За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 985
  • 810
  •   1
Отговори
# 495
  • София
 Crazy това с ракията от къде дойде.... че и загрява алкохола...
с нищо не се мажат.

# 496
Crazy това с ракията от къде дойде.... че и загрява алкохола...

Прочетох го някъде  Embarassed .

# 497
И мен ми беше неудобно да кърмя на вън, защото малката сучеше със силиконови зърна и изобщо кърменето много, много не ни се получи и нямах достатъчно кърма, затова дохранвах. И когато излизахме навън я хранех само с АМ.

# 498
  • София
Здравейте искам да попитам нещо-с нетърпение чакам малкия да стане поне на 20-тина дни ,че да мога да започна да го разхождам,но се чудя като излезем от къщи в какво да взема водата и изцедената кърма,в какво да ги съхраня,че да запазят температурата си за няколко часа.Та моля дайте идеи

не знам какво точно чакаш и не го извеждаш детето...
водата в шише, какво ще й стане при тази Т вън? зимата шишето в термобокс.
кърмата...ти нали си там - като огладнее сядаш и кърмиш, може да се покриеш с някой шал, пелена или подобно и готово.

това не беше ли отделна тема???

Последна редакция: сб, 28 юли 2012, 09:23 от Angel_Dust

# 499
Премерих преди малко Т 37.1 на малкия, че беше много кисел.

Преди няколко дни също беше такъв, но не се сетих да премеря Т, и преди два дни изкара първото си зъбче.

Дадох панадол, че лекарката не вдига.

Припомнете ми, моля ви, в случай че се окаже, че не е от зъбчето, панадол и нурофен се дават през четири часа, а при т над 39. се дава хексалгин, така ли?

# 500
  • Mediterraneo
Припомнете ми, моля ви, в случай че се окаже, че не е от зъбчето, панадол и нурофен се дават през четири часа, а при т над 39. се дава хексалгин, така ли?

Принципно да. Но пък Панадол при Т 37.1...

# 501
Aко видимо е Ок детето, не бих давала нищо на тази температура.
Не давам преди 38.5С (ректална).

# 502
  • София
Премерих преди малко Т 37.1 на малкия, че беше много кисел.

Преди няколко дни също беше такъв, но не се сетих да премеря Т, и преди два дни изкара първото си зъбче.

Дадох панадол, че лекарката не вдига.

такава Т може да дигне от повече плач, от разходка в жегата, от Т на стаята и от какво ли не, даже не е Т, до 38-38,5 никакви  Т повишаващи, освен това не се дават на 4 часа, а при нужда, Хексалгин над 39,5  и то пак зависи и то  не бих дала на дете под 3 години, освен ако не отива към 40 работата и детето не е видимо зле, или ако прави гърчове...
над 39 - свещички.

# 503
Благодаря ви!

И още нещо, къде в София има добър УНГ, за вадене на сливица на голям човек, някакви координати?

# 504
  • Шумен
Нърофена не беше ли на 6 ч  newsm78 Като бяха бебета давах Панадол при нужда, сега сме на Нурофен (не се повлияват от Панадола) а свещички над 38.5 слагам на моите че бързо качват и двете и за нула време подминават 39  Confused Хексалгин никога не съм им давала, дори мисля че нямам нов (мъжа ми отвори наличния, не е свършил но не съм му гледала срока на годност после).

# 505
  • София
той като го отвориш има 6м годност...( май 6 беше, не по-малко, пише си)....

# 506
Момичета, аз от вчера съм с разстройство, нямам Т, повръщане и т.н. На диета съм, пия смекта, на бебчо нищо му нямаше до тази сутрин, когато акото в памперса се оказа доста редичко. Тъй като съм в провинцията, а педито е в отпуска, се консултирах с местен педиатър, който ми препоръча да давам и на бебчо смекта - едно сашенце за целия ден. Питането ми е има ли начин да се избегне даването на прахчето, хич не ми се иска да се почваме от сега с разните му прахове и хапове???
Забравих да спомена, че се кърмим, от кърмаческия форум ми отговориха че трябва да се консултирам с мед. специалист - е, направих го...

# 507
Замислих се за разстройството при кърмените.
По-скоро внимавай за честотата, то консистенцията си е течна Simple Smile

Смекта се дава на малките, не се притеснявай.  Hug
Иначе да суче много и това е, което можеш да направиш.
Ако отказва да суче или продължи с разстройството, пак се обади на лекар, че обезводняването е много опасно за толкова малко бебе Peace

# 508
  • On the sea
Моята бебка има запек, за последните 3 дни е акала само веднъж и то с помощта на термометъра. Днес опитвах с сапун и с термометъра отново, но не се получава, а я боли коремчето, защото се напъва и плаче, иска но не може. Искам да ви попитам дали някой не знае някои упражнения или нещо ефикасно. Обаждах се на педиатърката тя каза само с термометъра да не прибягваме до капки и разни такива, но не мога да я гледам как се мъчи повече. Надявам се някой да помогне  Confused

# 509
Аз намирам тези действия с термометър и други за крайно опасни. Naughty

Какви бяха изпражненията последния път? Сигурно ли е, че е запек. С какво се храни?
Иначе помага масаж на коремчето по часовниковата стрелка и да й движиш крачетата все едно кара колело.

Общи условия

Активация на акаунт