Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 9

• 68 004
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
Не, не трябва да започваш от начало. Това, което аз знам /като не съм на 100 % сигурна/ е, че можеш да смениш инструктора по всяко време, докато ти останат 3 часа. После не можеш да го сменяш, докато не се явиш на изпит. Но пък като ходих на БЧК говорих с една жена, която ми разказа нейната история с шофьорските курсове - изкарала си часовете и 2.5 месеца чакала инструктора си да и насрочи изпит /той не го правел, защото искал да кара допълнително/. Направила му един скандал, взела си документите и отишла при друг инструктор - карала 2-3 часа и се явила с него на изпит. Така че - варианти всякакви има явно   Peace

# 706
  • София
Да,не е нужно да започваш отначало,но трябва да си изискаш документите от старата школа-2 удостоверения,с които си допусната до теоретичен и практически изпит,за да можеш само да кормуваш във втората школа,а не да се явяваш отново на листовки.Отделен е въпросът, че повечето не ги дават тези документи, за да не бягат курсистите....Случаи много....Повечето така практикуват:датата за изпита далеч във времето и всеки ще си каже:"аз ще забравя до тогава да карам, я да си взема някой допълнителен час". smile3508 Добре дошло!

# 707
Здравейте, момичета! Скъсаха ме днес  Weary smile3518 Бях предпоследна, а от нашата група бяхме трима и само най-слабия взе, мен и още едно момче ни скъсаха. Днес не ми се говори, утре ще ви разкажа  Peace

# 708
Здравейте, момичета! Скъсаха ме днес  Weary smile3518 Бях предпоследна, а от нашата група бяхме трима и само най-слабия взе, мен и още едно момче ни скъсаха. Днес не ми се говори, утре ще ви разкажа  Peace
Hug Следващия път   bouquet

# 709
Аз днес минах, но честно казано не мога да се зарадвам. Карах най-лошо от всичките ми пъти досега, притеснавах се, влачих се, изобщо ужас. Често казано не се виждам как ще изляза на улицата.

# 710
  • София
Здравейте, момичета! Скъсаха ме днес  Weary smile3518 Бях предпоследна, а от нашата група бяхме трима и само най-слабия взе, мен и още едно момче ни скъсаха. Днес не ми се говори, утре ще ви разкажа  Peace
Съжалявам! Но това да е най-лошото....следващият път ще го вземеш!Не се отчайвай!

sashosiana -Честито! Защо не можеш да се зарадваш? Какво те притеснява?

# 711
Mirri, благодаря ти. Не мога да се зарадвам, защото всъщност незнам да карам. Аз съм писала и по-напред - инструктора ми не ме научи на нищо, а аз докато разбера, че е така той курса си мина. Просто не мога да си се представя, че ще изляза на улицата да управлявам. Мен самата ме е страх от себе си. Embarassed
Danishka Hug

# 712
  • София
Mirri, благодаря ти. Не мога да се зарадвам, защото всъщност незнам да карам. Аз съм писала и по-напред - инструктора ми не ме научи на нищо, а аз докато разбера, че е така той курса си мина. Просто не мога да си се представя, че ще изляза на улицата да управлявам. Мен самата ме е страх от себе си. Embarassed
Danishka Hug
Мисля,че разбирам за какво говориш.И аз когато се явих на изпит преди 2 седмици,ако  бях изкарала изпита, щях да съм като теб-с книжка и със страх от шофирането.Сега смених инструктора и виждам разликата.Ако отидеш при добър инструктор за 5-6 часа ще се отпуснеш и всичко ще е ОК.

# 713
А при мен е обратното, последните часове добих доста увереност , ама "кел файда"  Confused И така ми е криво още, само за това мисля и премислям. Та да ви разкажа за моя изпит. Седнах като свидетел много спокойна, момчето преди мен караше добре, докато един не го подлъга с грешен мигач, изпитващия му натисна спирачката и до там беше. Ей тогава малко се притесних. Сменихме се след малко, седнах и почти веднага на един паркинг в жилищна зона да паркирам - не заходих добре, наврях се много в колите , после не посмях да свия достатъчно и не паркирах успоредно на колите, а малко по диагонал. И тогава вече се притесних много. От там веднага на друг паркинг и там паркирах по същия начин   ooooh!  и тотално ми падна пердето Sad После на едно кръгово правя обратен завой, но на знак "пропусни движещите се по пътя с предимство" спрях малко късно, настъпах маркировката, а отдясно идваше един камион. После трети път не можах да паркирам, но ми беше все тая, вече знаех, че съм скъсана  Cry Пустото паркиране, 100 пъти съм го правила и толкова зле не е било  #Cussing out Момчето след мен беше най-зле от трима ни /в групата/, през цялото време се притесняваше, но накрая взе  Crossing Arms Според мен изпитващия не му отрази няколко грешчици, но мен никой не ме пита за мнение  Tired
И сега чакам, малко да ми поотмине, после ще чакам следващия път и хем си мисля "ако ме скъсат втори път, ще се откажа", хем пък знам, че не съм толкова зле и ми се кара  Confused

# 714
Danishka станалото станало, забрави го. Един съвет от мен. Гледай себе си, не се интересувай от другите, които изпитват. Те си носят тяхната отговорност. Забрави какво е станало, поучи се от грешките - ти самата знаеш, че не си се справила добре. Имаш вече един плюс, че знаеш как протича изпита и другият път няма да си изненадана и в неяснота. Отпусни се и въобще не мисли какво пише изпитващия, а си гледай пътя. Каквото има да става, ще стане. Започнеш ли да мислиш, че ще те скъсат, пак ще се случи. Мисли как да караш добре, другото не е твоя работа и успех от мен! Peace

# 715
  • София
Изпитът е КЪСМЕТ! Разбира се трябва да се покажат и умения,обаче е късмет какви ситуации ще ти се паднат по време на изпита.Някой си пуснал грешен мигач?Защо тогава момчето,което изпитват е виновно?Не успя да реагира,не го видя ли?
Преди дни се возих при една жена,която има книжка,но не е шофирала и взема опреснителни часове.Еми,трябва да ви кажа,че беше ужасно.Тя има книжка,но....Та така,имала късмет,взела изпита и не може да шофира-кой е с предимство,пешеходците пресичали,е,тя е над тези неща,щом тя е на пътя,другите да чакат.
Желая на всички късмет на изпита! И да наминете да се похвалите и разкажете Wink!

# 716
Изпитът не е късмет, когато започнете да шофирате всяка минута ще има различна ситуация, пак ли на късмет ще разчитате? Няма да има още един чифт педали. Трябва да можеш да реагираш адекватно на всяка ситуация. И както се каза по-горе, гледайте себе си, а не другите.
п.п А тази последната жена явно не е карала и е забравила, и осъзнава, че не може да кара добре, затова и взема опреснителни часове, не че е "над тези неща".

# 717
  • София
Изпитът не е късмет, когато започнете да шофирате всяка минута ще има различна ситуация, пак ли на късмет ще разчитате? Няма да има още един чифт педали. Трябва да можеш да реагираш адекватно на всяка ситуация. И както се каза по-горе, гледайте себе си, а не другите.
п.п А тази последната жена явно не е карала и е забравила, и осъзнава, че не може да кара добре, затова и взема опреснителни часове, не че е "над тези неща".
Това за късмета го казвам в смисъл,че обикновено онези които най-лошо карат по време на обучението,после "хоп" и се справят.Падат им се лесни ситуации и реално изпитващият не може да прецени знаят ли или не.

# 718
Danishka станалото станало, забрави го. Един съвет от мен. Гледай себе си, не се интересувай от другите, които изпитват. Те си носят тяхната отговорност. Забрави какво е станало, поучи се от грешките - ти самата знаеш, че не си се справила добре. Имаш вече един плюс, че знаеш как протича изпита и другият път няма да си изненадана и в неяснота. Отпусни се и въобще не мисли какво пише изпитващия, а си гледай пътя. Каквото има да става, ще стане. Започнеш ли да мислиш, че ще те скъсат, пак ще се случи. Мисли как да караш добре, другото не е твоя работа и успех от мен! Peace

besty, благодаря ти, права си за всичко, ще те послушам  Peace Не завиждам на момчето, което взе, да му е честито, яд ме е на самата мен, защото мога да го направя добре, а когато трябваше се изложих  Tired
Изпитът е КЪСМЕТ! Разбира се трябва да се покажат и умения,обаче е късмет какви ситуации ще ти се паднат по време на изпита.Някой си пуснал грешен мигач?Защо тогава момчето,което изпитват е виновно?Не успя да реагира,не го видя ли?
Преди дни се возих при една жена,която има книжка,но не е шофирала и взема опреснителни часове.Еми,трябва да ви кажа,че беше ужасно.Тя има книжка,но....Та така,имала късмет,взела изпита и не може да шофира-кой е с предимство,пешеходците пресичали,е,тя е над тези неща,щом тя е на пътя,другите да чакат.
Желая на всички късмет на изпита! И да наминете да се похвалите и разкажете Wink!

Мири, момчето, което скъсаха заради грешен мигач на друг участник в движението, грешката му беше, че не си е задържал вниманието върху този с мигача. Ние правехме ляв завой, беше вече навлязъл в кръстовището, а този отсреща първо подаде ляв мигач и ако не беше се поправил веднага след това с десен, всичко щеше да е ок. Обаче той смени мигача, момчето видя само първия /левия/, не погледна втори път към него и щяха да се блъснат и изпитващия му натисна спирачката.
Здраве да е, следващия път  Peace

# 719
Баща ми все повтаря - на мигач никога не вярвай на сто процента. И другия му лаф - аз знам, че съм с предимство, ама другия дали знае  newsm78
            Ще се справите, момичета! Пробвали ли сте, когато ви возят, вие да "шофирате" в синхрон с водача? Забавно е, опитайте!
                     Hug

Общи условия

Активация на акаунт