефина, благодаря ти за успокоението. Права си и знам, че има доста изненадани. И аз каква съм шматка, иначе много ме бива да давам акъл и успокоение, пък като ми опре и на мене и гледай как се обръщат нещата! Вярвам, че с всичките ни бебочета ще са добре нещата, пък кой кило кой три, все тая, само да са здравички.

Пепи, Страшни плажни снимки! Толкова сте готини тримата – имам предвид Танчето, ти и Бебушо. Ама, мацка, как наистина го носиш този тумбалак в жегите не знам. Миличката ти и горкото ти кръстче. Айде беборан да не се ослушва много – вярно, че там им е най-хубаво, ама то много тежко това лято...

Куклата, честити легло и матраче, а гладенето е добра опция да се направи от друг. Аз добре, че изгладих беба края на май. Че сега като се наложи да гладя Алекс или себе си и пуфтя като локомотив. Гладя дрешка и бегом в другата стая уж по на хладно. И на теб да е леко раждането на малкото човече!

Таничка, за витамините и аз да ти споделя. С първата бременност не съм пила въобще, но си качих над 20 кила. С тази ги пия отпреди да забременея и засега съм 17 кг. Та разлика според мен е никаква. Но сега като ги спра и ми става лошо след около седмица, въпреки че дъня плодове. Докато с Алекс имаше само цитруси и ядях основно мандарини.

Ел2000, мъничко остава явно! Стискам ти палчета да ти е леко и спокойно!

Николаева, аз като чета май няма мама, която да не се е оплакала от неприятности с това лекарство. Май ти е веме за по-интензивна почивка, в която да се насладиш на последните дни, седмици две в едно. Пази се от жегите, че то навън – навътре все е топло. Повечко течности и отвреме навреме можеш да си измерваш кръвното! Пази се!

Еха-а-а, ново бебче!!! На щастливите Неви и татко пожелавам да ви е здраво бебчето и да ви носи много радост! На мама бързо да се възстанови! Прегръдки!

Селика, а и другите мами, мисля, че не е много добре за бебето да приемате  чак толкова студени храни или напитки. Така че имайте едно на ум!

Кати, абсолютно те разбирам мила! Преди всичко ти и бебчо имате нужда от усамотение, спокойствие и всички дандании са ужасно изнервящи. За жалост много често бабите и дядовците, независимо по чия линия, въобще не се съобразяват с това. Ако наистина ти е супер нетърпимо просто ги уведоми, че за спокойствието на бебето е по-добре да се съобразят с вас. Все пак малкото човече спи и се буди да яде, пък и тези баби и дядовци нямат ли акъл, че могат да ви довлекат някой вирус. То лято, лято, ама и през лятото се боледува. Дано да не са обидчиви.

Мелина, честита ви количка!

Сара Лу, честит празник у дома!Да ви е жив и здрав таткото, много да го обичате и да го направиш горд дядо!

Бамбуче, стискам ти палчета, мила и вярвам, че всичко ще е наред с малката кукличка. Въобще не се измъчвай с тези мисли, ами си помисли каква радост те очаква. Бебка си е взела толкова, колкото е искала. После ще наваксвате1

Рокси, стискам палчета. Док не ти ли е казал да вземаш нещо като магнезий или но-шпа?

Рали1213, мама пети дано всичко да мине по начина, който е най-щадящ. Все пак е хубаво да се наблюдават бебенцата непрекъснато.

Лека нощ, момичета!

Нека тя да е прохладна и спокойна!

# 663
честито на мама nelinadgлМного късмет и радости на нея и бебчо!![/size
Момичета с какво се мажете за стриите,че гледам май започват да излилат Sad Sad]

# 664
  • Пловдив
celika при моите контракции корема ми се стяга целия за минута-две някъде, но все още не ме е боляло! Знам, че истинските болят, ама и аз все се шашкам!  Hug
И бебчо си има педиатър от вчера, доки като каза, че щял да излиза и веднага му го уредих!  hahaha
adiiitooo стриите като излезнат вече е късно да почнеш да се мажеш за съжаление, аз се мажа с Елансил на Галеник, но от началото на бременността и нямам засега, иначе има такива кремове за появили се стрии, но те май нито са подходящи за бременни, нито за кърмачки  newsm78

# 665
kukla_ta  и аз се мажа от началото с олиото на мама дона ама преди няколко дни ми свърши и затова питам с какво се мажете ако нещо да си взема друго

# 666

А следващите болнични кой ги издава?

