Отговори
# 90
  • Sofia
Брайдичка, спокойно и не се шашкай излишно. И аз си се помих със Себамед поне 2 седмици в период на гъби, но не съм умряла Joy Откъде да знаем всичко, а и със сигурност не сме се повредили. Saforelle беше нещо от сорта 6,50, но не повече от 7 лева. То и като количество е 100 мл, но много малка доза върши работа да отмие мазното от кремовете отдолу. Мен пък ме дразнеше желираната консистенция на себамед, нама да ти казвам колко пъти е падало директно на земята вместо в ръцете ми. Спокойно, като отминат гъбите ще си го доизхабим (а аз имам още доста и от Лактацид-а).

Относно имената - знам, че е хубаво да съдържат сричката -ян/ан, а не -ин (свързано е с енергиите) и дават "мъжко" момче/момиче. Знам и още някои подробности за буквите, но не знам дали да ви ги пиша, за да не предизвикам излишни мисли/спорове.

Хубав и спокоен ден на всички ни!

# 91
  • София
Добро утро Grinning

Дели,на мен ще ми бъде интересно ако напишеш това за буквите Whistling

А това за интимния гел не го знаех.Аз си се мия с Лактацид,но поради единствената причина че само той ми понася.Имам много чувствителна кожа и рядко сменям козметиката,ако не съм направила алергия Laughing
Инче таблетките,които ми изписа АГ-то се казват Флуомизин.Пише,че са противомикробни и антисептични и създават асептична среда преди раждане и гинекологични операции.Дано помогнат,защото от 2-3 дни чувствам дискомфорт и подозирах за гъбичките.

# 92
  • София
ralica gonova ами честито ти момченце!
От тези ранни прогнози може и други изненади да има  Simple Smile
Brayda не се притеснявай, сигурно половината сме с някакъв лек цистит, но не знаем  Sunglasses Аз примерно все още си ходя до тоалетна два пъти през нощта, но се успокоявам с това, че матката ми била още долу и притиска пикочния мехур.
А пък като всички говорите от няколко дни как си усещате вече бебенцата... уф ами нищо от споменатото не усещам  Sad На 14.06 бях последно на преглед и се надявам всичко да ми е ок.  Praynig
DDeli заради кой показател проф. Кременски ти препоръча още един УЗ във Фемина?  newsm78
Кажи и за буквичките в имената, че и на мен ми стана интересно  Simple Smile

# 93
Здравейте бъдещи мамчета Grinning  да се разпиша и аз Peace vzlateva   относно пола на бебето както казва брат ми то като порасне само ще си избере Laughing(шегичка)
DDeli   аз си записах час при доц. Димитрова в Фемина за  ФМ  но май избързах защото тогава ще съм в 17 седмица ако не се лъжа по моите изчисления и сега се чудя какво да правя дали да не го изместя а целта ми беше ако има нещо нередно просто да го разбера по рано и незнам. Твоят доктор защо те е посъветвал така??? Датата ми е за 25 юли.

Според моя доктор е хубаво да се ходи на ФМ 3 пъти през бремеността, около 13-14 седмица, 20-23 седмица и после около 32 седмица.

# 94
sofyia не се притеснявай, всичко ти е наред. Повечето мой познати бременни и вече родили  усещат бебока около 20 г.с. За свое спокойствие аз ходя на 2 седмици на преглед, така ще е поне докато не започна да усещам хубави ритници.

# 95
  • София
vzlateva благодаря ти  Hug И при мен прегледите се получават така, единия път на ЖК, а др. - при частния док.  Simple Smile

# 96
  • София
И на мен ще ми е интересно за буквите! Ето - още едно положително за името Кристиян  Sunglasses
Но така исках да е на майка ми, защото тя мило и драго даваше за това бебе още преди да го заченем, а сега просто се разтапя всеки ден ме пита дали го чувствам, какво правило, какво ще му купела, как като ходим на гости ще го дундурка и ще му говори... все едно тя ще му е мама! Аз дори не смея чак толкова да се радвам, че все някакви малки притесненийца имам докато не го усетя и аз едно хубаво както е казала vzlateva . А от страна на родителите на приятеля ми, нямаме сякаш толкова подкрепа, незнам дали него го питат, но той не е споменал, а и намен не ми звънят... не заслужават да е на тях! Или ще е на майка ми, или на никий Simple Smile

Щом този сефорел не е толкова скъп, ще го купя. Моята пък лекарка нищо не ми каза за интимен гел... явно не й е дошло на акъла, а аз не мога за най-малкото да й звъня, все пак е интимен гел, а не хапчета... за това ще се доверя на вас!

Честито момченце на ralica gonova. Аз съм чувала, че ранните предположение за пола най-много се бъркат ако кажат, че е момиче, после много често излизало момченце, но обратното по-рядко се случва! А да видим сега след седмица, две всички като повторим прегледите си дали това твърдение е вярно! На мен ми казаха 70% момче, моя приятел знае, че е момче, всички около мен ме виждали с момче, може би и аз съм сигурна, че е момче, но не мога да го приема на 100% сигурност докато не се види пак!

Май май и аз трябва да си запазвам час по 2 пъти в месец, нищо че ходя само на един лекар!  bowuu

# 97
  • София
Моят син се казва Кристиан,но за малко да се казва Александър.Много държах да се казва така,но не знам защо не го записах с това име-нещо ме спря.На същата нощ сънувах,че се казва Кристиан.
Сутринта моя мъж дойде да го записваме и го попитах(без да му казвам съня си) как ще се казва детето,а той ми вика-ами мислих си за Кристиан Shocked И така стана с името на синчето.
Сега имам на ум женско име,но мъжко нямам.Вероятно пак така в последния момент ще измислим.

# 98
Айде сега аз да ви попитам момичета - имате ли болки в чатала. Никой до сега не се е оплакал и все си мисля, че нещо не ми е наред. Питах вече 3 мами, които имат деца и трите казаха, че и те са имали такива болки от разтягането, ама те като са родили вече не си спомнят много ясно  Laughing Та ако има от вас някоя със същия проблем моля да сподели, че все се притеснявам. На док бях споменала той поопипа и каза нищо ти няма.

# 99
  • София
vesta_78 - на всеки по различен начин се отразява цялото това разтягане... на мен примерно много много ми къркорят червата все едно се местят напред назад! Щом доктора ти е казал, че няма проблем - свиркай си!  Hug Лично мен не ме е боляла нито срамната кост, нито чатала.. но пък сигурно някои неща при мен ще са странни за теб!  Peace
Тука много малко хора се оплакваме от киселини - направо благородно завиждам на мамите без киселини!!! Ужасно е хора, това е най-гадното нещо от всичко!  ooooh! Постоянно всекидневно по цял следобед... а на всичкото трябва и да работя докато ме боли...

# 100
Здравейте момичета, по една или друга причина отдавна не съм се вясвала във форума само чат пат минавах през ФБ групата, но вече съм по-добре и доста по-спокойна и честичко ще наминавам Simple Smile
Спомням си, че в някоя от първите теми коментирахме лекарите от МЦ Фемина които са добри за ФМ. Тъй като мисля втората да си я правя там а май е хубаво от сега да си запазя час можете ли да ми припомните (препоръчате) при кой точно лекар да се запиша?

# 101
Добро утро, момичета!
Да ни е честито лятото!
Софи, напълно нормално е да усетиш бебето си към 19-20 седмица. Не се тревожи изобщо, че не усещаш бебето си все още.
Ралица, честито ти stork-boy
Брайда, споко, момиче! Много се тревожиш. Ако беше толкова страшна употребата на интимен гел, щеше да си информирана от АГ-то. За имената пък, не виждам защо се "плашиш" от "тривиално" име. Честно, ако си кръстиш детето Георги, вероятността да има друго дете със същото име е по-малка, отколкото ако си кръстиш детето Кристиян например. Изберете име, което ви харесва. Много скоро след като бебето ни получи името си, забравяме за всякакви аналогии.
Веста,  fingerscrossed болки от никакъв характер нямам, но съм чувала от приятелки, че са имали болки в чатала.
Елизабет, все пак лекарите са на работа и едва ли си позволяват в това време (празниците) да се веселят с алкохол. Изчакай нещата да се случат по естествен път. Секциото е сериозна операция със своите последствия.
Хубав ден!

# 102
От няколко часа усещам стягане в корема, което е постоянно, а не на интервали. Няма болки. Възможно ли е това да са контракции?

Мименце, напълно е възможно, да не кажа, че са. Аз имах постояно втвърдяване на корема, но не помня, от кой месец  newsm78. Бяха контракции. В този случай изписват магнерот или магнерич, който се пие до края на осмия месец и после се спира за да може да се роди бебо Simple Smile
Моят се роди точно на термина, т.е. тези постоянни контракции не са гаранция, че ще родиш веднага след като спреш магнерота/магнерича, но превантивно в по-ранните месеци е хубаво да се пие. Аз продължих и след започването на магнерота да си имам втвърдяване на корема, кажи речи през цялото време.

# 103
Здравейте на всички  Simple Smile
От известно време ви чета, но чак сега реших и да пиша. Включвам се при вас със термин 26 декември, казвам се Теодора. Тъй като това ми е първа бременност и до скоро не знаех почти нищо, чета всички теми с интерес и научавам доста полезни и интересни неща. За съжаление още не знам пола, а вече нямам търпение да го разбера  Grinning Относно това дали вече усещам бебока, още не го усещам, но като лежа и виждам как коремът ми "тупти". Мислих, че си внушавам, но така като прочетох, явно не е само при мен  Simple Smile
Ще се радвам, ако някой ми прати паролите за галериите.
Хубав и усмихнат ден на всички  Flutter

# 104
  • София
Веста,аз в момента нямам такива болки.С предната бременност имах болки в чатала и в таза,но към 8-ми 9-ти месец поради разтягането на сухожилията там във връзка с раждането.
Питай док.дали има за какво да се притесняваш или това е пак нещо от "екстрите" на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт