За колко време ви свършва заплатата?

• 58 419
  • 765
  •   1
Отговори
# 495
A кое е същественото? Rolling Eyes
Първо...и второ-не говорим за млади фрий хора, говорим си тук вече за хора на средна възраст, със семейства.
Когато аз бях млада, свободна и можех така да се каже да си позволя да литна на печалбарство-не ни пускаха.Биеха ни черни печати.Когато тръгваш с две деца вече, които имат също свой живот-училище, отбор, ангажименти-нещата леко се променят-и като сума за Излизане от страната и като Всичко.
Познавам доста хора, които надграждат над полученото от родителите, и други, които не само не надграждат, ами и затриват родителското от неумение-такива има по цял свят.Представи си, познавам и такива, които сами са си купили и градят, като клекнат старите и като им трупнат и техните грохнали имоти-идва им излишно. Thinking
Темата бе не за Огромна Кариера и трупане на големи суми за палат и порше, а за стигане на заплатата до следващата чисто и просто. ooooh!

# 496
Темата е станала интересна в частта за сравнението "тук" и "там". "Момчешките" фантазии за скъпи и бързи коли ще ги прескоча  Laughing. Но има нещо вярно в думите на калифорниеца. За един млад човек, който ще започва "фром скрач", България не е правилното място. Ако беше така, тук щяха да идват масово бедни, умни и упорити млади хора от цял свят и да се опитват да сбъдват мечтите си. Ясно е, че това не е така!

В България ако не са ти помогнали родителите няма да стигнеш особено далече (винаги има изключения, разбира се). Знам, че няма да си го признаят, но масово се помага! Няма лошо в помощта, но нека сме откровени кое как се постига.

Някой спомена и за достъпа до здравна помощ и подозренията ми са, че дамата не разчита изцяло на "безплатното" здравно обслужване у нас. Поне на мен ми звучи като интелигиентна жена и нещо ми подсказва, че не ходи точно в кварталната поликлиника, а си е избрала специалисти  Wink. В САЩ здравеопазването се прецаква от Обама, но това е друга тема.  Peace

Следващият момент е, че като говорим за специалисти, има сфери в които просто е задължително да не си в България, ако искаш да се развиваш и да станеш наистина добър специалист - говоря за технология, стандарти, ментори от които да се учиш, и т.н. Млад и много учен човек няма работа и развитие тук. Факт!

Те да не мислиш, че тук ги сбъдват........средностатистическия човек тук покупателната му способност - ако се приравнят цените на имотите и другите неща е много по-малка сигурно отколкото в България.

Аз точно обратния спор го водех с един познат тук - Щото ми спори, че тук стандарта на живот бил по-хубав от на човек в София с хубава заплата

Да по-хубав ама ако от тук отидеш в София или Чикаго или whatever но някъде евтино.

Защото нищо че взимаш големите пари когато едно ново 50-60кв жилище ти е 400-500хиляди долара в средно хубавите квартали......

Демек - същото като в България........стандарта, бориш се 10-20години да изплащаш едно жилище.

Номера както казах е да се стиснеш и да спестяваш яко и да отидеш на евтино място - да си инвестираш парите - дали в 6-7 имота, дали в бизнес някакъв в България или нещо.......но някъде където тези доларчета ще са ценни.

Наистина за последен път го казвам, кой разбрал разбрал.
И напускам темата.
Начините са 3
1) Ритник стабилен от родителите
2) Хубав частен бизнес.
3) Да работиш 5-10 години на място с изключително висок стандарт на живот и да отидеш на място с нисък.
Примерно да работиш за 2-3 хиляди лева в София и да отидеш после в Бангладеш(измислям страна но някоя много бедна колкото за пример)
това е единствения начин да станеш богат.......

Иначе от работна заплата в 99 процента от случайте само се гърбавее - богат не се става.

# 497

Някой спомена и за достъпа до здравна помощ и подозренията ми са, че дамата не разчита изцяло на "безплатното" здравно обслужване у нас.

Не, не говоря за "безплатното" здравно обслужване, но другото не е трудно да си го позволиш. Определено цените, на които работят местните лекари и болници, нямат общо с това, което ще ти се наложи да си платиш навън в сходна ситуация.

За образованието - също смятам, че достъпът тук е много по-добър, отколкото в САЩ.

ХищщниК, просто приеми, че това са твоите три начина. Другите могат да си имат и други.

# 498
Темата не е как да станем богати бе, човек....

# 499
Много филми гледа туй малкото  Mr. Green

# 500
  • Пловдив
 Mr. Green
Много филми гледа туй малкото  Mr. Green

# 501
ХищщниК, има хора, които не се стремят към нещо велико. Стига им да имат добро заплащане, семейство, деца и т.н.
Гледай си от твоята камбанария и не казвай на хората как да живеят живота си, колко да печелят и къде и как да си харчат парите.

# 502
jp, аз в момента си правя зъбите в България и трябва да ти кажа, че за качествено лечение човек със средна заплата ще се измъчи доста, да не кажа направо няма да му е по силите. Интересна ще бъде и статистика за смъртни случаи и изход от лечението тук с "лесния" достъп и там, в скъпотията.  Wink
Нашите лекари не работят толкова скъпо, защото имат достъп до държавни ресурси, от които крадът и забогатяват пак на наш гръб. Както й да е!

Пожелавам хубаво бебенце и леко раждане на теб!   bouquet

# 503
jp, аз в момента си правя зъбите в България и трябва да ти кажа, че за качествено лечение човек със средна заплата ще се измъчи доста, да не кажа направо няма да му е по силите. Интересна ще бъде и статистика за смъртни случаи и изход от лечението тук с "лесния" достъп и там, в скъпотията.  Wink
Нашите лекари не работят толкова скъпо, защото имат достъп до държавни ресурси, от които крадът и забогатяват пак на наш гръб. Както й да е!

Пожелавам хубаво бебенце и леко раждане на теб!   bouquet

Благодаря!   bouquet

Предполагам, че всеки съди по лични впечатления за лекарите, които посещава - така че е малко трудно да стигнем до истината тук. А и няма да е съвсем по темата.

# 504
..вместо да мълчи, да изглежда секси и да забърше някоя отегчена милф-ка:)

# 505
Плащам си сметките и край. Максимум още 2-3 дни.

# 506
Някои изказвания ме накараха да се замисля дали пък наличието на висок стандарт не изисква задължителното му демонстриране под определена форма (последен модел Мерцедес, къща в Бояна и подобни). newsm78

# 507
  • България-Швейцария
Демонстрациите са характерни само за определени географски ширини.
Истински богатите хора с класа са доста обрани и в изявите, и във външния си вид.
Поръчковите Мерцедеси и огромните имения в най-общия случай са отличителен знак на ново/ бързо забогателите.

# 508
Демонстрациите са характерни само за определени географски ширини.
Истински богатите хора с класа са доста обрани и в изявите, и във външния си вид.
Поръчковите Мерцедеси и огромните имения в най-общия случай са отличителен знак на ново/ бързо забогателите.

Това имах предвид.
А и хората, които наистина разполагат със собствени средства, придобити по честен път, обикновено ценят парите си. Peace
А има и случаи на такива, които карат последен модел Мерцедес на кредит и буквално го гладуват години наред, заради определен имидж.

# 509
Аз не мога да разбера за какаво някои слагат по половин заплата на спестовна сметка ? При тази инфлация не е ли погрешно? И все се 4удя дали като спестявам пари на месец и лишавам например сина ми от летен лагер или увеселителен парк ... дали не слагам парите в банката за да могат някои да си водят с тях техните деца на лагер и да си строят вили ... като лгедам колко са виртуални парите ... не мога да си представя как моите стоят на сметката и мен ме 4акат !

Общи условия

Активация на акаунт