Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 9

• 68 052
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Витаминка, успех на вътрешния изпит днес!
Истината е, че не всички изпитващи искат да се паркира, поне тук, във Варна. Но този, при когото бях, държи на това, и то паркиране между две коли. Защото примерно имало една жена изпитващ, която искала паркиране с кола само от едната страна, т.е. в пъти по-лесно.
Ами какво стана, влязох си аз между двете коли, но трябваше да коригирам, защото бях по-близо до едната кола и нямаше да мога да си отворя вратата. Почнах да коригирам, малко надясно и после вместо само да изправя колата и да си продължа назад, съм завила и наляво (питай ме защо  #Cussing out) и съответно моята кола се приближи много до едната кола. Аз се усетих късно и изпитващия ми натисна спирачката, за да не се блъсна в нея. Още ме е яд каква глупост свърших, и то при положение, че нямах никакви проблеми с паркирането преди това, и съм коригирала колата друг път без трудности. Но каквото такова. Снощи не можах да спя, събудих се и като и спомних какво се случи, чак не можех да повярвам. Но няма смисъл да гледам назад, така само ще се депресирам.

# 166
Роси аз също чаках с надежда да се похвалиш. Много кофти се е получило Confused Това е трудно паркиране. Аз имах късмет, че на паркинга имаше много малко коли и изпитващия ме накара веднага след като влязохме на паркинга да паркирам до една паркирала (а не между две....то и нямаше така паркирали две). Явно като решат да скъсат някой ще намерят начин да го затруднят, че да сгафи. Но стига приказки за това.
Ще ти пожелая успех другия път  Hug Hug Hug

# 167
  • София
Ох, да... шашнала си се, ами нищо де... кога ти е следващата датичка, всичко е на късмет.
Какво толкова се заяждат с това паркиране, ужасно много хора с книжки не могат да паркират, да осигурят допълнителни часове като толкова искат всички да се научим.
Аз паркирам и успоредно и перпендикулярно, но и аз се бъркам понякога, да не говорим, че между две коли назад трудно влизам и сама на изпита не знам как ще се справя, но все пак...  Thinking
На теория го знам как става, с инструктора се получава, но сама не съм паркирала, особено притеснена...
Всички знаем колко хора-убийци има по пътищата, та ние с паркирането ще сме най-неуките... аз примерно си бях решила, веднага като взема книжка да слезна пред блока и да паркирам цял ден на различни места, все ще се науча, а сега без книжка нищо чудно някой да ми викне кат, защото се страхува да не го одера и аз не смея...

# 168
Ами то паркирането си е доста финна работа и се иска повече време и тренировки докато се усвои умението за хубаво паркиране. На мен например ми се искаше часовете по кормуване да са повече за да има време и за по-финните моменти на шофирането. Сега ще разчитам на усета си, ще внимавам и при нужда ще питам половинката за напътствия свързани с финните маневри......то да ви призная от няколко месеца насам доста внимателно го наблюдавам какво точно прави когато шофира или паркира (крада си опит ако може така да се каже Mr. Green)

# 169
  • София
Ами да, наистина се изисква повече време, ние паркираме всеки път, но ето, че пак е малко.
Иначе инструктора препоръча, като взема книжка, да карам с половинката до мен, на него да сложа едно голямо огледало до моето (за задно виждане), както в инструкторските коли и така и той да има видимост, за да ми помага, когато не знам дали ще мина, дали ще се размина, дали ще мога да изпреваря и т.н. И така докато не си свикна сама и не придобия нужния усет.

# 170
  • Варна
Моя инструктор много държи на паркирането и ме е карал да паркирам на всяко кормуване по няколко пъти. Важно е да се наблегне на паркирането. Аз съм паркирала все между две коли, но точно на изпита не успях. Здраве да е. А че ще се научим да правим всичко, е ясно. Но някой път наистина става с повече практика.
Ще съм на изпит отново около 29.08.

# 171
  • София
Аз си взех вътрешния и се чудя все пак дали да не си взема още някой час преди изпита пред ДАИ... ще му мисля, като разбера датичка Simple Smile

# 172
Побут на темата Simple Smile
vitaminka поздравления за вътрешния и успех с всички останали Hug
За паркирането- как се смях от сърце на клипчета в нета, то хем смешно, хем жалко Shocked
Ако се пита някой шофьор ще каже, че това е до опит.....така е, но има и определена технология. И двата вида паркиране са ми ясни като технология.....но истината е че ще трябва и практика. Пък моя мъж ми вика, че като си взема книжката и ще прибере ключовете от колата. Умник ooooh! Казах му, че тогава ще си търся да си купя кола на старо и на изплащане и че не ми трябва позволение от него. Ще го возя и още как, а той ще трябва да не ми прави хапливи коментари, че ще си ходи пеш ако е лош Mr. Green Laughing Така му казах от сега, че да си знае Joy

Искате ли да споделите неща и техники за паркирането. Ще е полезно- споделете как точно ви обясняват паркирането вашите инструктори?

# 173
  • София
При мен си има техника.
Когато спирам успоредно на тротоара, заставам до колата, до която искам да спра като съм точно до нея (задницата ми свършва там, където свършва нейната). Важно е страничното разстояние между колите да не е голямо или малко, около 70см. Завърташ волана докрай на дясно и даваш назад, докато не стане ъгъла между двете коли като 10ч по часовник. След това изправяш и отново даваш назад, докато не застанат на една линия фаровете ви (твоите предни и задните на колата пред теб). После въртиш пълно на ляво и влизаш, докато не застанеш успоредно на тротоара и можеш да минеш напред, колкото е нужно, но си оставяй, за да можеш да излезеш лесно Simple Smile

За перпендикулярно. Заставаш така, че средата на колата ти да е пред колата, до която спираш. Завърташ пълно на дясно, даваш назад, докато не станете успоредни и след това изправяш Simple Smile Но това го правим, когато има място за поне 2 коли, така че не знам дали ще стане на място за една  Joy

Дано не съм обърала нещо, че само ме разсейват тука  Laughing

За да прецениш дали гумата ти е до тротоара, когато спираш перпендикулярно много помагат малките кръгли огледалца, които се лепят на страничните, те ти дават голям ъгъл на задния план Simple Smile

# 174
  • Варна
Това е добро.
 За година и половина шофиране ежедневно едва 3-4 пъти ми се е налагало да паркирам така.
Перпендикулярното ми е в пъти по-лесно но не мога да го обясня с думи. Гледам само в огледалата, за ужас на инструктора който държеше да се обръщам назад... направих го само на изпита. И не въртя волана на спряла кола, гадно ми е някак.
Настоявайте да ви учат да паркирате, в противен случай ... не знам, как да отидеш някъде ако не можеш да си паркираш колата. В града си е кошмар навсякъде.

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 19:20 от Flash*

# 175
  • София
Здравейте,момичета.Честито на тези,които са се справили с който и да е изпит..... Peace Peace Peace
Роси,като те чета чак мен ме хвана яд за теб,ама съм сигурна,че следващият път ще го вземеш-ще видиш Hug
Аз пък днес минах Червеният Кръст и си взех талончето,а в понеделник съм на Листовки.........
Също днес много карах из града,долу горе съм добре,но слабите ми места са наклоните,а тук в родното ми градче са доста....но пък ще свикна,нали после ще карам в София,а там няма много!И това кормило все го въртя като баница Joy Joy Joyинструкторът ми само се смее с мен....
Отивам да решавам листовки,че понеделник наближава....стискайте ми палци PeaceИ на вас всички успех с шофирането!!!
Дано не изглеждаме така!!!

# 176
  • София
Флаш, по същия начин паркираме като на клипчето.
Но за перпендикулярно не намерих в нета хубаво обяснение.
Аз още не съм минала Червен кръст, ще видя кога ще отида, тая седмица трябва да е.
На наклоните давам повече газ, то кофтито е, като забравя, че съм на наклон, например докато чакам на светофар  Joy

# 177
  • Варна
vitaminka, честито за вътрешния изпит! Убедена съм, че няма да имаш проблем и на външия.
evelin, за яд си е, но какво да направиш. Чакам си следващата дата за изпит и това е. На теб пожелавам успех на изпита в понеделник  Hug
Flash, на теб кой ти беше изпитващ на изпита?
Момичета, ако още не сте ходили на БЧК, записвайте се по-скоро на курса, защото от 01.09. таксата за него щяла да стане 100 и няколко лева.
И да ви пусна едно клипче за развеселяване, с пожелание да не бъдем такива шофьорки  Laughing
http://bgflash.com/flash/22918/жени-зад-волана.html

Последна редакция: сб, 18 авг 2012, 08:58 от Rosi79

# 178
  • София
Още в понеделник отивам да се записвам, няколко от съкурсничките ми казаха, че може да се запишем и по телефона, но така или иначе днес не може. Записва се всеки ден от 8 до 16ч на бул. Дондуков, офиса който им е.
44лв е таксата сега.
Ето и малко с мен да се посмеете Grinning

# 179
Росииии,по смесшно нещо не бях гледала отдавна.Надявам се ние да не сме ,като тях. Joy

Общи условия

Активация на акаунт