Да преправим старите мебели - 14

• 71 505
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз да покажа какво бюрце на бъдещата ни ученичка спретнахме. Плотът от акация го купихме в събота от Баухаус (между другото съм впечатлена от избора на естествена дървесина там - то иглолистна, то дъб и бук, акация...). Ударих му две ръце лак на водна основа, а краката съпругът ми ги почисти и боядиса с Протекта 3х1 - цвят зелено. Мечтаех си за тюркоазено и матово, но не би. Използвахме най-блозкото до вижданията ми. И ето го крайният резултат 1 2 и 3

# 346

Niandre, супер е, разкошно! Бъдещата ученичка няма начин да не го хареса! Peace   bouquet

Аз си направих устата пред майка за шевната и машина, ама тя каза, че си я ползва, а после - че се чудя какви да ги измислям! Mr. Green

# 347
Niandre, супер е станало бюрцето!  bouquet
Ученичката само шестици да носи на него!

А, там на едната снимчица една червена масичка се вижда, много е готина!  bouquet

VK - може и да не се минава с лак, но там където ще стои, до една стойка за вино, което го използваме и за телефонна поставка е лакирано, а масата и тя.

Иначе в спалнята имам шкаф, който си е само на латекс и две години не е мръднал.

Ето какво сътворих:

http://media.snimka.bg/s1/0737/027718143.jpg
http://media.snimka.bg/s1/0737/027718147.jpg
Посбедно не шкурих отново, а само минах пак обилно с лак. Има несъвършенства, но ме напече навън и ми омръзна да се занимавам.

http://media.snimka.bg/s1/0737/027718196.jpg

Топките според мен са си по-ефектни във видът в който са си и реших повече да не боядисвам от тях. Има малко червенко и зеленко да ми се радва душата! Laughing Laughing Laughing

# 348
  • София
Благодаря момичета,
Тя даже се кефи, че никоя нейна съученичка няма да има такова Laughing
Melany99, какви са тези чудновати топчици? Много ми харесват как стоят в таз,и как да я нарека  newsm78  - фруктиера. И стойката за вино и тази за списания са станали готини. Ти ли беше казала че си в "черен" период? Mr. Green

# 349
Дааа, аз съм в черният период! Laughing

А, любимият ми цвят е червен, но преценявам, че по-неутралните цветове са подходяща основа да изпъкне мебел, картина или друга декорация.
Тези топки са много леки, отначало като ги пипнах имах чувството, че е стиропор, но имат дупчици, характерни за растение, може би са някакви стебла на растение.
Направени са много интересно, а ги продаваха само за 1 долар. Wink

# 350
  • София
Ами срам - не срам, ще се запиша чак на двадесет и ... страница.  Embarassed

# 351
Melany99 много добре се е получило! Аз много харесвам неща с "несъвършенства", носят от чара и уникалността на домашната кухня. Много искам като твоят стен за бутилки, много търся и не намирам, тук ценителите на виното са малцинство.
А топките ти ми приличат на вид разстителна гъба като тази.Много идеен аксесоар,много ми харесват!

Niandre да й е честито на ученичката! Много добре с е получило.

И цикламената масичка на Марина е станала много хубава! Съседите ни по нова къща са изкарали отвън една подобна - събирам смелост да ги питам...таковата...ако не им трябва... Embarassed Вехтошарка станах и аз ееей...Имам да ви показвам завършената въжена масичка как издокарах, ама тук е дъждовния сезон и днес небето е продънено, ще снимам друг път.

Ето идеи за декупаж с карти (ако някой го е пускал наскоро - простете. Не помня аз ли се канех да показвам, или някой беше показал  Crazy Crazy Crazy).

лабрекс ето ти 37 идеи за смесени столове за хранене - много ми харесват всичките!

# 352
Много хубави са станали цикламената масичка на Марина и бюрото на Niandre.

На Мелани топките и на мен ми приличат на вид растителна гъба. С цветните акценти са станали супер!

Samuraika, смесените столове и на мен ми харесват. Но линка с декупажа не ми се отваря newsm78

# 353
  • София
   Ще изхвърлям стара спалня, без гардероба, подобна на тази(снимката намерих с търсачката)

http://srvimg17.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/4657601_1_585x461.jpg

Някой да иска някоя част?

# 354

Ооо, samuraika, благодаря!  bouquet Харесва ми, въпреки че съм от ония подредените, та чак скучни дЕви, дето всичко трябва да им е .........не знам си как. Grinning. И ме подсети за едно приятелско семейство, като им ходехме на гости преди години, жената все казваше:"Сега ще ви сервирам в японския сервиз!" Понеже беше живяла в Китай и учила китаистика, приемах нещата 1:1 и с голямо любопитство чаках да видя сервиза. Тя, обаче, слагаше на всеки различни чинии, които си бяха български. После вече се разбра, че било на майтап, защото при местенето в новото жилище бяха изпотрошили доста неща и използваше каквото беше останало здраво. Така и не разбрах що му викаше "японски" сервиз? newsm78

Тайна, що не я пуснеш в продавалника или в "Подарявам"?

# 355
  • София
  Лабрекс, разглобявам и изхвърлям,защото ми е много спешно, ще имам гости белгийци, и за две седмици стаята трябва да е оправена - да се махне спалнята, мокета, да се сложи паркет, да се боядиса с латекса.Нямам време да чакам, никакво.Тази седмица ще дойдат диваните.А стаята от години се ползваше само за склад и работата е много.

# 356
Ех, че красоти, красоти, красоти. Hug
Заредихте ме за цял ден. То не бе разкошно бюрце. С пожелания за отлични успехи дооо...12 клас. Как да не учи човек с кеф на такова бюро.
То не бе топчици- и така са хубави и ест.цвят пак са хубави.
А стойката за вестници  Heart Eyes
Направо ми усмихнахте деня.
Айде аз да правя палачинки и после да довършвам стола  Hug

# 357
Ниандре  newsm10супер е станало и много оргинално,ето за това харесвам аз нещата които сам човек си прави,защото не се като от поточната линия.
Мелани поздравления черната ти вълна много добре е станала,виждам че и масичката ти е черна и се е получило страхотно,а топките са много готини.
Самурайка от декупажа не се вижда нищо.
Сега да се оплача за вчера,отивам аз до ретро магазина да взема фотьлчетата,като предварително се бяхме разбрали с момчетата там да ползвам техния бус,за да може едното да го пратя до Рени а другото да го прибера аз.Уговорката ни беше 18ч да са там и да тръгнем.Оказа се че ще дойде към 18 и 30ч.Чакам аз,чакам стана 18 и 50 и няма бус .Щял да пристигне сле 19ч.Ами ядосах се и не ги взех,защото трябваше снощи да взема само едното,да платя 20лв за транспорт да го закарам до нас, а днес да взема другото и  да го закарам до офис на Еконт.
Оставих нещата за днес ,пък да видя дали ще дойдат на време,ако ли не ще си им върна столчетата,защото са много не сериозни.

# 358

http://www.shelterness.com/25-diy-interior-decorating-ideas-to-use-maps/

Така отваря ли се?

Тя, обаче, слагаше на всеки различни чинии, които си бяха български. После вече се разбра, че било на майтап, защото при местенето в новото жилище бяха изпотрошили доста неща и използваше каквото беше останало здраво. Така и не разбрах що му викаше "японски" сервиз? newsm78

Защото японците сервират всичко в различна чинийка и съдинка. Подбират съдчето според ястието и настроението, според човека, според сезона. Но не всичко в едни и същи съдове - т.е. сервизи. Тук имаше една българка, която неистово се възмущаваше как никъде , където ходела на гости не й сервирали в сервиз. Много държеше на сервизите тая жена. Обяснението на домакините, че японците обичали разнообразието и да се любуват на различни форми, цветове и материали хич не й вършеше работа, сервиз си искаше! И в ресторантите е така пример .

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 10:19 от samuraika

# 359
Ей, сбъркахте ме направо! Красоти, красоти... Столче, масичка, бюро, винарната и вестникарната -  последните страници се четат много бавно, защото като се захласна по снимките и не мога да откъсна поглед.
Фелисидад, недей да скромничиш! Сигурна съм, че мебелчето с хартията е страшно оригинално и уникално, убедена съм просто. Ей така, както го описваш, си го представям и много ми харесва - с набръчканата хартия и всичките несъвършенства.
Моите изяви тоя сезон са скучни и безинтересни - досега само две стени боядисах, че през зимата е прониквала влага и латексът беше подкожушен на места. Сега съм се взряла в една бамбукова масичка и чакам да ми просветне в какъв цвят да я ошляпам. Столовете към нея отдавна ги белосах, но за масичката имам усещането, че трябва да е в някакъв цвят, различен от бяло. В стаята на дъщеря ми са.
Много ми допада японската философия относно съдовете за хранене. В този смисъл имам над десет `японски` сервиза - цяло богатство!

Общи условия

Активация на акаунт