Да преправим старите мебели - 14

• 71 451
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
А ако е боя за дърво, а не латекс, трябва ли после лак да се слага?

И кой лак не жълтее?
Аз не съм лакирала отгоре, смЕтам нЕма нужда Simple Smile
То латекса като се мине с лак отгоре пак става като с боя лискавината - дори да е матов лака...  Rolling Eyes

златен дъб, ти като в автоклав си действала  Laughing
оттърваването от тия гадини е трудно щото са издръжливи и трудно достъпни - борбата е неравна дет се вика.

# 421
  • София
По повод дървоядите,никога не съм чувала шум,но пък ако има живи летят от време
По повод акрилните бои-ползвах преди време на Сократес-абсолютно матова е.С Аквавис имах приключения-2 кутии от един магазин и една партида-едната си беше о.к ,другата-отврат-нито покритие нито нищо.
С латекса имам лош опит в/у стъкло-на дърво не съм пробвала
VK-ние преди няколко години имахме същата одисея с един апартамент-балкона,който беше целия в сачак е бокс.Пода го изциклихме,тавана и стените ги жулих с меглио,но после само леко с безцветен лак,остъкляването(винкел )го изтръгнахме,предната страна я зидахме(беше тенеке)и после дограма-всичко това в рамките на 10 дена(поръчката дойде бързо беше април)Освен дето не е по моя вкус иначе си е бнормално,даже си е като "изолаци",не че после не направигхме саниране.Но сачака ще си седи. WinkИначе се пренесохме за 5 дена и после банята и кухнята ни отнеха още 1 месец-но такива бяха обстоятелствата

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 12:48 от lluna

# 422
С тези твари започвам да се плаша,дано да няма нищо останало по дървенията, сипвах спирт за чудо и приказ,две бутилки от по един литър оставих на слънце за около два часа и после и мопа отгоре.Дано да няма проблем пък не знам,ако се наложи ще повторя процедурата.

# 423
С този спирт ще пресушите дървото, още повече, че става дума за старо дърво. Дърво се подхранва с восък, с масла, не се подсушава. Има си препарати против гадини, обикновено са разни концентрирани етерични масла или разни химии, пак разтворени в масло. Peace Парата също е противопоказна, понеже дървото може да се изметне. Именно пара се използва за огъване на дърво с преса.

# 424
А боите на Бриколаж ползвали ли сте, какво ви е мнението?
Малко по-скъпи са май. Боядисвала съм преди години с такава, но нямам спомен  Embarassed

# 425
С този спирт ще пресушите дървото, още повече, че става дума за старо дърво. Дърво се подхранва с восък, с масла, не се подсушава. Има си препарати против гадини, обикновено са разни концентрирани етерични масла или разни химии, пак разтворени в масло. Peace Парата също е противопоказна, понеже дървото може да се изметне. Именно пара се използва за огъване на дърво с преса.

Абсолютно Peace
Ползвала съм един препарат, който се продава в селскостопанските аптеки. Дървомор май му беше името Laughing Намазва се с тампон, после се затваря в найлонов плик или чувал, за максимално действие и готово.

# 426
Ние на една наша стара ракла, инжектираме със спринцовка от препарата в дупчиците и после дупката се запушва с оцветен кит за дърво, ако има, а ако няма, може да се натърка със свещ, колкото да навлезе малко восък и да запуши гадината вътре заедно с отровата. Twisted Evil Гаранция, че няма да излезе жива и поколението ѝ от ларви вътре също ще се затрие. Много жестоко звучи, но борбата с тях се води на принципа или аз, или ти. Rolling Eyes

# 427
  • Пловдив
       Момичета, налага се да боядисам един шкаф бял. Според вас какво е по удачно - боя Аквис или бяло Осмо? Защото например много ми хареса гардеробът на Aila с бяло Осмо, а пък и всичко на тези, които са боядисвали с Аквис. И сега съм в чуденка.

# 428
  • София-в сърцата на моите деца
С тези твари започвам да се плаша,дано да няма нищо останало по дървенията, сипвах спирт за чудо и приказ,две бутилки от по един литър оставих на слънце за около два часа и после и мопа отгоре.Дано да няма проблем пък не знам,ако се наложи ще повторя процедурата.
Ти направо си ги опиянчила добичетата.... Joy

# 429
  Laughing
Маслото е много по-приятно за работа.
Аз ако се колебаех само заради това щях да действам с масло.

# 430
Барба, а говорите ли си преди да ги инжектираш? Joy Joy Joy

# 431
  • Пловдив
  Laughing
Маслото е много по-приятно за работа.
Аз ако се колебаех само заради това щях да действам с масло.
    Ами основно това ми е терзанието. Само не знам, като основата е тъмна и не ми се шкури до светло дали маслото ще покрие?

# 432
  • София
red shoe,
аз също никога не лакирам след боя за дърво.

# 433
Здравейте!
Вдъхновена от вашата тема реших да уеднаквя шкафовете в коридора.

Какво трябва да направя, ако може стъпка по стъпка, защото това ще е първото ми такова занимание.
Благодаря предварително на тези, които ще се отзоват. Laughing

# 434
Барба, а говорите ли си преди да ги инжектираш? Joy Joy Joy

Не, тихо, от засада. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт