За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 979
  • 810
  •   1
Отговори
# 525
Мия ги,даже тя иска сама иначе реве като магаре.понякога е толкова уморене,че заспива веднага след Ам и тогава не ги мием.впрочем от седмица някъде не бяхме ги мили до тази вечер,защото сме нагости при родителите ми и забравих четката й,докато се наканя да купя друга...мина седмица.а защо е така езика й,има ли и други дребосъци с леко бели езичета.иначе не мога да кажа,че дъха й е лош,мирише ми точно на теленце като ми дъхне,на млечно едно такова

хехе, като теленце  Heart Eyes

Да ти кажа не съм забелязвал да има бяло по езика на Моника.
Щом лекарят мисли, че няма нищо, не се притеснявай.
Зъбките са й добре, нали?

# 526
Вече съм въвела кайсии и праскови от пюрета, мога ли да дам цяло бурканче пасирана домашна праскова?

# 527
Варена да Simple Smile

# 528
А сурова пасирана може ли?

# 529
А сурова пасирана може ли?
Може  Wink Ама раздрисква доста  Crazy

# 530
Така ли?Ами тогава ще давам микс праскова и банан  Simple Smile .

# 531
Здравейте искам да попитам какво ви е мнението за термочантите ,вършат ли работа,стават ли да си държа кърмата там като изляза на разходка,а термобокса би ли ми свършил работа?

# 532
  • Шумен
Защо не кърмиш бебето вместо да мъкнеш тези приспособления на разходката? Ние бяхме на АМ, не ми се е налагало да мъкна каквото и да е, прибирахме се за храненето. Май само веднъж изнесох шишета с АМ за едно вечерно хранене, но ги предложих веднага щом стигнахме заведението в което отивахме и не съм съхранявала. Лятото аз не бих изнесла кърма навън да рискувам да се вкисне и да я хвърля след това. Навън кърмят много жени, дори за последно видях преди седмица една жена в един магазин кърмеше и разглеждаше нещо едновременно и на никой не му направи впечатление (беше се покрила), предложиха и стол докато нахрани бебето пък тогава да пазарува  Laughing

# 533
  • Mediterraneo
Бебе на 18 дни, какво ще го мориш да пие от шише, щом кърмиш! Аз не бих си го причинила- кърмех навън, като закривах бебето и гърдите си с много лек ефирен шал. Никой изобщо не разбираше какво се случва, а най- често кърмех по барчетата  Wink

# 534
Пламито, защо искаш да си усложняваш живота с термочанти, термобоксове, шишета и биби?
Бебето щом суче от гърда - кърми навън. Като се загърнеш с пелена или шал никой не вижда какво има под него - аз това вече ти го писах, но явно не четеш.
Кърми си наволя навън - нищо лошо и срамно не вършиш.

# 535
чакайте малко Naughty
Ако й е неудобно на вън да кърми, нищо лошо не прави, това си е най-естественото за кърмачето, да, ноооооо може да изпитва неудобство.
Мен никога не ми е било удобно да я кърмя на вън, та дори и с юргана да се завия  Grinning

Здравейте искам да попитам какво ви е мнението за термочантите ,вършат ли работа,стават ли да си държа кърмата там като изляза на разходка,а термобокса би ли ми свършил работа?
Много е горещо да съхраняваш кърма навън, освен, ако не е замръзена и да я сложиш в теробокс/термочанта и след това да загрееш в нагревател на бавна температура. Като цяло е голяма хамалогия, така, че ще ти е по-лесно да се прибереш за кърмене.
Аз лично ползвам термобокс и съм много доволна, издържа загрята водата до 3 часа и си нося отделно АМ на прах. А когато кърмех и я извеждах навън си носех пак така я хранех с АМ, и без това беше на смесено хранене, тамън ми се събираше повече кърма за следващото хранене Peace

# 536
Ами не искам да кърмя навън просто ми е неудобно и затова и попитах кой е по-добрият вариант термочантата или термобокса защото не съм много наясно с тия неща,а и имат голяма разлика в цената смисъл ако термобокса би ми вършил работа колкото термочантата ще си го купя,но ако знам че в чантата кърмата ще издържи повече ще си взема нея

# 537
... тамън ми се събираше повече кърма за следващото хранене Peace
Това е доста голяма грешка..
Кърмата не се "събира" в гърдите.. И колкото повече я чакаш да се "събере", толкова по-малко ще има всеки път..
Особено в началото на кърменето (първите 6 седмици) е много важна стимулацията на гърдите и редовното им изпразване (с бебе или с помпа), за да може да се даде сигнал за по-нататъчно добро производство..
Та това не е никак добър вариант, освен ако не се налага..

# 538

Кърмата не се "събира" в гърдите.. И колкото повече я чакаш да се "събере", толкова по-малко ще има всеки път..
Особено в началото на кърменето (първите 6 седмици) е много важна стимулацията на гърдите и редовното им изпразване (с бебе или с помпа), за да може да се даде сигнал за по-нататъчно добро производство..

Та в този ред на мисли, може би е по-добре да се мисли наистина за кърмене (ако не искаш навън, то вкъщи), а не за хранене с шише навън или поне не редовно.

# 539

Аз опровергах всички книги,ЛЛлиги и тем подобни за кърмене, каквото и да правех факт, че кърма нямах, поддържах я с 5 литра на ден лактогенни чайове и хомеопатия. Това, което пиша е истина и няма как да е по-друг начин, познавам себе си и организма си добре, така, че не пишете кое е вярно и кое не за моето бившо кърмене

Общи условия

Активация на акаунт