Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 5

• 89 666
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
  • 1st floor
Добро утро, поспаланнковци!!!  Hug Гледам сте се вихрили вчера до късно, сега имам материал за четене с кафето!!!  Laughing

Таня, пратих ти ЛС. Simple Smile

На (не)Обикновена  резултатите съм ги гледала още преди време в тренировъчната тема. Шапка й свалям направо!!!   bouquet Постигнала е много!!!

Линка към таблицата на Маями така и не можах да отворя на нашия компютър... Tired Не ме бива хич с пограмите, но явно липсва Ексела, нали така?  Embarassed Това ли трябва да инсталирам за да тръгне? newsm78

# 46
Идвам да искам помощ.. Най сетне седнах и както се прави , си сметнах днес какво съм яла...сметнах с един от калкулаторите,които сте дали..
1201 кал.- това е ок,  ,обаче : В-58%,П-30%,М-12%......Знам, че въглните са ми много ,а мазнините малко.. но какво по принцип е най-добре да ми бъде съотношението за да свалям? В момента съм 63 кг, искам да сваля още 7 кг. Хич не ги схващам тези % и грамажи.... Embarassed  

# 47
Добро утро!
Сега ще разгледам таблиците на Маями, сметнах набързо %мазнини, излиза ми 17.33  newsm78, нямам идея много ли е, малко ли е.....
Свалянето ми върви бавно, но това е заради въглежихратите, може да са от плодове предимно, но е факт, че са ми в повече. Отдавам го и на трудното сваляне на последните упорити 3кг.
Успешен ден на всички, аз отивам да си правя упражненията   bouquet

# 48
Благодаря за страхотната тема!   bouquet
Бързо сте изписали 4 страници  smile3501

От мен: Здравословни мъфини

# 49
  • да има едно лесно - на мотора
 Hug
Благодаря за темата   bouquet
Отчет ( без % ) петък 1829
                          събота 1680
  неделя -  свободен  Mr. Green

Ще погледна таблицата на Маями  Peace

# 50
И така.... обнових събраното в моите Links - http://abidos.rbcmail.ru/Kalorii/Links.htm - има го и на първа страничка ииии... (естествено) работи  Laughing Включил съм 1-2 нови калкулатора, а също връзки към моята ЕКСЕЛ-ска табличка и обяснения за използване. А също и 1 статийка (пак писана от мен) за % Б,М,В и основните неща за поддържане на добре работещ метаболизъм!  Sunglasses Има и по-сложни фатки, но засега не съм ги обхванал в тия Links...  Whistling Вярвам, че всичко това е от полза за четящите! Peace

pinkito -  Hug

Непокорна - за табличката определени си трябва ЕКСЕЛ... Може и да става с OPEN OFFICE (безплатния пакет), ама аз досега НЕ СЪМ пробвал с него дали върви табличката.  ooooh!

Последна редакция: пн, 25 юни 2012, 11:44 от Miami_beach

# 51
лелеее, не мога да ви изчета бе хора !  Laughing

ето отчета ми:
за събота 1368кал   Б 29%       М 30%     В 41%
за неделя 1163кал   Б 21%   М 18%   В 62%

идвам да се похваля с личен напредък - 40мин пилатес (за мързел като мен това е  newsm44 )
въртя се и с минусче от тук таме, но ще чакам края на месеца преди да отчета официално  bowuu

# 52
Да се похваля за първи свален килограм  bowuu за първата седмица. Ако се продължава така, ще съм много доволна. В средата на септември сме канени на сватба и това ми служи като допълнителна мотивация. Дотогава има 12 седмици. Ще видим дали ще успея да блесна  Laughing

Днешното меню:
закуска - мюсли с прясно мляко (смятам скоро да я разнообразя) - 328 ккал
обяд - задушени зеленчуци в масло - 312 ккал
следобедна закуска - 250 гр ягоди и 20гр мед - 145 ккал
вечер - зелена салата, кофичка кисело мляко - 500 ккал (заради зехтина, който слагам в салатата)

Довечера дано успея за едно кросче

ХУбав и усмихнат ден  Hug

# 53
  • В Балкана
Пинки на втора страница в тази тема може да видиш какво е писал Маями за съотношението.
И пак там - формула на Кат.
Пробвай различни варианти да видиш кое, как ти се отразява.
Аз в последно време гледам да се храня с по мин. 1.2 - 1.5гр. протеин на телесно тегло, около 20% въглени и разликата до калориите с мазнини. Горе-долу, ала ВМ НВХ с плодове и растителни мазнини. При мен това дава ефект и ми харесва.
Сега хладилника ми е пълен яйца, меса, извара и домашни зеленчуци. Та ще намаля плодовете за някакъв известен период и ще видя това как ще ми се отрази.

Може и да става с OPEN OFFICE (безплатния пакет), ама аз досега НЕ СЪМ пробвал с него дали върви табличката.  ooooh!

Върви.  Peace Аз съм с такава програма.

Два дена чиитвам и не броя.
Днес пак в строя.  Laughing

# 54
Привет! Много съм щастлива и наядена, откакто съм на тази диета..хич не ми се вярва, просто!
Най-вероятно понеже съм на 17 и тренирам усилено, винаги съм поглъщала огромни количества храна и си мислех, че мина ли на тази диета - край, ще гладувам...е, да, ама не. Днес си ям много доволно, да не кажа даже доста, а съм в рамките на ОКБ.

з: овесени ядки + 400 мл пр мляко + какао + кафе с мляко
втора з: 400 гр кайсии
о: омлет от чушки, яйца, извара и гъби, с гарнитура от 200 грамов доматец
следоб. з: извара с какао, 1 лъж. кис. мляко и подсладител
До тук всичко ми излиза 1200 ккал, следователно за вечеря ми остават още 500  Shocked Shocked но май ще посмаля количеството на вечерята, че нещо много храна ми се струва.. вие как мислите  newsm78 Принципно изчислявах по 2 начина ОКБ-то си. Първият - по една дълга формула, която си е класическата, вторият с онлайн калкулатор. При първия вариант ОКБ ми излезе 1826 ккал, а при втория 1782 ккал. Подчертавам, че говоря за ОКБ, а не калориен баланс. Т.е. съм извадила 500 ккал от получените необходими дневни калории.
Дали бъркам някъде? То ще си проличи по кантара, де... целта ми е отслабване. Ще доотчета и вечерята после  Hug

П.П. Дневните калории изчислявам с 2 калкулатора, единия е този, който just.do.it пусна, но него го използвам по-скоро за сверяване към главния калкулатор, който ползвам -> Fitday, понеже е на английски и няма някои бг продукти. Изчисленията ги правя по-скоро грубо, отколкото съвсем точно, т.е. реално съм погълнала с около 50-100 ккал по-малко. Както и да е, смятам си ги все пак до тук - 1200 ккал, 21% мазнини, 47% въглехидрати, 32% протеини.

Последна редакция: пн, 25 юни 2012, 14:02 от Kath

# 55
  • 1st floor
Да се отчета за днес:

З: елда със сирене
О: три сварени яйца /домашни, малки/ + огрооомна шопска салата
Сл З: 200 мл. пр. мляко, три парченца черен шоколад /добре, че е черен иначе нямаше да се спра на три  Mr. Green/
В: руло Стефани с един домат

Тотал:1156 ккал.

И като погледнах отдолу % В, М и Б бях в шок  Shocked . Такова нещо рядко докарвам  Blush :
В - 28%, М - 39%, Б - 33%

Сега се моля да устоя на сладоледа в камерата. Пустия ми мъж  Mr. Green донесе някаква много апетитно изглеждаща кутия и вече от събота стои в камерата. Те я забравиха, и аз се опитвам да я забравя!!!  Mr. Green Ама ще гледам да устоя поне и днес, щото това 28 % В направо си е за отбелязване с червена точка при мен!!!  hahaha

# 56
Доотчитам си вечерята: салата от печени на тиган 3 червени чушки, 50 гр пил. филе и около 150 гр гъби и един голям пресен домат. Излезе ми, че салатата е към 240 ккал. Следователно до тук съм погълнала 1440 ккал, да го кажем грубо 1500, което е със 782 ккал по-малко от препоръчания ми калориен баланс. Е, това ако не е дефицит...  Thinking

# 57
Два дена чиитвам и не броя.
Днес пак в строя.  Laughing

Какво чийтваш по-точно.... че не се разбра...  newsm78 Twisted Evil

# 58
Отчетът за днес:
Закуска - традиционната Mr. Green - 40 гр овесени трици + 200 мл 0,1% прясно мляко + стевия, ванилия и канела, една ябълка (180 гр) --- 262 ккал
Втора закуска - филийка хляб VitaStar - ръжен с 5% ленено семе (56 гр), кашкавал от краве мляко (60 гр), домат (145 гр) --- 326 ккал
Обяд - манджа от прясно зеле с домашно пиле (приготвена без никаква допълнителна мазнина)
Следобедна закуска - домат (230 гр), извара (106 гр) --- 130 ккал
Вечеря - рагу от сьомга на скара (250 гр чисто месо, без кости), краставица (280 гр) --- 483 ккал

Тоталът (без обяда, т.като не мога да преценя колко реално съм изяла Crazy) е:
1201 ккал
БЛ 28% / МЗ 49% / ВХ 24%
Надявам се, че с порцията зеле с месо не съм прехвърлила лимита от 1700 ккал, който съм си задала, а също и че съм урегулирала малко %-тите. Praynig

# 59
Здравейте,днес се явих на изпита и мина успешно до няколко дена ще знам оценката,днес не сметнах какво съм яла но ще изброя: 2 филийки с малко сирене и краставица към 6 и 30 сутринта,до 5 часа половин шоколад,за вечеря череши,малко пържени тиквички,една праскова и малко кайсии,една чаша кола и общо взето днес съм в голямо нарушение,но и в последни дни не бях добре с яденето,защото имам някакви колики и не мога да изляза от вц-то.Надявам се до няколко дена да вляза в ритъм да си смятам калориите,все още се възстановявам физически от натоварването последния месец,много ме болят колената,че искам и малко упражненийца да вкарам,но всичко с времето си.Айде лека нощ на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт