За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 955
  • 810
  •   1
Отговори
# 555
  • Шумен
Здравейте момичета Simple Smile
Моля за съвет, ЛЛ не ми отговаря на телефона а е късно да тичаме до кабинета вече. Та ситуацията е следната: Снощи имахме гости изглеждаха и двамата видимо здрави, играха с малките. Децата не са яли от това което приготвих за вечеря, че беше почти всичко пържено а имаха предвидена вечеря, те почти и не хапнаха супата а наблегнаха на хляба. Преди малко ми позвъниха хората и ми казаха че са с повръщане и разтройство и двамата (подозирам че са си лепнали нещо на морето, уикенда бяха на палатки). Изключвам храната, на мен и мъжа ми ни няма нищо (от опит знам че ако нещо с храната не е в ред той е първи дежурен след няколко часа) а и обща ни беше само вечерята. Михаела преди малко повърна и ме хвърли в паника да не е тяхното вирус и да са го лепнали и на малките, които и без това не са здрави а вчера лекарката заподозря че не е само първия вирус с гурелите а и втори сме си лепнали, сега и трети  само ми липсва ooooh! Какво превантивно бих могла да дам, което да подейства по-бързо? Минали години съм давала превантивно пробиотик, но ако почнем сега надали ще ни помогне особено или греша  newsm78

# 556
  • Mediterraneo
След като изключваш храната, няма друга причина, освен да е вирус. В този смисъл нищо, което дадеш на този етап, няма да е превантивно вече. Давай си им пробиотик, нещо против повръщане, ако се засили- и за оводняване; ако се появи разстройство- обичайните заподозрени. Оправяйте се  Hug

# 557
Здравейте момичета, вече 4-ти ден синът ми вдига температура над 38 градуса, ако не му дам панадол. Няма други проблеми освен температурата. Докторката ни каза, че са тръгнали да никнат кътници и това е причината за температурата, гърлото му е добре. Три пъти дневно давам панадол, а вечер късно, ако вдигне, давам миг за деца, това по предписание на докторката. Появи се и леко разтройство след като започнахме лекарствата, под леко разтройство имам предвид, че ака един-два пъти повече от обикновено и е малко по рядко от обикновено.Няколко дни почти отказваше да яде, но от вчера след обяд вече има апетит и си хапва. Венците му наистина са много подути отдавна, но зъбките не излизат.
Пробвах вчера да не му давам панадол, да видя дали ще вдигне, но пак вдигна и днес продължаваме с лекарствата. Възможно ли е толкова време да вдига температура заради никнене на зъбки, случвало ли се е на някого или да отивам при друг лекар за второ мнение?

# 558
  • София
разтройство и Т и се чудиш дали е  зъб???
бих пуснала и кръв и урина...

# 559
  • Mediterraneo
За мен никога не е било нормално такава висока Т и то поддържана известно време, да се дължи на зъби  Stop По- скоро никога не съм приемала за нормално това обяснение, въпреки че много хора лежат на това ухо и оправдават нещата със зъби  Sick Децата боледуват с висока Т и след като изкарат всички зъби, тогава с какво се обяснява едно такова неразположение  Whistling

Само при Т, без никакви други симптоми, изчаквам три дни( понякога и 4, ако Т не надвишава 38) преди изобщо да отидем на лекар. Явно е вирус, давам си един набор хомеопатични и често минаваме само с това. След 4- я ден нещата обикновено се усложняват, ако не са отминали.

Та мисълта ми е- второ мнение не знам, но една кръвна картина с CPR не е зле да пуснете. Ушите как са?