42 - дневният - след раждането от лекарят водил раждането/болницата
48 - дневният - продължение на предходният болничен, от ЛЛ на детето/ включва и неизползваните дни от 45 дневният

за по-компетентни отговори - виж в линка

http://www.bg-mamma.com/index.php?board=55.0

Последна редакция: вт, 26 юни 2012, 21:16 от мойри

# 667
        Благодаря ви celika и мойри.
Лека и прохладна вечер.  Laughing

# 668
Честити бебчета на Нелина! Да са здрави, щастливи и много умни деца! Мама и тате да им се радват и да се обичат!
Сара Лу, честит рожден ден на баща ти! Да ти е жив и здрав.
Райче, дано Алекс се орави, че в това състояние не трябва и ти да се стресираш, а и детето се измъчва.
Бамбуче, леко раждане! Да се похвалиш после!

# 669
  • В. Търново
Здравейте мами  Hug

Аз мисля, че сложих кръст на романтиката преди месеци, когато започнах да се мажа вечер след баня със свинска мас против стрии... по- страстоубийствено нещо не мога да си представя  Joy И сега се чудех дали заради нея не ми е толкова жега и се будя плувнала в пот всяка сутрин, но като ви чета, май и без мас щях да съм си така, та няма да спирам... гадно негадно, важното е да ме спаси  Praynig
Цвети, смяла съм се с глас на това!  Joy
Райче, миличка, да не го е лепнал Алексчо някое от гадните летни неразположения? От това, което описваш няма нищо толкова притеснително, колкото страшно неприятно за мама! Стискам палци да се оправя и да влиза в кондиция, може би просто реагира на жегите детето. И моята й варира апетита, това да не те плаши! Гуш!  Hug
ТериHug Радваме се, че се включи и всичко е наред! Поздрави на Srcs и стиснати палци!

# 670
  • Сливен
Момичета, аз докато ви споделих за моите контракции и те спряха, слава Богу  Hug Лека вечер на всички.

# 671
Здравейте мами,

Едвам смогвам да ви изчета и вече дошло време за нова темичка.
Честито на всички нови мами. Много да ви радват малките слънчиица   bouquet

adiiitooo препоръчвам ти да не спираш да се мажеш и лично според мен си вземи същия крем, с който си се мазала до сега. За съжаление при мен с каквото и да се мазах съм станала  Sick чак не ми се говори  Sad

Темата за секса е особено забавна. Мъжа ми много се забавлява и си поотдъхна, че не бил сам в тези тежки времена  Joy Горкото, от както разбрахме, че съм бременна се грижи сам за себе си  Whistling

Няколко дневните жеги и нас ни побъркаха, а по стресиращо беше че едното ми бутче се поду /само ходилото/ и доста се стреснах. Доки ми каза, че бебо бил виновен понеже бил с гръбче подпрян на нея страна и ме притискал.  newsm78 На всичкото отгоре по ръцете отвътре и краката пак отвътре съм на едни червени дребни петънца. Не са релефни и не ме сърбят. Може ли да са от жегите? Има ли някоя мама с такова нещо?

Е, оплаках се  Peace

Лека и прохладна вечер за всички  Heart Eyes

# 672
  • Пловдив
Добро утро, мамчета!
Честито на всички нови мами гушнали своите съкровища! Да са ви живи и здрави и много да ви радват   bouquet
Не съм се включвала тези дни, но няма нищо ново покрай мен. Пера, гладя и се приготвям за щастливия момент, но не бързам де, дано само и бебо мисли така Laughing
Стиснати палчета от мен за всички, на които скоро им предстои да се срещнат с малките човечета и леко раждане  Praynig
Днес май се очертава по-прохладен ден, че имам доста неща да свърша навън.
Усмихнат и приятен ден на всички  Hug

# 673
Честито на всички нови мами! Да са им живи и здрави бебчовците и много да ги радват!

# 674
Добро утро мами  Hug
Честито на мама Неви и Нелина! Да са живи и здрави бебоците!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт