Да преправим старите мебели - 14

• 71 447
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Нещо интересно за ентусиасти  Mr. Green
http://prodavalnik.com/krasiva-spalnya-masivno-drvo-furnir-rezba-i7371627

# 406
  • София-в сърцата на моите деца
Да,ама ние търсим не само красиво , а и евтинко Peace

# 407
А бе хора, кажете какъв е тоя зор да се боядисват мебели с латекс  newsm78 има толкова хубави бои за дърво на водна основа.
Някакви особени предимства ли има или по-лесно става или де да знам, кажете какви са причините поради които боядисвате с латекс за стени Simple Smile
То и аз, прочитайки старите теми бях решила с латекс да си боядисам скринчето.
Явно няма да рискувам.
Коя боя препоръчвате Аквис http://allegra.it-advanced.com/cgi-bin/index.pl?_state=Category& … =3&section=18,
Сократес http://markita.net/boya-sokrates-palisandar-280-0700.html или някоя друга?

# 408
  • София-в сърцата на моите деца
А бе хора, кажете какъв е тоя зор да се боядисват мебели с латекс  newsm78 има толкова хубави бои за дърво на водна основа.
Някакви особени предимства ли има или по-лесно става или де да знам, кажете какви са причините поради които боядисвате с латекс за стени Simple Smile
По-рано имаше една потребителка Ксения,специалист и дизайнер по всичко,която се кълнеше ,че латекса е върхът! Peace

# 409
VK , искрено ти съчувствам за положението. В момента ще позакърпите нещата, но като започнете голямото къртене, при това с внесен вече вътре багаж, ще се озорите. Гадна работа. Обаче пък гардеробчето ти е страхотно! И аз го гледах вчера и му се любувах. Дано наистина да е запазено и като си го оставиш в оригиналния вид ще контрастира добре на бялата мебел в спалнята. Със спирт ако минеш отвън, не знам дали няма да се повреди лакът. По-добре измий с някакъв препарат за дърво или с обезмаслител /ама разреден/.
Златен дъб, дървояд имаш предвид, нали? Дървеницата е гадна буболечка, хапе лошо като бълха. А следите от дървояд не винаги предполагат наличие на гадина в дървото. Заслушай се, като пазиш тишина, че тия проклетници са много плашливи и ако усещат шум и движение наоколо, не хрупат. Ако има, се чува отчетлив стържещ звук. Доколкото съм чувала, борбата с тия вредители е дълга, епична и в повечето случаи - неуспешна. Има разни препарати специални, но не знам къде ги продават. Дано твоите отдавна да са измрели.
За латекса и на мен ми е чудно. Имаше тук една потребителка, която много настоятелно съветваше да се боядисват мебели с латекс /беше някакъв капацитет по въпроса/. И аз, от интерес и изследователска тръпка намазах едно шкафче с латекс. Честно казано - няма разлика с боядисано с боя. Даже и портичката на двора боядисахме с латекс, при това някакъв съвсем обикновен /просто в момента с такъв разполагахме/. Вече трета година си стои покритието. Но си мисля, че латексът е подходящ за много добре остъргано от остатъци от лак дърво. Струва ми се, че няма да е толова устойчиво покритието, ако се маже директно върху стария лак /както аз напоследък действам/, колкото е с боя за дърво.
За Аквис - това е моят фаворит сред боите. Вярно, че не е много покривна и трябва да се нанесат поне 3-4 ръце през минимум ден, но като изсъхне добре /след 3-4 дни/ покритието става много яко.
На Сократес съм ползвала само лакове. Категорично за външна употреба не стават. Но за домашни мебели са ОК. Боите им нямам представа дали са добри.

# 410
Ае Ксения я знам, тя беше капацитет по всичко и доста сме се "дракали" по най-различни теми Laughing

Аз съм ползвала Аквис и Сократес и двете на водна основа и от двете съм доволна. Сократес прави по-лъскаво покритие. Не гланцирано, а просто с повече лъскавина и изглежда по-гладко някак, докато Аквис-а е по-матова.
Това легло е със Сократес

а това е Аквис

Като ви се отворят снимките долу под всяка снимка има едно редче с иконки, като цъкнете на лупичката и ще се отвори в пълен размер снимката

# 411
Mioki, защото имаме останал от стените Joy За мен лично латексът е по-добрият вариант, защото е абсолютно матов, всички акрилатни има лъскавина. Както каза Байбиби на чисто дърво се нанася равномерно, попива бързо, съхне страшно бързо, чисти се лесно. Мислех, че на гладки повърхности ще е нетраен, но Боро контактът прави чудеса Peace
При мен проблемът е, че нямам търпение да нанасям по-тънки слоеве с мече и винаги ми става на конци.

# 412
Mioki, .........За мен лично латексът е по-добрият вариант, ........

Felicidad, и отгоре никакъв лак, нищо не се слага, така си стои и е трайно на миене, триене.......? Как ме хвърли в размисъл, имаме останал от ремонта латекс, ма не мога да измисля на какво да го измацам, зян да не ходи? newsm78 Grinning

# 413
Не, не, запечатва се с лак, естествено. Иначе е като тебешир - цапа се, драска се.

# 414
Честно казано не знам какви твари са но имаше дупчици и то само на надлъжните дъски,и затова трябваше да взема предпазни мерки.Та от друга тема имах записано че като се намаже хубаво с чист спирт 90 градуса и след това с мопа на най-високата степен и всичко щяло да е наред и затова така действах.
Тази седмица ще пробвам да се заслушам за да видя има ли нещо останало в дървото.
Въпросната дама ,май и сега пише в други теми но е със друго име

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 12:14 от златен дъб

# 415
Не, не, запечатва се с лак, естествено. Иначе е като тебешир - цапа се, драска се.

Аха, ако измисля на какво, ще го използвам. А какъв лак използваш? Да се подготвя теоретично.... Joy

# 416
матов безцветен на водна основа, марките са много
Ако е бял латекс, може и с бял лак Peace

# 417
матов безцветен на водна основа, марките са много
Ако е бял латекс, може и с бял лак Peace

Благодаря ти, да не тичам да питам, като започна. Евентуално!  bouquet

# 418
А ако е боя за дърво, а не латекс, трябва ли после лак да се слага?

И кой лак не жълтее?

# 419
А ако е боя за дърво, а не латекс, трябва ли после лак да се слага?

Аз не слагам, ама не съм и от спецовете, така че не ми е съвсем меродавно мнението. Но няма проблеми.........поне засега. Peace

Общи условия

Активация на акаунт