# 560
  • Шумен
Михаела вдигаше три поредни следобеда Т 38.5-38.8, давах Нурофен и я сваляхме. Вчера сутринта за последно леко я беше повишила (нямаше 38) и спря, щафетата се пое от сестра и пак със същите Т  Confused А кашлицата си я влачим от седмица въпреки сиропите, та при нас е вирус за момента а в петък ще се разбере как ще действаме по-нататък (вчера не бяха за АБ според лекарката). Аз не бих лежала на термина зъби, тяхното поникване се свързва само с понижен имунитет и всеки срещнат вирус може да си лепнете  Peace
Почнах ги с пробиотик, пък да видим какъв ще е развоя на ситуацията. Миша ми каза единствено че и е лошо след като повърна и то малко, но май отмина че доста се разиграха сега  Rolling Eyes
Благодаря за съвета   bouquet

# 561
Към пробиотика можеш да добавиш и хомеопатичните Гастрокинд,те са за всякакви неразположения с коремчето.

# 562
Добро утро момичета, благодаря за отговорите, от снощи вече нямаме температура и хапваме стабилно, но зъбче все още няма. И според мен беше по скоро някакъв вирус, но вече го преборихме, Тарталета е права, че за 3-4 дни нещата отшумяват, ако не е нещо сериозно. Интересно  Thinking, вчера две познати ми казаха, че децата им също са минали някакъв летен вирус, но са ги лекували с антибиотик, но нали вирусите не се лекуват с антибиотик. Аз като заведох малкия при докторката още първият ден като вдигна температура, тя ми изписа и един антибиотик, така просто да си го имам вкъщи за всеки случай и съм почти сигурна, че ако вчера и се бях обадила да и кажа, че все още вдига температура, щеше да ми каже да започваме антибиотика. Радвам се, че ни се размина антибиотика.
Ако пак ни се повтори проблема някога, ще знам първо да искам да изследваме кръв и урина и повече не бих се вързала, че може да вдига температура толкова време от зъби.

# 563
  • София
вирус е, вчера и майка ми каза, че на работата й половината хора са с такъв...

# 564
  • Шумен
Миша ми вдига 3 поредни дни Т, Вали само 2 (снощи и днес не е имала Т) дано сме го преборили. Утре сме на преглед и дано се разминем с АБ.

# 565
За мен никога не е било нормално такава висока Т и то поддържана известно време, да се дължи на зъби  Stop По- скоро никога не съм приемала за нормално това обяснение, въпреки че много хора лежат на това ухо и оправдават нещата със зъби  Sick Децата боледуват с висока Т и след като изкарат всички зъби, тогава с какво се обяснява едно такова неразположение  Whistling

И според мен тези екстри не се дължат пряко на никненето на зъби. Това са си обикновени вируси, подпмогнати от падналия имунитет по време на зъбоникнененто. И дете с хрема, температура и всичко останало, което не е заразно, защото било от зъбите, много успешно предава симптомите си на здравите деца около него.

# 566
  • София
Здравейте, момичета   bouquet
Искам да попитам, ако някоя от вас е ползвала масажен гел за венци  Dologel, какви точно съставки съдържа. Прочетох, че е на билкова основа, но не са изброени всички съставки. Интересува ме дали съдържа парабени. Преди малко купих гел Пансорал (също на билкова основа без  лидокаин), но се оказа че съдържа парабени, които не бяха посочени на листовката в интернет. Затова моля, ако някой има опаковката на Dologel, ако може да ми каже дали и той има парабени.

# 567
  • Шумен
И аз имам питане, предстои ни по-дълго да пътуваме с кола (3-4 часа) а не съм наясно дали на малките няма да им прилошее на завоите. Какво бих могла да им взема за повръщане в кола и предварително ли се дава?

# 568
  • София
http://apteka.framar.bg/11011174/%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BB% … B0%D0%B1%D0%BB-30
пиш как с прима + него нося дъвки елма...с промнлив успех, така че винаги и съдинка за повръщане...помяга му да глда през предното стъкло, но като са две надали има начин и за двете...а най-добре ако пътувате във време в което спят и ест ако заспят в колата.

# 569
  • Шумен
Не сме пътували дълго с кола до сега и не знам как ще го понесат, затова и питам. За мен е ясно че ще си маркирам пътя е това гадене в кола ми остана за спомен след бременността   Whistling ще го пробвам и аз, че преди ме спасяваше Деган но за него вече нямам рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт