Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са изискванията за записване в курс за категория В?
Какви са правомощията на водач с категория B?
Какви са изискванията за получаване на шофьорска книжка?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са изискванията за записване в курс за категория В?
За да се запишете в курс за категория B, трябва да предоставите копие на лична карта, оригинална лична карта и копие на свидетелство за завършен минимум основно образование. Освен това е необходима снимка. Курсът включва 40 часа теория и 31 часа практика, като някои автошколи предлагат обучение на полигон за първоначално обучение по управление на превозно средство, включително потегляне, спиране, смяна на предавки, справяне с нервност и завиване.
-
Какви са правомощията на водач с категория B?
-
Какви са изискванията за получаване на шофьорска книжка?
Получаването на шофьорска книжка изисква завършване на курс по първа помощ, представяне на медицинско удостоверение, предоставяне на сертификати за преминати изпити - теория и практика, представяне на диплома (оригинал и копие) и заплащане за книжката. Цената на книжката варира в зависимост от вида на поръчката - обикновена или бърза.
-
Какви са стъпките за подаване на документи в КАТ за получаване на шофьорска книжка?
-
Какви са основните теми, обсъждани по време на курс по първа помощ?

А потеглянето ми е бавно, защото "дозирам газта" и не усещам колко трябва да подам за да го отработя например. По 1000 пъти ми повтаря едно и също и на теория примерно го знам, но на практика оплесквам всичко. Много ми се иска да се успокоя и да правя всичко, каквото ми каже, обаче все не успявам и все забравям какво и как се правеше. А иначе при потегляне гледам да не обръщам внимание на клаксоните, защото нали затова имам коронка "У", но въпреки това си действат насмитащо няма спор. И на мен инструктора ми бучи да вкл. 3-та скорост, че съм се влачела, но не би ли трябвало първо да усетя какво правя пък после да бързам? Другото, което е, че ако ме скъсат изобщо няма да ми помогнат тези допълнителни 2-4-5 часа или колкото са там за да си подобря карането. Аз карам отдавна, но не всеки ден, малко ми е далече и не ми е удобно всеки ден. Та, така...Благодаря ви отново за подкрепата!