Да преправим старите мебели - 14

• 71 455
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Здравейте момичета!
Имам един въпрос относно обработка на дърво,а вие сте много компетентни.
Вчера от планината донесохме за децата пънчета-столчета, и масичка/по-голям пън/ за терасата.
Знам ,че чамът ако не се обработи с времето посивява ,и не е така красив както в началото.
Върти ми се в главата да ги боядисам в различни цветове,понеже имаме и  дървен пясъчник боядисан в цветовете синьо,жълто,червено и зелено-каквито обикновено са цветовете на детските дървени играчки.
Разбира се,не говорим за боядисване с блажна и акрилна боя.
Чета, че споменавате някакви масла.Има ли ги в различни цветове,и дали цветовете са наситени,защото предпочитам да са такива?
Според  вас с какво да ги боядисам,и след това да импрегнирам против дъжд?
Благодаря много на тези,които ще отговорят.  bouquet

# 391
Оф  ooooh!, не знам къде съм спала, но съм изтървала новата тема. Присъединявам се и се връщам да гледам красоти.

# 392
Лабрекс, права си, че е бил. Наистина му трябва голям мераклия за да го възстанови след престой на балкона 5 години Simple Smile)) За това е подарък, но пък ако не, майка ми ще го метне на боклука... Дано се намери някой да го спаси Simple Smile
ако на някой му се разделя на три части, че иначе нещо ми стои кухо  Embarassed
доста игра си трябва по ръбовете.
доста тежи ми се струва, а?

Уна, ако искате цветни - може с латекс и после да се запечата с безцветен лак, мисля, че този ще свърши работа:
http://www.leros-bg.com/index.php?page=shop.product_details& … art&Itemid=41
а иначе може с тия масла и вакса, оцветяваща, ама май трябва повърхността да е много чиста, а ме съмнява пънчетата да са такива или да може да се зашкурят така  Rolling Eyes
ако има останала някъде кора може да се остави естествено така само да се лакира.

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 13:27 от jos

# 393
  • София
О, да. Тежи и не се разделя. Монолитен масивен кухненски шкаф е бил...т.е. горна и долна част, но наистина горната фронтална част е огъвана като едно цяло и после само вратички с панти и вертикални разделители. Ръбовете са зле (долния особено)

# 394
Ama O Mar, аз се нареждам за надстройката. Само искам да ми кажеш какви са размерите и ако може малко по-ясни снимки. От години търся точно само надстройка, ще ми свърши прекрасна работа, ако ми паснат размерите. Лошото е, че не съм в София в момента и няма да ме има до средата на септември. Дано не ти е спешно изхвърлянето. Мъжът ми ще се прибере в началото на август и може и да се навие да ми направи тази незаменима услуга и да го дотътри до вкъщи. Ох, ох, ох ...

# 395
Barba,  Joy hahaha

Уна, имаме такива пънчета, боядисани са с блажна боя отгоре и нищо им няма, на слънце и дъжд.

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 14:01 от Felicidad

# 396
Да се включа и аз за кухненското шкафче,аз такова си търся,дори преди няколко дни споменах в темата.Виждам че и Биби го иска ,ако може да чакате нека си го вземе защото си го е заплюла преди мен.Ако ли не аз ще го взема.

# 397
  • София
Бейбиби ти си първа, така че ще пазя ако е сигурно, пък размерите ще ти ги измеря утре за да не ти казвам приблизителни (и снимки ще кача по-нормални). Аз също заминавам в петък до 17ти юли и после 1-13 август. Ще ти пратя тел. на лични.
Ще изчакам, наистина така е най-редно Simple Smile)) Ако нещо се случи и не се успее да го вземе - август пак ще питам тук! (първо ще питам Златен дъб ! )

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 14:03 от Ama O Mar

# 398
Самурайка, да не ти попарвам ентусиазма, но тези оставени на открито чаши...
Освен ако не е бар, където се използват постоянно и се мият и бършат, особено ако е близо до кухнята - не ми се говори какви налепи стават.
Това е както окачените над печките тигани и тенджери, които ги дават по списанията. На вид - идеално, създава атмосфера и т. н. Но на практика - ужасно непрактично, освен ако не се иползва кухнята и си стои само за декор.
 Crazy Crazy Crazy

# 399
baibibi наш е, купихме го.Изобщо не си струва. Не си струва дори яхтения лак. Вчера пак гледах. Дограмата е изгнила и нацепена. Ще лакирам само вътре, защото е скована ала направи си сам. Има само едно отваряемо прозорче за две посоки стъкла-север и запад. Как ли не го мислих, но отвън е абсурд невъзможно да се боядисва. Мислех дори от прозореца на спалнята да се протегна-пак не става. Ако отковем летвичките, които държат стъклата е съмнително да успеем пак да ги заковем. Много има от всичко, като се започне от мазгочи, влага, силикони и пр. и пр. Искам да изкараме тази зима и другото лято живот и здраве ще къртим всичко.
Нямам сили вече, а не сме я преполовили. Лягам в 23 ставам в 4-5. Ама..това е, нашия купувач не иска да си спази условието от договора да сме тук до 23 юли и сега за 6 дни трябва да се пренесем. Просто нямам сили и за скандали. Оплаках се, отивам на тръстиката  Mr. Green, а на вас усмихнат ден Hug

Вижте какво успях да си купя вчера рано-рано. Ще ми го докарат до в къщи
http://prodavalnik.com/visok-edinichen-masiven-starinen-mnogo-zd … garderob-i7339921

Момичето каза, че бил готов за използване. Дайте акъл с какво да дезинфекцирам. Мисля този да не го боядисвам. Само двукрилния, спалнята, тоалетката и нощното шкафче ще са в бяло, а този ще си е така, ако е истина, че е супер запазен. Ще го зеносам ли, ако напръскам или обтрия със спирт, примерно 90градусов? newsm78

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 05:48 от VK

# 400
VK, напълно те разбирам и ти съчувствам. Ние така преди време се пренесохме след месец в апартамент, който беше за тотален ремонт. Аз обаче не бях толкова благоразумна като теб и бяхме изръшкали и разбили всичко преди това, та трябваше да живеем на доста полеви условия. Пък и бях и бременна тогава и  понеже бързахме, да се свърши по-бързо направих и доста компромиси и не много обмислени неща, които после тръгнах да преправям Simple Smile. Дано приключите по бързо. Гардероба е много хубав, доколкото се вижда на снимката.

Въпроса ми е по-скоро за темата за пердета, но да попитам и вас, понеже сте информирани за много неща. Някой знае ли откъде мога да купя плат за пердета - нещо като воал, обаче не е изкуствена материя, а е памучен. Муселин ли е, батиста ли е или нещо друго ли се казва този плат - не знам. Искам да е чисто бял, може и слонова кост. В чужбина в почти всеки хотел или къща съм го виждала, а тук въпреки, че доста търсих преди време - не успях да намеря. Не знам дали го обясних добре и дали разбрахте за какво става дума.

# 401
VK  аз предната събота обтривах със чист спирт дървените легла които си купих от продавалника /ако се сещаш за кое говоря/ защото по тях имае следи от дървеници,след  това ги минах със мопа на най-високата степен и нищо не им се случи.Дори при бърсането със спирт се изчистиха много хубавичко.

# 402
Здравейте!Вдъхновена от невероятно преобразените мебели които показвате, реших и аз да преправя няколко, наследени от баби и прабаби съкровища. В пика на ентусиазма  измъкнах мебелите от гаража, направих разни поправки и започнах да боядисвам. Латекса обаче стои някак зърнест и неравномерен. Не знам какво обърках- валячето ли не е добро /плюшено/, латекса ли ...Плаче ми се... Вчера цял ден боядисвах, а днес почвам да мия- дано успея да сваля боята и да пак отначало.
Въпросът ми е какво валяче да използвам, какъв като гъстота трябва да е латекса и има ли нещо  специфично при самото боядисване за да се получи гладко и равномерно покритие?

# 403
  • София
   И аз да ви питам нещо, ако намажа стена от депрон с боро контакт, дали ще задържи лепилото за тапети?Защото при предишния опит да лепя направо с лепило, нищо не стана, не се залепиха и паднаха.А трябва да ги налепя много бързо,нямам време за експерименти.

# 404
А бе хора, кажете какъв е тоя зор да се боядисват мебели с латекс  newsm78 има толкова хубави бои за дърво на водна основа.
Някакви особени предимства ли има или по-лесно става или де да знам, кажете какви са причините поради които боядисвате с латекс за стени Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт