Отговори
# 75
  • София
adito87 - супер! Сега само едни гъби тряба да бориш, аз също ги боря.... сигурно свещичките са - Гино-Певарил... ами аз незнам какво се случва в мен, остават ми още около 5 (2 изтървах за мое огромно съжаление), но мисля че няма да има ефект! Дано при теб има!

Принцеса=Дидолина - ехааа момиченце! Бравоо - да ти е живо и здраво!  Hug  Hug

# 76
Здравейте бъдещи мамчета Grinning  да се разпиша и аз Peace vzlateva   относно пола на бебето както казва брат ми то като порасне само ще си избере Laughing(шегичка)
DDeli   аз си записах час при доц. Димитрова в Фемина за  ФМ  но май избързах защото тогава ще съм в 17 седмица ако не се лъжа по моите изчисления и сега се чудя какво да правя дали да не го изместя а целта ми беше ако има нещо нередно просто да го разбера по рано и незнам. Твоят доктор защо те е посъветвал така??? Датата ми е за 25 юли.

# 77
Здравейте бъдещи мамчета Grinning  да се разпиша и аз Peace  vzlatevaотносно пола на бебето както казва брат ми то като порасне само ще си избере Laughing(шегичка)

rotfImbo rotfImbo rotfImbo така е!

...0хх Ади май всички сме с тези гъбички  ooooh! Браво за другите резултати  thumbsup
vzlateva welcome
DDeli аз много се чудя дали да правя и 2рия, като си взимах резултати ми казаха, че няма нужда вчера и проф.Кременски ми отговори, че са добри ако искам за мое успокоение да си направя и 2рия.. ще видя утре доки какво ще каже  Peace

# 78
  • София
Принцеса=Дидолина,чудесни новини.Честити розови гащи Heart Eyes
Брайда,не са Гино Певарил свещичките за мое учудване,защото мислех че точно тях ще ми предпише.От рецептата не мога да разбера Laughing но е нещо с F Joy Като си ги купя ще разбера как се казват...

Аз няма да правя вторият скрининг,понеже резултатите са ми повече от добри.Пък и по-добре да дам още някой друг лев направо за ФМ.

# 79
DDeli, аз ще правя БХС2, тъй като моя лекар ми препоръча втори вместо първия, а в 20 седмица съм на ФМ при Димитрова.

# 80
  • София
Момичета резултатите от БХС са ми супер. Всичко попада в ниската граница  Heart Eyes
Изпратиха ми ги на майл и ви споделям следното инфо , което е препоръчано:
Въз основа на тези резултати се препоръчва само УЗ проследяване на
бременността- на ВСИЧКИ бременни жени се препоръчва :
1)УЗ преглед след 15г.с. за изключване на дефекти на невралната тръба (това се прави от акушер-гинеколога, който Ви следи бременността).
2) Вторият УЗ преглед, който се препоръчва на ВСИЧКИ бременни е "фетална морфология" в 19-23г.с.. Това е УЗ преглед, който е препоръчително да се проведе от АГ специалист по фетална медицина.
Дано да съм полезна на някоч от вас , която също попада в ниските граници   bouquet

# 81
Момичета ето от къде съм се подвела да си запиша час за ФМ.в 17г.с.  В сайта на  МЦ Фемина пише  -
Това е високоспециализирано ултразвуково изследване за аномалии на плода в 15 - 23 г.с.   и сега все се питам не сгреших ли ooooh!? Хем мисля да си изместя часа за 20 седмица хем ми се ще да видя бебчо. Както казва мъжът ми нема угода  newsm78  А утре съм на БХС Wink Колко струва ФМ в Фемина?Без бхс.  Мои познати май все ми казват различни цифри. Simple Smile

# 82
  • София
aneg на мене и д-р Колева, която ми води първата ФМ, ми каза да се проследи пак във втори триместър 19-23г.с. . Гледам на сайта на Марковс, че са дали това "Феталната морфология между 18-23 г.с. (оптимално около 20-22 г.с.)." . Не знам дали не е рано в 17 г.с.  Thinking . Защо не позвъниш на проследяващия те лекар за всеки случай .

# 83
  • София
Според мен ако се притеснявате от лоши показатели и има съмнение, че трябва да се прави амниоцентеза е хубаво да отидете по-рано, но ако сте само за ФМ си заслужава да чакате до 20-22 седмица, защото тогава ще се види всичко най-добре! - освен ако не ви се дават 2 пъти по 80-100лв! Ако нямате проблем с парите отидете и на двете Simple Smile
Аз лично смятам да изчакам и само ако на нормален преглед лекарката ми препоръча както е пропоръчала лекарката на  DDeli, тогава бих отишла по-рано!
Ако не издържите да видите бебето, по-добре да дадете 30лв за обикновен УЗ, отколкото 2 пъти по 80-100лв (според мен де Simple SmileHug  Hug

# 84
Да се запиша и аз Simple Smile макар и да не се застоявам пред компютъра в последните дни, гледам да следя по диагонал темата.
Аз също от 2 седмици усещам въпросното тупкане от лявата страна ниско, обикновенно като съм легнала по гръб. Не съм сигурна дали е бебето обаче, но като ви чета има вероятност да е то. Още повече, че при последния преглед доки ми каза, че точно там му е главиичката. Още си крие междукрачието, но аз все по-убедено си мисля, че ще е мъж Simple Smile, а да видим дали шестото чувство на майката е вярно.
Някой спомена, че сьомгата, скумрията и рибата тон не са полезни. За риба тон е така, тъй като съдържа живак и не е добре да се прекалява, но другите две са едни от най-полезните за бременните имено защото са мазни и съдържат много полезни манзини - Омега 3, които пък са полезни за мозъчното развитие на бебето. Така че хапвайте си рибка на воля, естествено най-добре на пара, печена или на скара.

# 85
  • Sofia
aneg, моят час при Димитрова е на 24 юли, когато ще съм 20с+4, а ще правя ехото във Фемина в 16 с. защото така посъветва проф. Кременски - аз си нямах и представа, че трябва и това да правя. Като чета резулатите от БХС на Alexandra* - то е същото , което професора препоръча и на мен.

Аааааа, ГЪБИТЕ - експерт съм вече #2gunfire Да ви споделя последните ми атаки с/у тях след като миналия петък не можех да ходя от болка и подуване отдолу...наистина кошмарно беше! Та изписаха ми Гиназол (това е една еднократна доза кремче в спринцовка, която се изсипва във влагалището много лесно) и мазане сутрин и вечер с Клотримазол ОБИЛНО включително и около дупето, защото тези гадини и от там идвали (?????). Положението днес е ПЕСЕН (да не ме чуят кандидите само Praynig) и все пак доки каза, че чак след първата менструация ще се нормализират нещата... а силното им активиране е в резултат на отслабената имунна система от бременността в комбинация от горещото време...
Щях да забравя - не се ползва Себамед 3.8рh когато има инфекция, каквато е и гъбичната. Предписаха ми френското Saforelle,  което е гелче за интимна хигиена на чувствителна кожа, включително и когато има инфекции.

Но такъв ужас като това подуване не пожелавам на никой! Заради някакви си тъпи гъби!

# 86
От няколко часа усещам стягане в корема, което е постоянно, а не на интервали. Няма болки. Възможно ли е това да са контракции?

# 87
и аз съм с проблема с буквата Г.... Георги ми е много тревиално, ... За друго име с Г се сещам само Григор,... Кристиян... ... Никола,... Николай,
Аз харесвам Ясен, Явор, Симеон, Адриян, Юлиян доста харесвам,.... Също името Константин е много хубаво име! Blush

От всичките дето си ги изброила Явор е най-хубавото! Как се казва майка ти? Давай да мислим име, хаха.
Иначе с Г се сещам за Габриел, но съвсем не ви го рекламирам, на мен лично не ми допада, но може някой да си го хареса. Също Гари. Герасим.

krokodilkata - моето чувство за мускулна треска си го имам от 8-ма седмица! Най-често го усещам когато от легнало по гръб положение искам да се изправя!

Понеже се събраха няколко човека с такова оплакване да взема да се изкажа по въпроса. Според мен, това е така начречената round ligament pain ( не знам как е на Бг), но става въпрос за сухожилията, които поддържат матката. Ето тук разяснение http://www.babycenter.com/0_round-ligament-pain_205.bc , а ето и картинка http://tummytime.onslow.org/tummytime/wp-content/uploads/2010/11 … ound-Ligament.jpg да видите за какво става въпрос.

Аз за това се чудех дали направо да не си искам секцио , за да родя по - рано и живот и здраве да са ни изписали баш по празниците ама не искам да си правя сметки без кръчмар. Отделно не знам защо ама вече повече ме е страх от секциото с тия упойки дето ги слагат не където трябва от колкото от нормалното раждане.

Доста лоша идея! Моля те, информирай се добре,преди да предприемеш нещо такова! Секциото е сериозна коремна операция и не е разумно да се предприема без сериозни медицински показания изискващи подобна интервенция. Упойките са ти точно последния проблем в този случай.

# 88
  • София
Добро утро!

Clairette - майка ми се казва Гергана! Хубаво производно просто не мога да се сетя! А не искам да е Никола, някак си не си представям детето ми да се казва Никола, иначе ми харесва името! Приятеля ми клони към Георги, за да е на майка ми, но както казах Георги е много много тревиално, макар че ако накрая имам поне 2 варианта като го видя опуленото бебе сигурно веднага ще избера един от вариантите... Но вариант с "Г" - май е mission impossible!

DDeli - аз сикупих себамед и всеки ден се мия с него!  #Crazy  #Crazy  #Crazy Какво може да стане?!!? Тъй като всяка сутрин след тези свещички Гино-Певарил всичко отдолу е оле мале  ooooh! ако не измия с нещо, стои мазно цял ден! Не е хубаво да се ползва обикновен сапун.... ако не е хубаво и себа мед.... кое? Saforelle - колко струва... (омръзна ми да давам по 15-16лв и после да спирам да ползвам козметиката....). Сега се втрещих, че само си вредя вместо да си помагам!

Аз тръгвам след малко да си занеса пробата от стерилна урина! За първи път давам такава... в една чашка има лакмус, който се потапя 3-5секунди в урината, след това тя се изсипва и се носи само лакмуса в чашката! Сигурно ще ми изследват бактерии в урината за уринарни инфекции....
Офф аз за сега от всички май съм с пълен комплект проблеми - гъби, цистит.... а от 3 седмици незнам какво става с бебето... снощи не го усетих и тази сутрин също... сякаш вчера през деня го усетих ама... нещо откакто пих онова прахче имам чувството, че по-рядко го усещам и май вече една седмица ще си потреперя до прегледа!

А вие знаете ли кога ще може да чуваме пулса на бебето с лекарски слушалки? Имам едни от един комплект за кръвно налягане и се водят много хубави, но абсолютно нищо не чувам все още, а аз чат пат през ден проверявам  Blush

# 89
Здравейте и от мен в новата тема Simple Smile Аз да се похваля вчера бях на преглед и доктора ни каза че вече от момиченце ни е пораснало пишле и ще си имаме момченце Simple Smile Таткото е на седмото небе...

Общи условия

Активация на акаунт