За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 952
  • 810
  •   1
Отговори
# 585
  • Mediterraneo
Скоро пътувах до Бургас, минах през Партизани, Арковна, явно маршрутът на съседа  Peace Нищо му няма на пътя! Шофирах, не съм карала с трудност. На отиване минахме през Ришкия проход и Айтос- там е ужасно наистина. Но на връщане през селата не усетих изобщо пътя! Освен това, като се има предвид че магистрата е отбита през Каспичан и Нови пазар, сметни само с колко км ще се движиш там- огромни колони, никаква възможност за изпреварване!
И не на последно място- никак не е задължително да им става лошо на децата. Аз досега не мога да пътувам на задната седалка повече от половин час, започвам да повръщам. Но нямам такива проблеми, ако се возя отпред или карам. НА децата пък не им е ставало досега изобщо лошо в кола.

# 586
  • София
дам, моите мн ужасни спомени са точно от ришкия, ъдето не случайно нямаше други коли освен нас....

Да попитам как трябваше да изглежда мантуто, за да не се налага реваксинация? Нашето е червеничко, но няма никаква подутина, неравност, т.е. само  цвят,  което ме притеснява....  лекарката каза, да не го чеши, не го е, но каза и че може да се мокри, а сега чета, че не трябвало... и се чудя колко ще   коректен резултата и ако  е отрицателно мога ли да искам да повторим пробата, преди да му сложат ваксина?

Последна редакция: нд, 05 авг 2012, 10:46 от Angel_Dust

# 587
Дъщеря ми беше ухапана  от комари, две от които на клепача- резултата е почти затворено око, алергия, върнахме се преди  малко от лекар, обаче ние не сме в София , а в друг град и ходихме при дежурен лекар!Изписа Зенаро, купих го не бях давала до сега, Елоком и Урбазон за през устата, таблетки!Искам да ви питам мога ли да прескоча Урбазон таблетките, доктора каза,че ако не го давам може съвсем да и се затвори окото?И Зенарото, че нещо не запомних за 3г дете 2 пъти по 2.5мл ли се дава или веднъж по 2.5?  Елокома също ми се видя странно да я мажа,но го купих и я намазах, каза,че при нейния случай фенистила не вършел работа=

Ами окото и вече е по-добре и без урбазона, само с еднократен прием на Зенаро, ще го давам още 3дена, вече се отвори!Оказа се добър този противоалергичен препарат!

Последна редакция: нд, 05 авг 2012, 22:45 от somebody

# 588
  • Шумен
Вали като направи оток от комар (при нея са по краката отоците) съм я мазала само с Фенистил и е спадало напълно след един ден мазане.
Защо не се свържиш с вашата лекарка по телефона, не вдига ли? До сега когато ми се е налагало да ходим до спешен кабинет преди да дам изписаното правя и една консултация с нея по телефона. Второто мнение никога не е излишно  Peace А тези лекарства са ми непознати и не мога да дам мнението си за тях.

# 589
На моя приятелка детенцето беше ухапано по челото и на следващия ден цялото му личице беше толкова издуто, че нито можеше да си отвори очи ни уста, абе беше много зле.Лекарката (понеже нямаха ЛЛ ги заведох при нашата педи) веднага и сложи инжекция с урбазон и и предписа и лекарства които да ги пие 5 дена и обясни, че при толкова тежки последствия от алергия урбазона е неизбежен, защото подуването може да слезе към гърлото и детето да се задуши докато и подействат лекарствата.

# 590
Момичета, колко време е нормално кърмено бебе да не ака?

# 591
  • София
някои казват и 7-10 дни, стига детето да не се мъчи и да не излизат топчета после....

# 592
някои казват и 7-10 дни, стига детето да не се мъчи и да не излизат топчета после....

това ми се струва ужасно много време  Shocked ние не сме акали само от вчера сутринта, а аз започнах да се притеснявам, защото до онзи ден имахме разстройство и се наложи да пие два дни смекта, то това го запече явно....

# 593
  • София
да, вероятно е от смектата, ще се оправи, един ден изобщо не е грижа...

# 594
  • Нейде из лудите гори...
За кърмените бебета особено на вашата възраст е нормално както да ака след всяко хранене, така и да пропусне това упражнение за повече от седмица  Peace
Нормално е да се притесниш като се случва за първи път, но със сигурност очаквай включване в скоро време Wink Сега като е на кърма е лесна работа, като започне захранването ще го мислиш  Peace

# 595
За кърмените бебета особено на вашата възраст е нормално както да ака след всяко хранене, така и да пропусне това упражнение за повече от седмица  PeaceНормално е да се притесниш като се случва за първи път, но със сигурност очаквай включване в скоро време Wink Сега като е на кърма е лесна работа, като започне захранването ще го мислиш  Peace

ами понеже сме си от ящните и до сега наистина след всяко хранене - дрис, а от вчера нищо  Laughing

Благодаря ви момичета, по-спокойна съм вече!

# 596
  • On the sea
И аз съм с същия проблем днес и е четвърти ден от както не е акала. Пробвахме с термометър, с листо от мушкато, Био гайа, но ефект няма. Знам, че е нормално но аз пак се притеснявам, тази сутрин доста време се напъва, но полза нямаше. Изчакам до утре и ако не се изходи пак ще звъня на педиатърката.

# 597
И аз съм с същия проблем днес и е четвърти ден от както не е акала. Пробвахме с термометър, с листо от мушкато, Био гайа, но ефект няма. Знам, че е нормално но аз пак се притеснявам, тази сутрин доста време се напъва, но полза нямаше. Изчакам до утре и ако не се изходи пак ще звъня на педиатърката.

Дано свършат работа мъниците! Ако не обаче - моля те да споделиш какво е казала педката ти утре  Simple Smile

# 598
  • On the sea

Дано свършат работа мъниците! Ако не обаче - моля те да споделиш какво е казала педката ти утре  Simple Smile

Аз реших да и дам Био гайа за втори път днес, защото пише че превишена доза не вреди и ефектът дойде. Не знам дали е от това, но най-после се изходи и не беше запек, а съвсем нормално, така че не се притеснявай щом е нормално и твоят мъник ще си свърши работата скоро. Ако искаш пробвай с дръшката на листо от мушкато, стискаш я леко да омекне и вкарваш съвсем малко в дупето. При нас имаше ефект само първият път вчера като и го правих не подейства, но ти пробвай при теб може да се получи.

# 599
  • Нейде из лудите гори...
Ако детето не е напрегнато (изнервено) няма нужда от подобни бабини лекарства, не че не действат, но наистина няма смисъл от тях, ако поведението на бебето е нормално  Peace Въпрос на време е да се изходи, щом няма аки значи усвоява добре изяденото  Peace Моята бебка също цапаше пелените след всяко ядене, но в един момент започна да го прави на няколко дни. От както е човешко акито или е веднъж на ден или веднъж на няколко дни, но без зор. Идеята ми е не се вайкате толкова, режима, изхожданията и всичко около бебето ще се мени безброй пъти  Peace

Общи условия

Активация на акаунт