За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 982
  • 810
  •   1
Отговори
# 510
Замислих се за разстройството при кърмените.
По-скоро внимавай за честотата, то консистенцията си е течна Simple Smile
Смекта се дава на малките, не се притеснявай.  Hug
Иначе да суче много и това е, което можеш да направиш.
Ако отказва да суче или продължи с разстройството, пак се обади на лекар, че обезводняването е много опасно за толкова малко бебе Peace

Благодаря за полезния отговор! Следващото изхождане беше много малко и за сега не съм давала прахчето. Мисля, че може би ще удържим фронта, аз също се оправям, кърмиме се както преди, малкия не отказва, въпреки, че в последно време сме намалили продължителността на кърменията. Дано ни се размине  Hug

# 511
  • On the sea
Аз намирам тези действия с термометър и други за крайно опасни. Naughty

Какви бяха изпражненията последния път? Сигурно ли е, че е запек. С какво се храни?
Иначе помага масаж на коремчето по часовниковата стрелка и да й движиш крачетата все едно кара колело.

Бяха по големи от обичайните, но в никакъв случай твърди. Кърмя я и 2 пъти да на ден я дохранвам. Какво друго може да е освен запек, мисля че не е нормално за 3 дни само един път да ака. Не знам и този масаж и правих, но все още не се е изходила, притеснявам се да не и стане нещо на стомахчето.

# 512
Velvet, Ако не са твърди, това не е запек. Има доста теми за запек, прочети.
Кърмата се усвоява много добре от организма и не е рядко срещано кърмени бебета да не акат дълго време. Масажът няма да попречи така или иначе. да не би да има колики?

Jo-anna, дано наистина се размине.  Hug
Предлагай често за всеки случай. Важно е да следиш да е нормално активен и с хубав цвят Simple Smile

# 513
Днес видях, че на синът ми ще му излизат три нови зъба. Точно като стана на 7 м. му избиха първите два /долни резци/. Сега се виждат горните два резци и един от ляво. Нормално ли е за толкова кратко време да избият 5 зъба  newsm78

# 514
Нищо тревожно няма за мен.
При зъбите различни варианти и скорости са възможни Simple Smile
Радвай се, че е бързо и безболезно.

# 515
jo_anna и Velvet, можете да дадете и пробиотици(био гайа)-биха дали добър резултат Peace

# 516
  • Шумен
Като новородени и ние бяхме със запек, препоръчаха ни по 1/2 Дуфалак сиропче при прегледа след изписването от родилното. Даваше ефект по обяд ако се изпие сутринта  Peace Не съм фен на т. нар. клизми, това е само мъка за детето и родителя. Масажи на коремчетата по часовниковата стрелка съм правила.

# 517
Има ли и други деца с езиче,като на малката-леко побеляло към края му вътре към сливиците.така и е още от малка лекарката каза,че имало такива деца...и нормално ли е да мирише устата й на мляко,даже като издишва и мирише,тя още пие АМ преди сън ако е от значение и вади последен зъб.до преди 2-3сед.лекувахме гъбички,дали може това да е от тях

# 518
Евита, не й ли миеш зъбите преди лягане, след млякото?

# 519
Мия ги,даже тя иска сама иначе реве като магаре.понякога е толкова уморене,че заспива веднага след Ам и тогава не ги мием.впрочем от седмица някъде не бяхме ги мили до тази вечер,защото сме нагости при родителите ми и забравих четката й,докато се наканя да купя друга...мина седмица.а защо е така езика й,има ли и други дребосъци с леко бели езичета.иначе не мога да кажа,че дъха й е лош,мирише ми точно на теленце като ми дъхне,на млечно едно такова

# 520
Искам да попитам (не знам дали тук е мястото, ако не, моля да ме извините), ще ходим с бебе на море, ще бъде на 8 месеца и половина.Какво трябва да взема като медикаменти? До сега не е имала разтройство или повръщания. Давам й имунокинд и биобаланс бейби, достатъчно ли е или трябва да взема още нещо, освен това и плажни  масла. Благодаря предварително  bouquet

# 521
Искам да попитам (не знам дали тук е мястото, ако не, моля да ме извините), ще ходим с бебе на море, ще бъде на 8 месеца и половина.Какво трябва да взема като медикаменти? До сега не е имала разтройство или повръщания. Давам й имунокинд и биобаланс бейби, достатъчно ли е или трябва да взема още нещо, освен това и плажни  масла. Благодаря предварително  bouquet

По-добре вземи инфлуцид/парагрип..нещо от сорта, и давай отсега. А там ще има медикаменти ....ако ти се наложи Peace

# 522
  • Mediterraneo
Искам да попитам (не знам дали тук е мястото, ако не, моля да ме извините), ще ходим с бебе на море, ще бъде на 8 месеца и половина.Какво трябва да взема като медикаменти? До сега не е имала разтройство или повръщания. Давам й имунокинд и биобаланс бейби, достатъчно ли е или трябва да взема още нещо, освен това и плажни  масла. Благодаря предварително  bouquet

По-добре вземи инфлуцид/парагрип..нещо от сорта, и давай отсега. А там ще има медикаменти ....ако ти се наложи Peace

Аз не бих давала нищо превантивно. Инфлуцид при първи симптоми, заедно с вит. С. Иначе не тръгвам без заредена аптечка никъде, когато съм с децата- от температуропонижаващи, през хомеопатични, до сиропи за кашлица и пр.

# 523
Благодаря ви  bouquet
И аз мисля да се заредя с всичко, че ако стане нещо, недай Боже да не търся тепърва

# 524
  • София
беборана..... - вземи пробиоптик и го давай поне 1 седмица преди морето, ако притеснението ти е  коремни вируси...

иначе аз мъкна половин аптека на морета и пътувания....  иначе корема не винаги е проблема, така че за Т, гърло, нос, уши,  корем,  превръзки, ухапвания, алергии, слънце, след слънце...вс си носим Simple Smile и то не че няма на място, но 1 не ми се търси ако стане нужда, поне не в първият момент още,  често проблемите почват нощем, когато може и да няма отворени аптеки, често  нещата са по-скъпи по  местните аптеки... не че не ми се е налагало 1 път и да докупувам...

Общи условия

Активация на акаунт