В памет на ВЕРА! Тя млада ще остане! Тъй красива! И тъжна есен не ще да я срази!

• 92 677
  • 514
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ей, покрай първокласниците и бъдещите такива гледам, се засилила тука активността. Много свежи и с настроение сутрешни постове  Hug А аз точно се вайках как набързо ще ви прочета и пак няма да имам време да попиша, отивам да взема малкото от детската, че ме викаше, ама то докато ме чакало да се наканя, взело, че пак заспало завалийчето Simple Smile
Много се кефя и аз на начините за обучение приучване към самостоятелност в чужбинско. Май и на децата им е по-добре така - да се чувстват по-уверени, че могат сами да се оправят. Тук май пак трябва да поработим повече относно правилата и принципите.
Иначе Румен ходи на предучилищна в близката градина, преместихме го, че другата ни е далече, а тази е нова. Заедно са с Марти на Шуши и тепърва се адаптират към новата обстановка. Трябва да проуча кога е записването в близкото училище, че съм още шапка на тояга и си мислех, че ще е чак пролетта, а чувам, че май е от януари, не знам дали е еднакво за всички училища. Айде, аз ще ходя да сменям памперс  Simple Smile
Лек ден!

# 136
Брей, какво раздвижване на темата съм пропуснала аз вчера Simple Smile))

Танче,радвай се,че госпожицата не ти дава да спиш.....щото тя рано или късно ще вземе да спи....Лошото е,като станеш кукувица както мен-дето сън я не лови и затова виси по нощите на компа/и в сайта,дето пускат хубава музика Mr. Green/.
Положението става все по-страшно... Днес гледам като оксиженист! Девойката заспива към 1:30 нощем, а будя сина в 7:30 за градина, като междувременно през нощта ставам поне 3 пъти за поцокване.... Та музиката, Любче, е единственото нещо, което за момента ме опазва да съхраня психическа стабилност Simple Smile))

Дени, за пореден път - хвала на германската образователна система! Аз си взимам бележка и от днес Никола да се оправя сам!  Mr. Green Отдавна се опитвам да го направя това, обаче нещо хич не ми се получава.... Но като му кажа, че Марто прави всичко сам, пък може да вземе да се ентусиазира  Joy

Едни бурни ръкоплещения и за Хрисито, която се справя така добре! Браво на детето и за старанието да навакса и за желанието да го прави!

Хайде, хубав ден от мен, а аз отивам да потърся някъде по-здрав скоч (лепенка имам предвид, иначе и другото не бих отказала  Mr. Green), та да "опъвам" клепачите...

# 137
  • София
Дени, това за самостоятелността е супер. Аз като майка, която е поставила синът си от първи клас в същите условия (сам се води и прибира, сам си приготвя нещата и повечето случай сам си приготвя храната) съм като извънземно тук. То вече станаха 5 клас, а има деца, които още ги водят и взимат от училище и не смеят да ги оставят сами. Прави ми впечатление, че приятелчето на Мони, което е едно от водените и постоянно под контрол е много затворено, необщително и на моменти агресивно и то най-вече към майка си. Явно някакъв бунт точно срещу този контрол.

Евка си ходи предучилищна в ДГ и там не може още да усети какво я чака. Непрекъснато иска да ми помага за нещо, пък аз хич не обичам някой да ми се мотае в краката, докато правя каквото и да било. Иначе е много хитра и си подбира нещата, които и харесва да прави. Леглото например много я мързи да си оправя, та е залепила бележка, че това е работа на баща й. И това след като той й каза, че никъде не пише, че оправянето на леглото й е негова работа.

# 138
Леглото например много я мързи да си оправя, та е залепила бележка, че това е работа на баща й. И това след като той й каза, че никъде не пише, че оправянето на леглото й е негова работа.
Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Ей, страшна рабта е тази Евка!!!!!

# 139
  • Русе
   Здравейте, мили дружки Simple Smile
   Ние имахме няколко много трудни дни, защото Ема направи алергия към антибиотик, при нея хремата не мина леко, а се разви Sad Слагахме два вида инжекции - едните противоалергични, вече приключиха, останаха само 2 от другите, с които лекуваме бронхит. Човечето вече е добре, започна да похапва, макар и само скучните варени картофи, моркови и макарони, ще трябва да се захранваме постепенно. Започна да прави обичайните си бели и отбелязваме ново постижение - реди сама пъзел от 9 части bowuu
   Дари е на градина, изненадана е, че на народните танци още не танцуват, а учели само стъпки. Пишат букви и чертички, с математиката не знам до къде са. По отношение на самостоятелност сме много зле, тя Ема е по-самостоятелна даже Embarassed От сега съм се разтревожила как ще се оправя на училище ooooh! и все повече си мисля, ако може да й спестим занималнята.
  Браво на Марти и Хриси и всички други, които се справят сами с училище и градина!
  Дени, няма го още горното зъбче Wink Отдолу пък израстна едно голямо, което стои много назад, защото няма достатъчно място Confused
   Пожелавам ви повече усмивки, сън на Танчето и само здрави деца! Hug

# 140
Дени, чета ти поста и си мисля: е, тоя път не успя да ме разсмееш..... и накрая с тоя "архив" паднах от смях. Ама смях на глас. Представих си образно как се борим дружно да не ни архивират-пенсионират.  Wink

А за порядките в училище, най ми допадна че са забранени всякакви сладки неща и газирани напитки.  Peace

Люба, сериозно ли, догодина вече няма ли да си имаме майска тема?

Ние от вчера си имаме коте. Иван толкова много искаше домашен любимец, че реших да му хвана едно улично коте. Но милото много плаче и съм на път да го пусна. Посъветваха ме първоначално да го държа затворено, за да свикне с обстановката. Отделила съм му две стаи и го храним само с месо и мляко, но милото плаче за мама. Като ме види все ми се гуши. А Ивко е страшно щастлив, толкова щастлив и благодарен го виждам за втори път в живота му. Надявам се и котенцето да е щастливо с него и да не прави опити да бяга, че днес или утре мисля да го пусна на двора.

# 141
Хайде пак ще бутам с цел предпазване от архивиране...

Ани, хуморът много често е във възприятието на четящия, не на пишещия...  Simple Smile Мен например много често ме разсмиват постове, написани сериозно...

Честито коте! Дано се сработите и си заживеете дружно за радост на децата.

Миме, лошо за алергичната реакция, добре че е минало.. И аз съм алергична към някои видове антибиотици, но не знам как са го открили преди 100 години... Дано всичко е наред от тук на сетне.

Анна, твоя 'майчински" стил винаги ми е допадал, ама пишеш толкова рядко и кратко, че съм тотално лишена от възможност да черпя "вода от извора".
За ходенето сами до училище, съгласна съм, ама нашето не е много близо (2 спирки с трамвая, може и пеша), В момента разширявам радиуса на срещите за взимане и същевременно сондирам сред другите родители кой живее близо с цел бъдещо коопериране.

Още една изненда за мен от училище: всеки ден приготвяме закуска за една междинна пауза. Слагам сандвич и плод или кис. мляко. В последствие разбрах, че учителките ги карали да изядат първо "полезната храна", т.е. плодовете, после сандвича... Бреййй, викам си... ама кат размислих - логично, ми те кат се натъпчат с хляб, къде ти после място за плодове..

# 142
Освен това е по-полезно първо да се ядат плодовете ....ма,ние сме по друга школа гледани......
Това за самостоятелното прибиране и ходене аз също бих приела с притеснение...щото си знам,какви са ми "заплеси" и двамата...а и ,честно,аз бих пукнала от притеснение....и нищо,че училището ни е на две пресечки-водя и прибирам и даже не смея да си помисля за "коопериране" с други родители,щото нищо лошо не са ми направили хората,че да им натреса моите диванета/редовно упражняващи Брауново движение/.
Ани,честито коте!....Дано да свикне....., защото нашата домашна любимка, така и не успя да свикне в апартамента...., бяга четири пъти/късаше мрежите,дебнеше само да оставим прозорец отворен....отделно,че все висеше на прозореца и мяучеше/ и накрая решихме,че и за нея е по-добре да не я мъчим.....сега от време на време се мярка пред входа и я храним/е,ние си храним и непознатите котета,де/...но,гледам не и липсваме особено.А,Сами много тежко преживя факта,че на нея не и харесва у нас...и сега си е поръчал коте от магазин/да било възпитано да живее в къща/.
Аз,да кажа,че един горен зъб се е заклатил много сериозно и го чакаме всеки момент....и одеве като си говорим с майките от грепата на Ивчо-явно масово се "ощърбват"-щото днес г-жата раздавала паднали зъбчета,завити в салфетка/три броя имало от днешния обяд и жената ги опаковала и надписала,да не ги обърка/...
За архивирането-може пък да ни се размине newsm78.....но поне за 2004-та така се получи...,от друга страна пък 2005,гледам още има отключени теми....нищо,че вече са първокласници....

# 143
Добър вечер!

Ида и аз да се боря срещу архивирането! Не на архивирането!
Нямам с какво съществен да ви занимая съзнанието, но в името на борбата срещу архивирането ще се постарая да ви предоставя някаква не чак толкова съществена информация Simple Smile

Първо: Изморена съм! Днес цял ден обикалям и се дивя на София. Изключително приятно изненадана съм от подобренията в центъра - то не е озеленяване, поправки, чудеса... А новата метростанция направо ми скри шапката - асансьора направо ме "изплю" на прага на "Пиротска" за където се бях запътила! Меко казано се удивих! Цъках като стенен часовник поне половин час....

Второ: Ама много съм изморена! Обаче въпреки това има решение и за архивирането - не се притеснявайте, гражданки, има фейсбук, а в него може да се създаде група на откачалките, родили през май 2006...  Mr. Green, където може да продължим да творим в създадената през годините топлина и уют, да пием и да пушим пури (ако някой си спомня кво беше тва)

И понеже, не знам дали ви казах,  колко съм изморена, та викам да си забуча слушалките в ушите и да се отдам на стабилен релакс, пък кой знае по-късно и на съвсем приличен релакс  Laughing

Лека и приятна!

# 144
Привет и от мен ! И аз в борбата против архивирането  Simple Smile

Кара си моят хубавец мирно и кротко в градината , падна му трети зъб - май до първи клас ще ги е сменил всичките   Wink преди две седмици го записах за училище - едва в четвъртата паралелка имаше места  Shocked а аз си мислех , че е рано  Wink

# 145
Гледам върви ожесточена борба срещу архивирането!  Mr. Green  Peace

Вчера пуснахме нашето коте на двора, голяма игра падна с децата. Дори и Дидо беше доволен че си имаме котка. Накрая собственоръчно го затвори, че да не избягало. Мисля че котето ни хареса, но още не смея да го оставя да се разхожда само из двора, да не реши да бяга.

Иван днес е на екскурзия във Варна - 3Д кино и Мак Доналдс.  Simple Smile

За плодовете - точно си се хапват преди храна, но поне половин- един час.

# 146
Хайде и от мен едно рамо в борбата срещу архивирането  Grinning
По темата за зъбите-липсват 4 -2 пораснаха вече,още един изби и 4 липсва на цяло.  Simple Smile
Жули е предучилищна ,ходи на танци и английски в детската тоя път,че в школата смениха учителките и не ми похвалиха новата..На мен ми е едно есенно и тъжно ,че си отива лятото и ни чака скучна и студена зима,че не ми се и пише..
Баткото е 9 кл в ново училище засега е добре,на последното съзтезание има сребърен медал,сета предстои и последното за годината на 27-28.10.
Жули от доста време искаше да ходи на "Кой е По-по-най" и все нещо се случваше и го отлагахме,та предната събота и неделя отидохме .Видях се с част от приятелките и децата им,че повечето са далеч от мен .Можете да видите Жули на 27.10 от 7,30 второ дете е  Grinning  Малко сме закъсняли за шоуто,но поне си изпълних обещанието да я заведа..Неделя бяхме в Южния парк и понеделник вечерта се върнахме..

Дени идвам към твоя край ,приготвяй се  Laughing
И Катето и тя да се стяга..
Сега сериозно др. седмица отиваме в Западната част на Германия на гости и имаме гъста програма за обиколки -Германия,Франция ,Люксембург,Швейцария и каквото още решим..

Това от нас липсва ми лятото до последно ходихме на плаж тая година на 7.10 бях на плаж и дори се къпах.  Crazy

# 147
Добро утро,

Мимозо, аз съм готова. Grinning Кога и къде да те чакам?

# 148
Мимоз, много ми се иска да видя Жули, ама много рано това предаване бе!  Crazy То не че няма кой да ме събуди мен, но точно тогава сигурно будилника ще реши да спи и аз покрай него.
А за екскурзиите, ех как ви се радвам! Добре ги организираш нещата.  Peace
Пак ще очакваме разкази в картинки.

Иван реши да ходи на уроци по синтезатор. Мислехме си по китара, но случайно ни попадна брошура на учител по синтезатор и той много се нави. Днес му купих един детски да се учи. Не че нямаме из нас една торба със синтезатори, но всички вече дават дефекти. А ако му се задържи интереса може да поръчаме един по истински на Дядо Коледа.

# 149
Здравейте майски мами.
Забравихте ли ме вече? Не съм писала отдавна, но и съм пропуснала доста и се надявам да наваксам. Ще хвърля поглед поне за последните странички и дано се ориентирам бързо.  Като успея ще пиша поподробно. Само да се похваля, че си имам първокласник и сме добре. Като мога ще пиша повече, а сега ще ви попрочета Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт