Голямата тема за малките масла 4

• 77 209
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
Спокойно, не растат нежелани косми по лицето! Аз се мажа вечер с рициново чат- пат ,освен веждите,миглите и под очите вместо околоочен. Не ми омазнява лицето,забелязвам,че кожата светва, т.е. по-бяла е станала, а и премахва леки пигментни петна  от слънцето .
Следващата ми зарибявка ще е шипковото. Ползвала съм шипково преди няколко години, даде ми го един технолог,който щеше да се занимава с извличане и продажба на такова масло. Беше много леко , с приятен аромат , лесно попиващо.
Сега съм се спряла   на  шипково от айхерб, 30 мл е 5$ и нещо.

# 706
Айде, и аз напоръчах от I-herb, сега ще чакам. Даже не помня вече какво награбих, но със сигурност имам шипково и арганово. Ще пада мазане.

# 707
  • София
Аз през деня ползвам моя смес от кокосово масло, бадемово, шеа и арган, а вечер- шипково олио.
Иля, ще споделиш ли повече за твоята смес - в какви пропорции я приготвяш и за каква кожа е подходяща?

Лита, смесвам по 2 с.л. кокосово масло и шеа и по 1 с.л арганово и бадемово олио. Кожата ми е суха и тази комбинация и се отразява чудодейно.
Но сместа е подходяща за суха кожа, докато шипково олио попива много бързо, не е с мазна консистенция и може да се ползва за всеки тип кожа.

# 708
  • на последния етаж
Благодаря, Иля!
Моята е нормална и може би тази комбинация ще ми дойде леко тежка.  Thinking

# 709
Момичета от къде мога да си поръчам синапеното масло ?

# 710
Marry Djane, от Сокони-имат магазини в София и Варна. За външна употреба се води,но не е парливо  нито на вкус ,нито на мирис,макар да мирише на синап.В момента дъщеря ми се маже с него.
Аз се плескам с едно синапено,китайско,за кулинарни цели,много люто,което е по-скоро извлек от синапено семе ,разтворен в соево масло.Имам база за сравнение и мога да кажа,че няма нищо общо с типичното синапено-нито на цвят ,нито като плътност,само миризмата е еднаква .На вкус подпалва яко,но на главата не ми пари,за съжаление.Имам го ,благодарение на една съфорумка.

Преди 2-3 години ми пратиха синапено от Индия-аюрведично, но бая скъпичко излезе, заради пощ.услуги-200 мл-ок.22-23 лв.

# 711
bgroza , аз днес направих така сложих няколко капки бадемово масло +масло от жожоба и кокосово масло в крема и така нанесох,т.е. не в крема точно,а сложих крем на ръката,колкото всяка вечер слагам и така върху това капките,добре стана  Hug

# 712
малката лисичка,на коя фирма са маслата които ползваш?

# 713
sweety:) тези,които имам в момента са на Икаров + стимуланта за коса  Peace

# 714
Чудесна тема, момичета!

Минавам да похваля маслото от жожоба, кожичките около ноктите ми бяха в ужасен вид, след само няколко дни мазане с въпросното масло се оправиха и сега мога да се похваля с прекрасен маникюр!

# 715
sweety:) тези,които имам в момента са на Икаров + стимуланта за коса  Peace
      Ясно,благодаря Peace

# 716
Момичета, чета Ви редовно, но вече съвсем се забърках кое масло за какво и как се използва. Затова моля за  съвет.
Имам масло от жожоба и сусамово масло на Икаров. Кое и как мога да използвам за подхранване на косата? Мога ли да използвам някое от тях за лице? На 24год. съм, със суха към нормална кожа. Зимата ми е доста суха в областта на бузите, до носа и в областта на т-зоната, между веждите.  Praynig Praynig Praynig

# 717
  • Русе
Sladkishi, ако изчакаш новата тема, там ще намериш цялата инфо събрана. За сусамовото не мога сега да кажа кое, как но жожобата можеш да я мажеш навсякъде. Като маслена баня, като допълнение към маски за лице и коса, към крем , место нощен...избор голям.  Peace

# 718
  • София/Горна Оряховица
Сусамовото е "тежко" масло, добре се отразява на краищата на косата.
Жожобата - като маслен финиш на косата (на мокра коса) или като околоочен,

# 719
Ели_дечкин, благодаря. Чакам с нетърпение синтезирана цялата информация, за да разбера кое масло ще ми е от полза и да си взема него   bouquet
 Bоryana, благодаря за отговора. Ако може да ми кажеш сусамовото на суха или влажна коса да го слагам?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт