отношението към бременните и хорската злоба

• 13 507
  • 207
  •   1
Отговори
# 45
Да ти кажа, че и аз съм бременна и аз имам джак ръсел Simple Smile Имах даже мноооого подобна случка, само че един чичо тръгна да ме бие мен, че ми било пуснато кучето а детето му го било сттрах и тръгна и кучето да рита. Еми вбесих се, стигна се до полиция - която между другото разбра, колко е луд чичото но някакси не отчете, че той на мен ми е причинил стрес и можеше да се извини поне. Показах си паспорта на кучето - има чип, има ваксици, обезпаразитено е и никога не е хапало човек. В парк съм който е за кучето и то е пуснато понеже е след 6. Никъде, ама никъде не бях нарушила закона и полицая му стана супер неудобно.

Как да не се ядосвам- откакто съм бремнна, тялото ми не се е променило толкова колкото психиката и това, че вече не мълча на никой и нищо не търпя просто ей така да има мир. Станала съм супер различна и ако трябва ще се бия само и само да се защитя. В такси като се кача и шофьорът пуши му правя забележка. Пререждат ме - казвам си без да ме е срам. И да - това, че съм бременна на никой не му прави впечатление, никой не отстъпва, въобще не е точно както си го бях представяла преди да забременея.

Така че, не се притеснявай - сподели си и ще ти олекне, а и след няколко дни, седмица ще го позабравиш.

П.С. Като ме питат дали ще махна кучето като имам бебе отговарям с "Вие махнахте ли си първото дете, като ви се роди второ?" Stop

# 46
  • София
Вчера в Кауфланд един тъпак ме удари с количката си в корема докато се опитвах да си взема сладолед от витрината. Добре че мъж ми, който си купуваше бира в другия край не го видя. Място имаше, нямаше опашка за сладоледите, кретенът дори не искаше сладолед...ето така мина и ме изпука...жена му беше с него...Нищо не му казах, че можеше и да ме удари по-сериозно. Явно не харесва бременни с тениски Iron Maiden.

# 47
не ме разбираите погрешно  mimimi_k
 , но къде тук има сравнение с дете !!  мога да кажа че ОБОЖАВАМ. животните , но не бих искала новороденото ми бебе да има косми по дрешките ... дори и да се държи животното в друга стая  ( винаги ама винаги има косми най- малкото), разбирам че едно животинче е част от семейството . но бебето е съвсем друга категория .

# 48
  • София
 , но къде тук има сравнение с дете !!  мога да кажа че ОБОЖАВАМ. животните , но не бих искала новороденото ми бебе да има косми по дрешките ... дори и да се държи животното в друга стая  ( винаги ама винаги има косми най- малкото), разбирам че едно животинче е част от семейството . но бебето е съвсем друга категория .

Ние сме с котарак, детето няма косми по дрехите, нито алергии...аз така съм израснала също с котка- същата работа. И като съм забременяла да го хвърля ли...или да го заточа при непознати хора....като си взимаш животно на нашата възраст, значи си преценил, че евентуално съжителство с него и бъдещо дете е ок. Ако не е ок- не взимаш животно и се радваш на животните отдалече. Лошото е, когато чужди хора се месят в този избор на хората и пускат коментари....дори и добронамерени.

# 49

Peace

Сравненията куче - дете винаги са ми звучали адски цинично. Ако бебето се окаже алергично, кое ще махнеш?

# 50
  • София
не ме разбираите погрешно  mimimi_k

Peace

Сравненията куче - дете винаги са ми звучали адски цинично. Ако бебето се окаже алергично, кое ще махнеш?

Лекарите докато се мъчат да докажат алергия...винаги първо питат за животно вкъщи...ако имаш- веднага алергията е от него...едни приятели така си махнаха котката, а девойката им се оказа алергична от друго. Сега идва у дома да играе с нашия котак, а тяхната май се спомина в заточение.

А ако нямаш животно- едно чудене , едно маене...спри да ядеш това, спри да ядеш онова...абе я вземи тука едни гранулки.

# 51
  • София

Peace

И аз това тръгнах да коментирам. Няма база, на която да се сравнява дете и животно.

# 52

Ние сме с котарак, детето няма косми по дрехите, нито алергии...аз така съм израснала също с котка- същата работа. И като съм забременяла да го хвърля ли...или да го заточа при непознати хора....като си взимаш животно на нашата възраст, значи си преценил, че евентуално съжителство с него и бъдещо дете е ок. Ако не е ок- не взимаш животно и се радваш на животните отдалече. Лошото е, когато чужди хора се месят в този избор на хората и пускат коментари....дори и добронамерени.
                  как прецени че се меся , тук е форум за изказване на мнения , а не заяждане с бременни жени !!! нали така

# 53
  • София

как прецени че се меся , тук е форум за изказване на мнения , а не заяждане с бременни жени !!! нали така

Не съм казала нищо лично против теб..аз имах проблеми с родата относно котарака, затова коментирам коментарите на околните. Какво изречение спретнах... Hug Peace. Май бях споделяла, като бях бременна с Аспарух, някъде из форума за добронамереното вмешателство на близки и далечни роднини....които след като се роди бебето се покриха  Mr. Green.

# 54
 Аз не сравнявам дете с куче, а казвам че без да има нужда, не бих махнала кучето просто щото някой си си мислел че е вредно. Ама защо е вредно - дали е вредно, няма значение, ей така - да го махнем кучето. Ми нали като съм си го взела съм си преценила.

И да то си е ЧАСТ от семейството и не е вещ.  #2gunfire

# 55
  • София
"Вие махнахте ли си първото дете, като ви се роди второ?"

си е баш директно сравнение животно-дете....
по твоята логика, като при нужда би си махнала кучето, ако има нужда би ли си махнала първото дете Laughing

# 56
А на бас, че 95% от родителите на всички пишещи против домашни животни и бебе, са израстнали с домашно животно. Било то куче, котка, та и пилци, крави, кози, овце, магарета...

Дори повечето от нас, докато са прекарвали летата на село, са се засищали доволно с храна, в която е имало по някой животински косъм; спали са на възглавници, върху които преди това са лежали котки; яли са с мръсни ръце, след като са пипали кучето на баба Надка...

Е как тогава всички най-внезапно станаха куче- и коткомразци?!

# 57
  • София
аз съм израсла в къщи с всевъзможни любимци, много обичам животни, но вече твърдо само от страни... особенно кучета и котки....

За недолюбването ми на кучетата  или по-точно отнасянето ми с пълно недоверие към тях в последните 10 години, са виновни няколко улични  кучета и не малкото новини за изядени и нападнати хора  от  бездомни кучета...и ще ме прощавате,  но не е  енпременно предизвикано от хората поведение.

Домашни кучета на каишка и/или под контрол, на които им се събират отпадъците против нямам, котки обожавам, за съжаление въпреки, че 15 години съм гледала котки от 3-4 години развих   доста неприятна алергия.
Та така не е непременно да не знаеш що е това дом. животно, за да не си им преклонен фен.

Чак куче-котко мразец не съм в никой случай, но пък разбирам и хората, които са...защо пък не... някои и бебета не харесват... стига да не пречат на останалите с личните си предпочитания не виждам кой какво го бърка.

За уличните кучета малко по-иначе е въпроса....

И все пак - темата за бременните май беше... а авторката не се включи повече...да се надяваме да е добре и стреса от случката да не й е повлиял сериозно...

# 58
Точно това ми беше целта - да успокоя авторката, не да се коментира кучето дете ли е , или не е, и за мен ако си е като дете - не виждам кой има право да ме съди - аз казвам само и пак повтарям - който иска да разбира - ако няма нужда и причина, бременността ми сама по себе си не е причина да си променям начина на живот. В това подкрепям и момичето автор на темата, и не мисля че е
"махленска" както някой беше писал.

Та пожелавам по-малко случки като тази, и повече толерантност към бременната жена. Кога ще стане - нямам идея, просто се надявам да е по-скоро  Praynig

# 59
"Ако има нужда, би ли си махнал първото дете" - такава нужда, не мисля че някога може да се появи , така че няма да коментирам.

Един човек с домашен любимец има право да е обидчив на тема любимеца си, когато има заяждания пак повтарям - без причина както в случая (кучето не мисля е навредило на бременността на конретната майка). За любимците си даваме както от дохода си, така от любовта си, времето и вниманието си - така, че който ми обяснява да го махна като ПОТРЕТВАМ превантивна мярка просто щото ще имам бебе - еми да си гледа работата, това е все едно да се откажа от член на семейството си. Поради тази причина отговарям така, и нарочно ПРЕСИЛЕНО, именно за да му стане леко неудобно на питащия, понеже считам питането му за неуместно.

Общи условия

Активация на акаунт