Да преправим старите мебели - 14

• 71 442
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Тази процедура която правих я четох от форума и била ефикасна и изпробвана.На дървото нищо не му се получи до този момент.Пък ако има още гадове ще пробвам и другите методи.

# 436
Само да припомня, че основната информация за трансформиране на мебелите я има в обобщена таблица в заглавните постове на темите. Нека не повтаряме едно и също през три поста Peace

Барба Joy Joy

Златен дъб, пробвай със запалка. Има дърво - има проблем, няма дърво - няма проблем Joy Hug

# 437
Felicidad, в първия пост не намирам таблица. Може би не съм се ориентирала правилно, но виждам само линкове към старите теми, сайтове и снимки на преравените вече неща.
Би ли ме насочила, моля те?

# 438
В интерес на истината линка не работеше и затова го няма,но Felicidad е права и дори тази тема да прочетеш от начало ще намериш нужната информация. Peace

# 439
Мда, в една от старите теми съм го сгрешила и Шанта вероятноо затова го е пропуснала.

Greta, ето линка: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AqYrshdyJW67dFN6RGM … c&hl=en#gid=0

Нали се отваря?

# 440
Да се отчета- ходих в Бриколаж, има намаление на боята Аквис, но е останала една единствена кутия бяла боя, много рядка беше в сравнение с оцветените, направо чиста вода и не я взех. Купих Сократес колор, шкурки и валяче, сега остана да докарат скринчето.

# 441
Felicidad, да, отваря се. Благодаря ти!

# 442
Златен дъб, успокой топката вече, нямаш дървеници, дървояди, и всякакви -яди. Дървояда, когато яде изгризва всичко наред, може даже цял ъгъл от мебел да липсва. Тези дупчици са от дървено червейче, обичащо влагата. Леглата са били на влага, червейчето е живяло там, но когато са изнесени от влагата, червейчето умира. На село в къщата вратата на банята откъм банята, не от- към коридора, беше цялата с такива дупки. И то, защото цял живот е била в сурово, незащитено състояние откъм влагата. На едната табла на бабината спалня също имаше дупчици. На гърба на дивана, който претапицирах- също. Просто ги намазах, с  каквото бях решила- боя за банята, латекс и лак за спалнята, Аквис за гърба на дивана, и вече 2-ра година им няма нищо.
Ако има живи червейчета, дори и след намазването /лакирането/, от мебела се рони фина прах, като брашно. Иначе няма как да се разбере.

Да си кажа защо и кога аз ползвам латекс върху дърво.
- защото за големи повърности е по- евтиния вариант, особено с остатъчен от ремонта
- защото понякога /за 1кошница или 1столче напр/ не ми се дават пари за цяла кутия боя, ползвам отново останал
- защото, ако е стар /ползвала съм 4-годишен/, не става за стени, но не пречи за дърво, метал, гума, ПВЦ, просто го прецеждам да няма топчици пресечено и действам

# 443
Барбабо, това яйце... Mr. Green Joy
Вк, честито гардеробче! Ще стои страхотно сред другите бели мебели Grinning.

За боите да си кажа, макар и с повече от скромен опит Crazy. За витрината използвах Аквис в розово, върху светла основа и цвета се получи от една ръка. Изключително доволна съм. И сякаш не се сещам за особена причина, поради която да предпочета латекс пред боята за дърво. Или поне на етап, в който откривам това което ми се иска като цвят.
СедеФка, по трета точка от твоите, в полза на латекса, имам въпрос. Боята за дърво, ако стои дълго време не става ли също за употреба? На мен ми остана... ами, много ми остана. И точно в момента нищо не ми се набонбончва повече. Rolling Eyes

За разните буби бих извикала фирма да напръска Blush. По-спокойно би ми било.

Споделям резултат Blush
1 2 3 4 5
Витражите плачат за чистене, но... и друг ден ще е ден Laughing.

# 444
  • Пловдив
Visible, харесва ми. Много е бонбонена Simple Smile И отива на високия таван. Примерно у нас, на 2,40 би стояла смешно такава витрина.

# 445

Ехаааааа, браво! Много смело и много успешно! Hug И много френско. Simple Smile

# 446
Visible, браво за смелото решение! Много свежо!
По питането ти за боята. Не знам какво се случва с дългото престояване на ацетоновите бои, но за водните не би трябвало да им пречи  възрастта. Е, само ще я пазиш да не замръзне зимата, защото се пресича след като се размрази. Мои стари латекси и лакове в мазето на селската къща бяха презимували 3 зими, но на темп. не по- малка от -5гр.

# 447

Ехаааааа, браво! Много смело и много успешно! Hug И много френско. Simple Smile
Heart Eyes Аз, като един от върлите противници на процедурата, се обявявам за победена! Много добре се е получило, много ми хареса идеята с бялата основа, шъ кръдъ  Peace Миналия уикенд бая загледах един изхвърлен шкаф - интересен, но с разни фурнири, струговани елементи и липсващо чекмедже. Не го прибрах, че не можех да намисля как би станал УбаФ, и сега съжалявам горко. Даде ми идея, ама...след дъжд качулка (буквално, защото от тогава се изваляха два пороя и макар да съм сигурна, че никой не си го е прибрал, предполагам се е скапал вече, или?).
gretacvetina ако искаш идея за оеднаквяването - аз бих оставила закачалката и горният плот на чамовото шкавче в естествено дърво (може омаслено и тонирано в нюанс). Останалото бих боядисала в екрю или слонова кост и бих подбрала еднакви дръжцици. Техническата част ще я намериш описана в таблиците. За по-лесно бих действала директно с контактен грунд и боя отгоре, без шкурене. За дървените части ще се налага добро изшкурване, особенно ако искаш да ги омаслиш в цвят. Успех!

# 448
Дубрютру....
Браво на вас пишете само по 2 стр, та да ви изчитам със сутрешното кафе.
Първо да се отчета:
лакирах с отвращение и мърморене терасата-гадина. Свекър ми идва и вика- ммм, тук се лее безполезен труууд Laughing/както казват при военните/
Боядисах и вътрешните врати в тази им час, която е към коридора. Днес към стаите.
Доставиха ми шкафа и фурната. Плота ще чака да вземем раб.плот.
Сега ме хвърлихте в размисъл с този латекс. Имам бака 25 кг, от която ще се мажат само тавани и голямата тераса. Ще остане доста. Да взема да го използвам за спалнята, като преди него- котактен грунд. Имам само една, но не цяла кутийка на Аквис на водна основа. Тя ще е до никъде. Спалнята е с табли, а и двукрилния гардероб, кой е 150 см....Бая боя ще се лее. Отгоре обаче ще мина с лак. Мисля така е добре  Thinking
Тайна-и аз имам идея да мажа с контактен грунд стените преди тапетите, но още не е до узряла. Ако ще е-днес ще е. Така, че изчакай 10-тина дни да видим дали ще паднат моите тапети и ако ли не - слагай и ти  Joy
Visible-страхотна витрина. И как стои на кафявата стена...Браво, поздравления. Какво каза татко ти като я видя? Той също беше против.
Мелани-аз също търся такова перде. Продавачките ме гледат странно, като дам за пример тензуха. Искам го за спалнята. Аз съм от Пловдив и в едно магазинче намерих 50% лен /50 - нещо друго. Дали не бе вискоза. Имаше цветчета, като орнамент, не щампа. Но не си взех, защото не го почувствах, като моето перде. Вчера една позната ми предложи да обиколя магазините 2-ра употреба. Имало, каза тя. Ще сложим шината, а пък перде, когато си го позная. Искам да си го обичам Crazy
Айде цунки от мен аз отивам на тръстиката.

Последна редакция: пт, 06 юли 2012, 06:47 от VK

# 449
  • София
     VK, благодаря ти,но просто нямам време за чакане, днес мажа стената, утре латекса на тавана и после тапетите и гостите ще дойдат...А и диваните идват днес и съвсем няма как да чакам.Не стига,че жега, а и главата ми пуши, много е лошо без мъж в къщата.Изхвърлих спалнята,човека си потроши ръцете докато я разглоби. Направо ми се ревеше, толкова здраво беше всичко,че ако имах познат дърводелец, можеше да ми направи набързо някое шкафче,масичка или рафтчета. Cry

Общи условия

Активация на акаунт