За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 954
  • 810
  •   1
Отговори
# 570
  • София
деган не бих и дала на малки деца....  давала съм и натриев цитрат обаче и  хидратин, който също успокоява гаденето, не помагат особенно, ако веднъж почне...

# 571
  • Шумен
О тя рецептата беше за мен, децата са го опитвали само в корема ми  Wink Знам че не е лекарство за тях  Naughty Натриевия цитрат и той май е за повръщане нали? Ще си попълня аптечката нищо че сме само за 3 дни на морето всичко може да се случи  Confused

# 572
Cocolino - хомеопатично е, става и за деца. На майка ми много й помага, а тя изобщо не може да пътува..
Но никак не е задължително да им стане лошо  Wink

# 573
  • София

desitoo - да и цитратът  за повръщане, хидратин също е за оводняване при повръщане вътре има и цитрат и други разни, но все пак прилошаването в кола на др се дължи и не винаги помага...също е важен и типът каране и самият път, едно по-равномерно каране с по-малко изпреварвания и по прав път е много "по-щадящо" така да го кажем...

Иначе разбира се не е задължително да им прилошее...но аз лично винаги и за 2 дни си нося аптечката... и понякога ми се налага да я ползвам....

# 574
  • в огледалото на живота
По-чести почивки,повече течности,солети,бисквити,ментови бонбони или лукчета.Затъмнените стъкла и естествено климатроника на колата и пътят няма да е проблем.
Дъщеря ми беше на 8мес.когато пътувахме почти 400км. и не съм имала проблем,а принципно в столчето за кола не стоеше много.Тази година също маршрута на почивката не беше кратък,но бях се запасила с книжки,органайзер с играчки и подобни и всичко мина спокойно.Е,поспа и в колата,но и често спирахме за кратки паузи.
Не съм давала нищо за повръщане.

десито,ти си имаш две дечица на една възраст,поне няма да скучаят,а ще се забавляват двете... Wink

# 575
  • София
на толкова малки деца никакви лукчета и бонбони не бих дала, нито пък дъвки всъщност(които аз съм писала)... солетите и течностите, също не винаги са вариант...  понякога дразнят допълнително...
Климатроника и затъмнените  стъкла пречат на жегата, но с нищо не помагат на лошото от пътя Wink

Ако по принцип на детето не му става лошо няма проблеми, моят до 3-4 годишен нямаше проблеми,сега има на път над 3 часа.... на по-кратки не...

Деси - дано при вас мине съвсем гладко и  притесненията ти да останат неоснователни Wink И хубава  почивка ви желая, макар и толкова кратичка Simple Smile  само забавления и никакви грижи, проблеми и болести Hug

devi4ca - макар, че коментирам поста ти, не искам да излиза заяждане или нещо такова, просто ми е въпрос, който не спирам да го мисля и да му търся решение за моето собствено дете Wink

# 576
  • в огледалото на живота
Angel_Dust , аз просто споделям как при нас протича едно пътуване,разбирам те  Wink
Нашият проблем е в стоенето на стола,никак не обича милата да е овързана..

# 577
  • София
този проблем е лесно решим, щом не й става лошо, (ако не си принципно против гледането на филми), едно двд много помага... докато изгледа едно филмче и половината път е  минал Wink иначе и моят му е голяма скука дългият път и се изнервя и от седенето...за това и гледам да спи поне час....

# 578
На сестра ми единия маймунчо нещо се е наплашил, от един месец насам бяга и реве от хора, и се гуши в нея непрекъснато.Първоначално ревеше само от мъже, дори от вуйчо ми, в който преди седеше и си играеше, а от скоро и от жени се плаши, не могат дори в градинката да отидат, почват се едни писъци и едно завиране и гушкане.

Някакви идеи какво да се направи?

# 579
  • Шумен
Ще пътуваме към Бъргас първо през прохода а там са завоите, затова и попитах за нещо за прилошаване до сега не им е ставло лощо но и не сме минавали завои. Моите щом видят коланите настава паника и на дългия път ще видим колко ще стоят овързани, дано само заради тях не лепнат на мъжо някой акт че той е либерален и ги пуска да си шетат отзад  #Cussing out

silvanchence, все едно ми говориш за Валерия от преди година. Страх, паника, писъци и то не само навън (това беше началото) после уж свикна а го преживяваше нощем по същия начин, чак потреперваше като при висока Т  Tired това до преди няколко месеца държеше наред всички будни почти всяка нощ (ЛЛ допусна че може би сънува страшни за нея сънища). Моето решение беше площадка с минимум хора на нея (пред блока ни има една и рядко се събираха пролетта повече от 2-3 познати деца с майките си). Забравихме и за голямата площадка и за градската градина (парка) и общо взето най-оживеното място беше магазина а там не ги водех в пиков час за да не се стряска. Беше я страх да се пуска и по пързалката (качваше само стълбите и седеше горе а после по обратния път), какво ли не обяснявах и как ли не я лъгах не и не, до една хубава вечер в която за ръка се пусна и сякаш всичко отмина. Но аз давах около месец и едни хомеопатични успокоителни, ЛЛ ги беше изписала когато всички почнахме да страдаме от този страх на Вали. Допринесоха до някъде, но ги спрях когато тя се успокои не счетох за нужно да и давам повече, тя сякаш го израстна. Та допускам че може би беше някакъв период който мина само тя, сестра и не е имала тези страхове.

# 580
  • София
desitoo - ние пътувахме скоро от Шумен към Китен, категорично ни казаха да минем по магистралата към Варна и от там по крайморският път, другите били в мн лошо състояние и не знам какво си... да го имате предвид...иначе  завои няма как да няма по този път така или иначе.

# 581
  • Бургас
То малко офтопик стана, ама Деси пътя Шумен-Бургас наистина е ужасен.
Ние сме минавали и през Карнобат и през Айтоския балкан, все дупки и отрязани участъци.

Ама през Варна идва по-далече.

Иначе моята дъщеря (на 2г.6м.) не реагира хич на завоите, поне 5 пъти сме ходили през последната година и половина.  Peace

# 582
  • София
не е по-далеч, защото не се налага да караш заради дупки с 20 км в час... т.е. по-бързо става в  крайна сметка.

# 583
  • Бургас
Ейнджъл, права си. Следващия път може да променим маршрута.

# 584
  • Шумен
Мислех че са го оправили този проход, явно сте прави пътя е ужасен. Един съсед ни даде някакъв примерен маршрут през някакви села. Но аз не бих тръгнала и от там, магистралата (или алтернативния участък ако още не са я пуснали) за Варна и после Бургас ще е май по-добрия вариант а за по на юг от Бургас ще го видим какъв ще е пътя  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт