Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 9

• 67 991
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Цитат
Бамбини, аз като карах първия път шоф.курс през 2006 г, тогавашния инструктор, нищо не ми обясняваше, аз го питах той....това го пише в Закона
Същото ми го казва и моя  Rolling Eyes Имам чувството е че той е изгубил вяра в мен, за смяната не знам дали ще стане, но ще трябва май да се взимам в ръце. Благодаря ви ме окуражавате момичета  наистина имах нужда   bouquet

# 691
Цитат
Бамбини, аз като карах първия път шоф.курс през 2006 г, тогавашния инструктор, нищо не ми обясняваше, аз го питах той....това го пише в Закона
Същото ми го казва и моя  Rolling Eyes Имам чувството е че той е изгубил вяра в мен, за смяната не знам дали ще стане, но ще трябва май да се взимам в ръце. Благодаря ви ме окуражавате момичета  наистина имах нужда   bouquet

Няма значение той дали има вяра в теб или не, ти трябва да имаш вяра в себе си  Peace Той е само някакъв си инструктор, ти си важната. Ако не се справяш добре, това не винаги значи, че не можеш, може би той не те е научил както трябва, той се е провалил.
Аз за кураж си мисля "щом може еди кой си, мога и аз".  Hug

# 692
 Аз винаги търся вината в себе си, преди не бях такъв човек, сега веднага вдигам ръце и се предавам, ще започна да мисля както теб   Simple Smile Но стига съм се оплаквала  Simple Smile

Danishka И успех на изпита

# 693
бамбини горе главата. Напълно подкрепям мнението на Danishka - ако не си се научила, проблемът не е в теб, а в инструкторът ти. Ти затова му плащаш, за да те научи. Всички хора са различни и не може еднакво бързо да се усвояват нещата, но затова си трябва голяма доза психология, а повечето инструктори хал хабер си нямат от това.
Единственото, което зависи от теб е да се настроиш за каране като седнеш зад волана и да не мислиш за нищо друго и ще видиш, че постепенно всичко ще е наред. Peace Трябва време и подкрепа от хората до теб и ще се получи! Hug

# 694
  • София
бамбини-аз си мисля, че не си попаднала на правилния инструктор.Ако имаш възможност-смени го.Крайна съм,обаче само с нахъсване не става.По-добре рискувай 100-200лв., но не хаби нерви и време.Много са вече такива,които в началото са добри и обясняващи и в един момент започват да ти казват как часовете на са ти достатъчни,имаш още да учиш,не умееш това или онова...и хайде ти си вземаш допълнителни часове от които изобщо не виждаш да има напредък,само неговия джоб е пълен.Отиваш на изпит,ако имаш късмета да го вземеш,ставаш един шофьор с книжка,но без възможност да шофираш или те късат.Чак тогава човек изтрезнява и си дава сметка на колко много неща не са го научили.....
Пиша ти само една гледна точка,за да си помислиш,а не да те отказвам!
Естествено е,че ще успееш,желая ти успех!

# 695
  • София
Да ви е честит най-хубавият празник на жената, бъдете много обичани и окриляни от любов, щастие и красота.  bouquet  bouquet

Laughing Laughing И аз си мисля, че щом еди кой си може да кара, аз ли няма да мога. Mr. Green Mr. Green И аз мисля, като повечето момичета тук: или сменяш инструктора или се взимаш в ръце, мобилизираш се и започваш да мислиш,внимаваш и т.н., на думи е лесно, нали?  Mr. Green Когато ти липсва смелост или изпитваш страх, мисли за Александра, лично аз не мога да си представя какво и как го е преживяла, дано и не разбирам, но нейният страх май е бил най-голям. Hug Аз самата сменях школа, инструктор, кола и т.н., но намерих точния човек, който ме кара да се чувствам сигурна и уверена в себе си, никога не повиши тон...абе всичко най-хубаво за него. Heart Eyes Аз още чакам дата за изпит, имам още 10 часа, но за три дни ще свършат...
Хайде мацки, хубав ден.

# 696
Момичета, някой има ли представа колко време важи медицинското за книжка? Че малката  ми беше болна 2седмици и чак сега съм свободна да ходя да подавам в КАТ!
Бамбини, стискам ти палчета с двете ръце  newsm10

# 697
  • София
Честит празник момичета! Да сте много щастливи и обичани!

бамбини имаш пълното право моментално да смениш инструктора, дори и с такъв от същата автошкола. Щом се чувстваш толкова неуверена, значи той не си е свършил работата, за която му плащаш и то не малко пари.  Naughty Сменяй го веднага! Аз пак ще кажа, че в началото бях изключително смотана, но никога не бях сядала зад волана. Но работата на инструктора е да те научи, а не да ти вменява чувство за малоценност. Убедена съм, че с друг човек ще се почустваш много по-добре и ще се научиш да караш.

# 698
     Честит 8-ми март!   bouquet

Мили момичета, на днешния хубав празник искам да ви дам кураж и самочувствие!
           Научете добре закона и правилника, изисквайте от инструкторите си да ви казват какво сте сбъркали. Не позволявайте да ви крещят. Ако трябва, отбийте в страни, спрете и изяснете ситуацията, която е предизвикала гневната реакция. Възможно е да сте направили фрапантна грешка, която да повторите вече като "шофьор с книжка" и тогава няма да се търси отговорност от инструктора, а от вас. Когато минавате неколкократно по един маршрут не е нормално да правите всеки път едни и същи грешки. Докато не ги  изясните и отстраните, това кормуване ще е като тъпкане на едно място. Не изключвам варианта инструкторът да "подрипва" и за най-малкото нещо, с цел да ви направи още по-неуверени и съответно да искате допълнителни часове. Приемете такъв тип хора като една школовка и не се отказвайте. После все ще се случи да возите някое инструкторско подобие  Mr. Green

Аз винаги търся вината в себе си, преди не бях такъв човек, сега веднага вдигам ръце и се предавам, ще започна да мисля както теб   Simple Smile Но стига съм се оплаквала  Simple Smile

Danishka И успех на изпита
                Само така, бамбини!

# 699
petia_tag, напълно съм съгласна, че е отвратително да те подценяват. Тези вербални атаки са ужасни.  Ей така се чувствам след такова "общуване" -  bash На мястото на бамбини бих провела един  разговор преди следващото кормуване, да си кажем двамцата аргументите. Пък ако не се разберем - не сме се венчали.  Laughing

# 700
Здравейте пак !
Вчера (вече) на празника.. ме скъсаха.. отново. За втори път бях на изпит, падна ми се Кехайов (на другите Неделчо - двамата най-добри и помагащи) и пак ме скъсаха!
Бях се притеснила като за световно, не бях аз, не съм карала толкова зле през цялото време досега! Притесних се, тръгнах с грешка и до края само грешки. Кехайов на всички преди и мен, а даже и на мен помага и подсказва.. и какво да ви кажа, гасих я и това ми го сметна за първостепенна и още бая грешки ми нацвъка.
Направо си мисля, че във тая Варна няма да ми го дадат тоя изпит, и май ще си ходя в Добрич на по-спокоен път и трафик ама хич не ми се ще да сменям кола и часове още да взимам.
Варна ми изглежда мисията невъзможна вече Sad  Cry
Толкова пари пръснах за това шофиране и все пак нещо ме кара да не се отказвам а в същото време искам да се откажа много ..  Cry

# 701
Здравей UK Princess! Притеснението е много лош "помощник"... Какви други грешки имаше? Не се отказвай от шофиране във Варна, недей... Ако се поддадеш на желанието да търсиш по-спокоен път, в един момент ще ползваш колата от дома си до магазина на две преки от вас. Успокой се.  Hug

# 702
Аз свърших и допълнителните часове, сега чакам дата, ама то докато стане съвсем ще ми е като за първи път. Естествено ще взема допълнителни часове преди това, че моя инструктор хич не ме е научил. Тъй като аз се качих при него за първи път да карам кола и бях абсолютна ливада, чак накрая взех да схващам за какво става въпрос. Най-фрапантното за мен е, че понеже той не спира да говори, най-вече за себе си, за да не си прекъсва разказа, ако нещо не правя той го компенсира. Сменя ми скоростите при завой например, ако аз не съм се сетила. Само че, не казва нищо, а си продължава приказката. Същото го установих и със съединителя когато се налага. Е как ще се науча???? Отделно напрекъснато развозваме жена му напред назад. Само че, тя ходи по едни и същи маршрути и съответно само тях минаваме, с малки изключения. Паркирала съм точно два пъти, като той много бързаше, че пак трябваше да закараме жената някъде. Затова и ме скъсаха на вътрешния по практика, въпреки че той го отдаде на мойта несръчност. Втория път бях при един много спокоен инструктор на вътрешен, оказа се, че изобщо не познавам голяма част от изпитните маршрути, защото караме по маршрута на жена му. Да не говориме за пропуските в техниката на каране, които той изобщо не ми е обърнал внимание. А се води за един от най-добрите в школата. Сигурна съм, че ще ме скъсат пред ДАИ, и се чудя дали да не го сменя. Но то накрая какъв смисъл ще има за 2 часа???

# 703
  • София
sashosiana-сега и да искаш не можеш да го смениш по нормален начин.Трябва да си минала практически изпит,да си скъсана или да не се явиш и тогава можеше да го смениш,иначе започваш отначало.Това с необясняването,неученето и разхождане на жената на инструктора е масова практика.За съжаление за наша сметка.Един допълнителен час от 40мин. е 25лв.(в повечето школи).
Явяването на изпит пред ДАИ е много полезно,защото виждаш грешките си и после може да се работи в/у тях.
Желая ти успех!

А мен след като ме скъсаха смених инструктора.Сега ми става ясно какво не съм научила.Реших,че след като за 40 часа предишният не е могъл да ме научи,значи няма смисъл да продължавам при него.Новият ме пробва,разбра ми пропуските.Смяната на колата е най-малкия проблем.Сега ми е спокойно и драго ,че ми се изясняват много неща.

Последна редакция: сб, 09 мар 2013, 17:21 от mirri07

# 704
При смяна на инструктор май почваш от начало нали  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт