Брат ми като е и Engineer и какво - в HP получава под 2500 бруто.
Ти правиш ли разлика между инженер и IT?
HP не съм чувал да имат ижененингово нещо аутсорснато - имат IT аутсорснато.
Инженеринга на HP както и на Апъл е тук при мен.
Аз съм инженер, не съм IT
IT всеки може да стане, не всеки може инженер да стане.
Те и в България - си спомням - и джависчетата - дето половината бяха от Софийския другата половина нямаха образование или нов Български или нещо подобно - демек без образование - та тези са ITта не инженери.
ITтата са по-добре платени в България от инженерите, както и в Силициевата долина инженерите са бих казал по-хубаво платени от IT-ата.
В България в момента не е задължително условия да си инженер, за да заемаш длъжност нещо си инженеринг.
Ти разсъждаваш правилно, така е, но в България не е точно така

HP в Бълагрия имат инженеринг. Въпросния съпорт център, който преместиха от Австрия тук.
Чакай сега нещо не разбирам - съпорт център е IT за мен не е инженеринг.
Да ти обясня - Инженер примерно и защо не може някой си от Софийския да работи като инженер или без образование.
Защото първо не знае какво е leaking voltage на RF chip дето го дизайнва или да пише
Matlab алгоритъм за Ретина дисплей на Апъл.
Такова нещо в София и около София се броят на пръстите - инженеринговите центрове и нещо свързано с инженеринг - за пример това са Melexis, EPIQ имаха дизайн център, Johnson controls до някъде - в по-голямата си част. Въпреки че имаше и доста от Софийския там, но като цяло повечето са инженери.
Та мисълта ми е - АйТи-то е по-добре платено в България това е.
HP в България - не съм запознат да имат инженерингов офис там. Той е тук - в силициевата долина.