За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 978
  • 810
  •   1
Отговори
# 540
Мисля, че това беше написано като съвет за Пламито, а не като коментар към теб  Peace

# 541
Здравейте момичета!Не знам дали въпросът ми е за тук,но не ми се пуска нова тема за 1 въпрос. Миналата седмица ми се обадиха от яслата да отида да взема малката защото повръщала. Помислих си че е хванала чревен вирус.Заведох я при педиатъра.Лекарката каза че за нея това не е чревен вирус тъй като няма температура.За деня имаше 6 изхождания и 4 повръщания.Вечерта я заведох в спешния кабинет-и там я прегледа друг педиатър.Изказа същото мнение-че не е вирус а е от храна. Същата вечер спряха и повръщането и разстройството,и нищо,край,детето се оправи.Като видях менюто в градината разбрах,че са давали 2 поредни дни риба,като на 2-рия ден(когато малката се почувства зле)е имало рибена чорба Sick.И двамата лекари са на категоричното мнение че е от рибата,не че е била развалена,а просто се е получило нещо като пренасищане на организма. Та въпроса е какво да правя?Има ли някъде такова чудо по другите градове-2 поредни дни риба,за един ден-да,здравословнно е,но два?Все пак за 60 лева на месец,не мисля че трябва детето ми да стои гладно заради един некадърен технолог.Моля за мнения и съвети!

# 542
Ъ, пренасищане  newsm78 По-скоро си е живо натравяне  Rolling Eyes
Ако не са я съхранявали правилно най-вероятно...

А туй с рибената чорба...
В ресторантите доста често си спестяват материал като правят супа от остатъци от манжите - пиле, риба..
Дано не е това, че е много гадно за детска градина  Sick

# 543
Говорих с учителките(медицинските сестри),казаха че те нищо не могат да направят,защото менюто се изготвя от технолог,който е назначен от общината.До общината ли трябва да ходя?Жалба ли да пускам?

# 544
оффф,момичета и аз колкото и да бях предпазлива и моят бебо падна от леглото,незнам как по глава ли,се изтъркули сънен ли беше,спеше ли,заплака няколко минути и се успокои,после го държах един час буден през който си игра,и го приспах-днес си яде,спокоен е,единственото,което ме притеснява,е,че след падането 10мин.след това мисля,че повърна,имаше петно в леглото му,дали да го водя в пирогов,но там им правят снимки и не съм много съгласна,за какви признаци да следя днес,много съм притеснена,знам,че тепърва ми предстои,но съм голяма паника

# 545
  • София
Кристина, 2 дни в седмицата риба не е вредно...и аз не вярвам да е пресищане...  евентуално да пуснеш сигнал в РИОКОЗ, в детската трябва да пазят  от всяка храна проби не знам колко там време и  би трябвало да могат да направят проверка дали е било от това...
Друг е въпроса дали наистина е било от това,  точно от рибата ли или от нещо, което е яла извън градината или вирус или друго смущение....

zizy 11 - повръщането е от основните признаци, за които да  следиш, аз бих завела детето, има и други признаци за комоцио, които ако липсват вероятно няма да ви направят снимка....

# 546
  • Mediterraneo
Стига де, как 2 поредни дни риба и пренасищане! Пък и колко риба може да изяде едно дете, та да стане чак вредно яденето на риба в два поредни дни. Отговорът е съвсем прост- рибената чорба на втория ден е била от остатъците от предния ден и явно се е натровило детето с развалена риба  Stop но в никакъв случай не смятам, че яденето на риба в два поредни дни само по себе си е вредно.

# 547
  • Шумен
И според мен е хранително натравяне това вашето, дали е точно от рибата или нещо друго е подразнило стомаха трудно ще се изясни. Мисля че 48 ч. се съхраняват в хладилник пробите от храната (нещо такова ми се върти в главата), после се хвърлят.
Да питам и аз нещо, знам че някои майки дават чай от Подбел, пак ни подгони личната да настоявам и до петък да пият редовно (пак сме болни  Tired). Подслаждате ли го и с какво - захар или мед? 

# 548
  • София
само с мед, задължително при това, по-добре действа, но не много

# 549
  • Шумен
Благодаря за бързия отговор   bouquet

# 550
На колко време се сменя чашката, от която бебето пие вода? Когато беше на 5 м. купих чашка с твърд накрайник. Сега е на почти 8 м. Мия чашката с гореща вода и препарат за бебешки съдове. И пластмасово или стъклено шише е по- подходящо за пиене на вода?

# 551
Аз сменях шишетата на всеки 2месеца а биберона всеки месец докато използвах пластмасовите шишета,стъклените са по хубави при тях само сменям биберона.

# 552
Не ползва биберон, а чашка с твърд накрайник. Хвърлих 4ри шишета преди да разбера, че няма да пие от биберон. Има ли чаши с накрайник, които не разливат водата?

# 553
Аз ползвах чашата с твърд накрайник на Авент и не е разливала водата.

# 554
  • София
дам има доста чашки неразливащи с  накрайници...

Общи условия

Активация на акаунт