За колко време ви свършва заплатата?

• 58 714
  • 765
  •   1
Отговори
# 300
На мъжо я вдигнаха в края на миналата година и трябваше средата на тази (т.е. сега) пак "да си говорят".Simple Smile Но точно в периода на атестациите шефката тактично се измъква като си взима отпуска. Не, че не е доволен, но тези номера... Stop

# 301
  • Другата България
13% увеличение на тока от 1.07. Това само по себе си повлича всички цени на горе.
На колко от вас са ви вдигнали заплатата в последните 12м?
На много малко Peace

# 302
Правилният въпрос е "за колко часа, ви стига заплатата?"

# 303
На много места работата се вдигна, което на практика означава намаляне на заплащането, защото съкратиха значителен % служители, а обема на работата е същия.

И защото има една друга, тема в която се обсъжда коректен-некоректен служител- работодател. Та, много са малко работодателите, които вдигнаха заплатите, когато съкратиха служители в случаите, когато обема на работа е същия. Повечето използват момента да увеличат печалбите си.

# 304
  • Бургас
На много места работата се вдигна, което на практика означава намаляне на заплащането, защото съкратиха значителен % служители, а обема на работата е същия.

И защото има една друга, тема в която се обсъжда коректен-некоректен служител- работодател. Та, много са малко работодателите, които вдигнаха заплатите, когато съкратиха служители в случаите, когато обема на работа е същия. Повечето използват момента да увеличат печалбите си.
Да, и в случая работодателя е прав за себе си, защото си защитава интереса/бизнеса, нищо, че не е коректно за работника.Но в повечето случаи частника си е частник и си гледа печалбата да върви, а не това дали работника е удовлетворен от заплащане спрямо труда, който полага и работата, която върши.
За увеличението на тока научавам от тази тема и вече ще ми побелее косата.Всяка година го увеличават лятото и защо ли.То при нас всичко взе да става скъпо - ток, вода, горива, стоки и услуги.Уж не можем да се равняваме с други държави, но с тези тенденции на ценови скок тук и там, май няма да изостанем от някои други страни по скъпотия на живота и масова беднотия у населението.
Правителството се излага много!Уж пести толкова време, съкращава персонал в администрацията и не знам още къде, не увеличава заплати, но цени на услуги - да и накрая все няма, защо ли!

# 305
Хахахах, аз не съм чула за съкратен държавен/общински служител. Напротив, надникнете по сайтовете им и ще видите, че постоянно имат обявени свободни места. Друг е въпросът, че самите конкурси са нереални, защото назначават наши и ваши.

Всяка година токът се увеличава от 1.07, нарочно се прави в летните месеци, за да не се усеща така рязко скока в цената. Предходни години поскъпването беше с 10%, а тази с 13% заради т.н ВЕИ- та (т.н зелена енергия). А, никой не търси сметка, че се получава двойна субсидия. Един път ВЕИ- тата се изграждат с пари от европроекти и още един път държавата им изкупува тока на няколко пъти по-високи цени. След това ни го начукват на нас.

# 306
  • Пловдив
Абе как аджеба се правят тия полета с фотоволтаици? Ми да си направя и аз едно. Ниви посред полето имам разни, като гледам покрай пътя не ми трябва голяма площ, 2-3 декара стигат. После какво!?

# 307
  • Пловдив
Един път ВЕИ- тата се изграждат с пари от европроекти и още един път държавата им изкупува тока на няколко пъти по-високи цени.
Не съм убедена, че това е вярно. Моля, ако сте наясно да кажете по коя програма става, защото на мен ми е известно само финансиране по ПРСР за ВЕИ за ползване на на общински сгради.
Янтра, правят се трудно, инвестициите са огромни, възвращаемостта е за около 8 години.

# 308
Един път ВЕИ- тата се изграждат с пари от европроекти и още един път държавата им изкупува тока на няколко пъти по-високи цени.
Не съм убедена, че това е вярно. Моля, ако сте наясно да кажете по коя програма става, защото на мен ми е известно само финансиране по ПРСР за ВЕИ за ползване на на общински сгради.
Янтра, правят се трудно, инвестициите са огромни, възвращаемостта е за около 8 години.

Е, ми мн неща мога да ти кажа, но не са  за тази тема. Имам роднина, който се занимава с това.

# 309
  • Пловдив
Давай на лични Mr. Green шси спретна едно паркче и ще го раздавам рентиер Simple Smile

# 310
  • София
Имам чувството, че обикновените хорица седим и чакаме да ни тресне дефлацията - да видим какво е и това чудо, че на инфлацията вече и се нагледахме.

# 311
  • Някъде на път....
Дори ме е срам да напиша какъв ни е дохода, само ще кажа, че тия 2000 лв са далечна и недостижима мечта. Пфу! Close

Не говори така песимистично, само след няколко години синът ти може сам да изкарва повече пари от тези 2000.  Hug
Ха дано!
Пожелавам ти го!  Peace
Няма невъзможни неща!  Hug

# 312
Дори ме е срам да напиша какъв ни е дохода, само ще кажа, че тия 2000 лв са далечна и недостижима мечта. Пфу! Close

Не говори така песимистично, само след няколко години синът ти може сам да изкарва повече пари от тези 2000.  Hug
Ха дано!
Пожелавам ти го!  Peace

Мерси! Става ми приятно от тия пожелания, само реалността да беше малко по-ведра.  ConfusedЗащото...реши момчето да си намери подходящ за него стаж през лятото и пробва в EVN. Владеенето на английски и немски, икономическата специалност и липсата на изискване за стаж от няколко години му се сториха добра възможност. Извикаха го на интервю, разказали му каква е работата в икономически отдел и след няколко дни го уведомиха, че не е одобрен. Мъжът ми вика: за там трябва помощ от вътрешни хора. ooooh! ooooh! Та.....невъзможни неща няма, стига да имаш правилни познанства Mr. Green Отдавна му казвам, че освен в кол център не го виждам лесно другаде, но на него хич не му харесва тази идея. Ще трябва обаче да свиква с нея, защото в добре платените фирми познанства нямаме  Mr. Green

# 313
  • Някъде на път....
.... Отдавна му казвам, че освен в кол център не го виждам лесно другаде, но на него хич не му харесва тази идея. Ще трябва обаче да свиква с нея, защото в добре платените фирми познанства нямаме  Mr. Green
Не му секвай така ентусиазма!  Naughty
И, в добре платени фирми, аз лично имам познати, които си кандидатстваха за длъжност, викнаха ги на интервю и ги назначиха. Без никакви познанства.... Peace

# 314

Ха дано!
Пожелавам ти го!  Peace

Мерси! Става ми приятно от тия пожелания, само реалността да беше малко по-ведра.  ConfusedЗащото...реши момчето да си намери подходящ за него стаж през лятото и пробва в EVN. Владеенето на английски и немски, икономическата специалност и липсата на изискване за стаж от няколко години му се сториха добра възможност. Извикаха го на интервю, разказали му каква е работата в икономически отдел и след няколко дни го уведомиха, че не е одобрен. Мъжът ми вика: за там трябва помощ от вътрешни хора. ooooh! ooooh! Та.....невъзможни неща няма, стига да имаш правилни познанства Mr. Green Отдавна му казвам, че освен в кол център не го виждам лесно другаде, но на него хич не му харесва тази идея. Ще трябва обаче да свиква с нея, защото в добре платените фирми познанства нямаме  Mr. Green

Е сега, то от раз не става. Трябва много пъти да се пробва, но накрая упоритите успяват. Има и друг момент - при търсене на първа работа заплатата не е най-важното. Много по-важно е да се започне изобщо в добра фирма и да се направи CV. После вече, след като си работещ, по-лесно се преминава на друга (по-добра) работа.

Общи условия

Активация на акаунт