Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 135

• 37 945
  • 719
  •   1
Отговори
# 645
цитат:и най-вече ни карат да си размърдаме мозъците.
Аз например от мърдане на мозъка не усетих земетресението:)

# 646
Керим наистина ли не е хванал Фатмагюл или така му се искаше да бъде,не разбрах!Разбрах,че не съм дорасла да гледам турски сериали!  Joy Joy Joy
И аз,оттук насетне само хамерикански екшъни-реални действия в реално време и с реални персонажи:)
Joy Joy дет се вика :вen de,вen de Joy Joy
Тъй като един филм (дори и американски) пак не е реално действие в реално време, предлагам да продължим с гледане на Фред Флинстоун - там всички знаем, че не е реално действие и не е в реално време (най-малкото е в каменната епоха)  Joy Joy Joy Joy Joy
Да,ама Фред Флинстоун не ме кефи като Енгин Акюрек и Брус Уилис:)
На мен пък Фред ми е много сладък  Joy Joy Joy Ако го показват по-често само по боксерки и по него ще си паднем  Joy Joy Joy
Joy Joy Joy Joy JoyДа се посмея докато newsm75 newsm79 newsm28

# 647
Е не сме в час по литература естествено. Но прекалено се вкарахме във филма.
Май е време да излезем от него  Grinning Най-малкото защото свърши.

Крайно време е!

# 648
Абсолютно съм сигурна, че финалът с превод ще звучи доста по-различно и част от нещата ще си ги обясним.

Но дори и така да е, нужно ли беше повече от час да бъде запълнен с първа серия за сметка на съвсем бегло настояще? Тези препратки бяха оригинална хрумка, но бяха толкова протяжни, че даже забравяш какво всъщност гледаш. Добре, че отдолу пишеше veda, та да ми напомня. И все пак, защо не изписаха SON?  newsm78

Хриси, и целият саундтрак на сериала Кенанов да беше, пак недоумявам що главният герой Енгин е в девета глуха, а щастливият любовник Кенан на първа линия.  Rolling Eyes

# 649
Лека нощ!

# 650
Интересно ми е как реагират в Турция за финала!И ако те са разбрали и са доволни направо утре ще се хвърля в Дунава и без това нивото му намаля и ще ме търсите до Кривата круша!Покрай този филм за пример бях,за резил станах,честно!

Е, кажи ми, ако Е и М бяха обикновени и некадърни сценаристки, щяха ли да те докарат до това състояние. Това се нарича изкуство. Да седиш и да се чудиш. Да се питаш, какво са искали да кажат. Ама защо така, защо иначе. Те ли не са в ред, ти ли  newsm78
Това ги отличава от останалите. Банални сцени бол в останалите сериали. Тук има провокации, пъзели, ретроспекции, миражи, паралелни ралности и най-вече ни карат да си размърдаме мозъците. И всеки да си го тълкува, както му харесва.
Да преспим една нощ, пък хората са казали утрото е по-мъдро от вечерта и всяка серия е по-обяснима с превод.

Хриси, абсолютно подкрепям мнението ти. Hug Hug Това е изкуството, там всичко е позволено., то няма граници и правила.  И на мен ми хареса, че ни поднасят различни неща от клишето. Клишета в този живот и във филмите бол. Хубаво е , когато човек има възможност да види нещо различно.

# 651
Дами - да ни е честит финала !

Хареса ми - историята на Фатмагюл - разказана по начин -да бъде разбрана за всякаква аудитория.

Финалните кадри - щастливи  бъдещи родители вървящи  с изправени глави и гледащи смело хората в очите към своето бъдеще.

Звучаха така сякаш биха се ангажирали да помогнат и други изпаднали в подобна ситуация .

Сцената на срещата между Фатмагюл и Керим при "други обстоятелства" аз тълкувам така -
Съдбата на Фатмагюл беше предопределена да се срещне и изживее живота си с добри  и достойни хора.

Ако беше се срещнала с Керим при други обстоятелства - щяха да се разминат в живота.
За да бъдат заедно -  срещата им трябваше да бъде точно тази при която наистина се срещнаха - в пълна с болка нощ.

Съдба !

Марта, абсолютно съм на твоето мнение! И да продължа моите мисли.
Наистина, Керим се влюби в нея от пръв поглед. То я хареса и би направил всичко да я има, но обстоятелството „аз съм сгодена„  го спря.. Това ни показаха с тази сцена при изпращането   на Мустафа и засичането с Керим на кея.. Съдбата ги свърза чрез жестокост. Но имаше знаци за тази бъдеща добра съдба при нея. И този знак бе първо пропуснат, но после вързан на ръката й. Това бе онази малка гривничка на ръката й, като символ за щастие. И то дойде, но не веднага. След това ни показаха пак Фатма вече с Керим и Рахми минавайки през градчето. Тя бе с червената рокля и бе денят след делото. Та вървеше горда, че е спечелила делото. С тази рокля бе и когато в предходната серия 79 Емре ги караше обратно от летището. Следващият кадър бе  след вече четири месеца и една седмица в Ълдър. Времето бе уговорено с Кадир и Мерем за среща в градчето и гостуване на Рахми. Те минаха спокойни и показвайки щастието си.
Така видях хронологията в постнатия превод.

Много благодаря за превода. Вие сте божествени!  love001 txtloves newsm51

Ох, не знам дали ме разбрахте, защото  почти съм задрямала.

# 652
цитат:Абсолютно съм сигурна, че финалът с превод ще звучи доста по-различно и част от нещата ще си ги обясним.
Ми то 2/3 от превода си го имаме-справка 1 епизод.Блазе им на момичетата.Сценеристките работят за тях-на финала удариха кьоравото!

# 653
  • В Града на липите
Хриси, и целият саундтрак на сериала Кенанов да беше, пак недоумявам що главният герой Енгин е в девета глуха, а щастливият любовник Кенан на първа линия.  Rolling Eyes

Е, то това вече е извън сериала. Тук не можем да обвиним Едже и Мелек. Трябва да питаме разпределителя  Grinning Пък и в неговия край на масата има по-голямо струпване на дами сякаш.

# 654
Аз пък се чудя защо Енгин на всички партита е с мениджърката си?? Всички актьори имат мениджъри, но не ги водят нон-стоп със себе си. Не че смптам, че има нещо между тях, даже хич, но ми е странно. Може би са добри приятели, но не е ли по-логично да вземе брат си или някой приятел ??   newsm78 newsm78 newsm78

# 655
Аз пък недоумявам защо Берен е тръгнала с ремаркето. Това и е работното място, нали нещата не се смесват. Работата си е работа, любовта си е любов. Разграничават се.
Все едно на банкет да взема мъжо, ъъъъъъ никога!!! Joy

Ама щом така процедира Берен, значи може и преди  време да е имала нещо с Енгин

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 01:37 от Сутрешен гъдел

# 656
Аз пък недоумявам защо Берен е тръгнала с ремаркето. Това и е работното място, нали нещата не се смесват. Работата си е работа, любовта си е любов. Разграничават се.
Все едно на банкет да взема мъжо, ъъъъъъ никога!!! Joy
Ми щото не я пуска сама:)

# 657
  • Стара Загора
Добър вечер на всички Hug!
Хриси,Бебо,Ваня,Вени,Fan-благодаря за репортажите,снимките,линковете и превода!!!
Не зная как да започна-хем ми хареса епизода,хем не ми хареса.Като цяло не съм и разочарована,защото се бях подготвила още преди две серии за нещо подобно.В стремежа си да ни поднесат един неочакван и дълъг финал,който и да е хубав ,Едже и Мелек се издъниха.На "Листопад" и" Забр.плод",дори и на "Двама завинаги"финалите бяха по-логични и завършени,дори и да не бяха щастливи.Явно това не им е в стила  за това не се получи,те са силни в драмата,не в романтиката и захаросания финал.Моята критика е главно към екипа с това решение тяхно за неочакван край.Още в 78 еп.като дадоха тоя скок в бъдещето и у мен се зароди чувството за претупване и в същото време за нещо недовършено и липсващо.С ретроспекциите това чувство се засили още повече.Според мен беше напълно ненужно да ни връщат в спомени повече от половин епизод,като можеха да покажат делото и след време раждането на Енисе,но не аз пиша сценария Grinning.
Приемам,че с тая паралелна реалност ли не знам как да го кажа,Керим си представя какво би станало ,ако не  беше посочил Фг на другите,как биха се развили събитията,ако я беше последвал.
Към това,което не харесвам добавям и вмъкването на сцени от 1 еп.между снимани наскоро-всички видяхме,че героите са променени,помъчили са да ги докарат като преди две год.,ама разликата е очевадна,за капак повечето имаха тен Grinning Grinning Grinning.А и да ви кажа не съм вярвала,че ще го мисля,но бях забравила как изглежда Фърат Челик  първите епизоди ,спомням си  го като брадатия пич  Измирския Шекспир Joy Joy Joy,та сега кат го видях без тая огромна брада и рунтава коса,ами хареса ми бе,не бил лош човека!
  А сега да ви кажа моите вълнения за епизода:
Хареса ми как Мюнир се почесваше,където не го сърби,докато му обявяваха присъдата,а тя беше доста дълга ,та падна голямо прибърсване и потене....Откога чакам тоя миг,накефих се максимално!
Решат и неговата присъда-стана ми тъжно,знам че го заслужава,но като се обърна и погледна Перихан безпомощен и ми се сви сърцето.
Перихан и Хилмие-двете майки съкрушени,съсипани и разбити,как ще живеят оттук нататък?Ще ходят на свиждания на децата си, едната и на мъжа си и ще броят дните до освобождаването им.Това живот ли е?!Не ,това е тяхното наказание,че премълчаха и скриха всичко още в началото.
Ердоан и Селим-хареса ми как се препотиха,как се чудеха накъде да гледат в съда,как разбраха,че всичко свърши,че това е краят и няма връщане назад,заслужиха си го!
Хаджер и Сами -явно са женени вече,имаха халки,а бебчо е пораснал,тя го кърмеше свободно,а тати го носеше в кенгуро-напълниха ми душата!Заслужиха си това спокойствие и новия живот!
Мукадес-посмях се с нея,докато четяха присъдата как сълзите напираха в очите и,правеше муцунки тъжни и в един момент,като започнаха да четат на др.присъдите,веднага физиономията се смени-стана ехидна и надсмиваща се.Не за дълго обаче-как се изниза с очила на улицата пред хората,като взеха да я  освиркват Joy Joy Joyс бърза стъпка към някое такси,това го може тя добре.Радвам се,че наказаха и нея,че беше засрамена публично!
Керим и Фатмагюл-красиви,влюбени,щастливи от хода на делото и успокоени!Мислех,че на Керим ще дадат условна присъда,но явно има смекчаващи вината  обстоятелства.Както и да е аз се радвам,че няма присъда и е свободен.Хареса ми също когато излизаха от съда,всички,които скандираха "Фатмагюл не си сама"ето я каузата на филма.Чакам с нетърпение да чуя речта на Фатмагюл,вярвам,че ще я помня дълго време!
На гроба на майка му,Керим беше мн.тъжен и с тия сълзи в очите ме трогна дълбоко.....разбрах,че и е простил,каза и че я обича много... После - моята любима част хващането за ръце и началото на тяхната приказка!Хареса ми как минаха през градчето Фатмагюл вече бременна,хванати за ръце с гордо вдигнати  глави!И финала  как бавно заглъхваха думите и ,докато изреждаше колко нерешени и отложени дела има в Турция за съжаление !
За себе си ще кажа,че ще гледам епизодите до 79  и оттам директно прескачане в 80 серия на частта с делото,ретроспекцията с 1 еп.директно ще си я прескачам и така ще си получа очаквания финал с един дребен детайл,исках да видя бебе Енисе. Grinning..но здраве да е и на това съм доволна!
Лека нощ момичета!!!До утре Hug!

# 658
цитат: ама някой специалист има ли, който да каже дали може така?
Всичко може за каузата!
Явно е така Joy

gphilipova,
Скрит текст:
обикновено съм толерантна към всякакви хора,
ама тази напитка от рекламата с Кенан хич не ме изкушава да я пробвам - бррр.
Хич не ми харесва като рекламно лице и нямам идея как са го избрали нещо си
да рекламира изобщо, ама те си знаят де. Rolling Eyes

Ако все пак разберете с точност каква е идеята на финала,
моля, непременно напишете, че вече и аз започнах да се минимум
разтроявам от предположения и догадки.
Надявам се да стане ясно положението, каквото и да е то
, а не като при Езел,
чийто финал гледах поне 50 пъти и още толкова четох в темата,
но така и не разбрах чий беше силуета и кой остава жив накрая. Rolling Eyes Thinking

# 659
И все пак по навик тези дни да почакаме и да се поослушаме за подсказки- надявам се на един малък завършек с раждането на бебенцето на 28 юни.
лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт