Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 5

• 89 667
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
(не)Обикновена - смятал съм свинско със зеле, че излиза към 115 ккал, не знам колко е пиле със зеле, но ще трябва извънредно голяма порция за да излезне над 500 ккал, мисля...  Rolling Eyes А сигурна ли си в процентите? За тия храни, дето си писала ми се виждат много ....  newsm78

kiksi - браво за изпита!  Hug Peace

# 61
Необикновена ти за сваляне на килограми ли си ги определила тези 1700 ккал, или за задръжка? Чудех се дали съм единствената, стремяща се към отслабване с толкова калории  newsm78

Впрочем, искам силно да препоръчам един калкулатор, за хората с Android, казва се"Ultimate calorie counter" най-вече е подходящ за Nokia и е много добър. Има удивително добра база данни (по-добра дори от тази на Fitday  Shocked), а сравнявайки стойностите с тези по опаковките на бг продуктите, те са почти еднакви. На мен ми е и бая по-удобен като цяло, понеже компа ми има някакъв вирус и е адски бавен, през телефона става по-бързо  Laughing

# 62
... ще трябва извънредно голяма порция за да излезне над 500 ккал, мисля...  Rolling Eyes ...
Успокои ме!  Mr. Green
А сигурна ли си в процентите? За тия храни, дето си писала ми се виждат много ....  newsm78
%-тите МЗ ми скочиха от кашкавала и най-вече от сьомгата. Смятам във www.fitday.com, като си въвеждам данните за храните от таблицата на Спайдър Спорт.
Необикновена ти за сваляне на килограми ли си ги определила тези 1700 ккал, или за задръжка? Чудех се дали съм единствената, стремяща се към отслабване с толкова калории  newsm78
Честно казано, не целя да намалявам килограми, а по-скоро да изчистя телесни мазнини. Т.е. няма да имам нищо против, ако тлъстинките се заместят от мускули, пък ако ще и да натежа с още 2-3 килца. Mr. Green Иначе като смятам из нета, ми излиза приблизително следното: за поддържане на теглото:  2240 ккал/дневно. Затова и съм си ги намалила на 1700.

# 63
  • да има едно лесно - на мотора
Да се отчета по късни доби ( досега си играх с табличката на Маями като малко дете  с нова играчка Hug )
закуска - 1 кафе с 1 ч.л конд.мляко  ,250 гр. 3.6 % кис мляко + 40 гр.кайсии
обяд - 300 гр. печени тиквички , 260 гр. розов домат , 150 гр краставица 150 гр. извара , 1 ч.л зехтин
вечеря - 1 " Принцеса" , 80 гр. печено бяло пил.месо , 1 1/2 бира ( това е нещото , което винаги включвам в калоиите    Mr. Green - които ме познават , знаят  Laughing )
всичко 1130 ккал 35 Б, 22 М ,43 В

Последна редакция: пн, 25 юни 2012, 23:36 от рак пустинник

# 64
  • В Балкана
Два дена чиитвам и не броя.
Днес пак в строя.  Laughing

Какво чийтваш по-точно.... че не се разбра...  newsm78 Twisted Evil

По-скоро с какво.  Mr. Green
И вчера мръсен ден.
Днес, обаче - вече не.  Peace

# 65
  • 1st floor
Рано сутринта се отчитам с 35 мин. крос. Сега идва ред на математиката... Mr. Green Значи, тичам тук:

Тичам извън оранжевото , но за да не надценим протичаното разстояние, ще смятаме по линията, т. е. една обиколка е 54 м. Пробягвам я средно за 23 секунди, без да си давам много зор  Laughing. Излиза , че скоростта ми е 2,35 метра за една секунда или 141 м. за минута. С други думи днес съм тичала 4 935 метра или 5 километра, ако вземем приспаднатите по-горе метри от обиколката... Верни ли са ми изчисленията или пак бъркам някъде?  newsm78

Сега отивам да си направя закуската - дежурната елда със сирене, много я обичам!!! Heart Eyes

# 66
 Shocked леле, сериозно си се захванала със сметките!

отчитам за вчера 1305кал    Б 23%   М 15%   В 62%
другояче казано:
закуска - препечена филийка с лютеница, кафе
обяд - сандвич с шунка, пресни домати
закуска - шепа череши, чаша кола, кафе и два бонбона
вечеря - пилешко шишче, тиквички на грил, ориз , чаша бира

Последна редакция: вт, 26 юни 2012, 10:24 от did_ka

# 67
Непокорна - сметката ти е верна, ама само до някъде!  Laughing Не ти е верно само накрая.... Значиии.... за да стане верно, последното изречение би трябвало да звучи така: "С други думи днес съм тичала със скорост 8 460 метра/час или около 8.5 километра/час..............."  Sunglasses Защото 141 м/минута = 141*60 метра/час = 8460 метра/час...... Мн.важен е израза "със скорост", а не про-тичала или из-тичала (някаква разстояние)  Rolling Eyes  А това 8.5 км/ч като скорост за тичане ееее... доста добре!  Peace

# 68
  • 1st floor
Инженере, хвана ме!!!  hahaha Ама аз не търсех скоростта , а разстоянието... Laughing Скоростта не е супер бърза, щото първо много се изморявам и не издържам по 30 мин., второ ако се засиля на това малко разстояние няма да мога да взема завоя и ще свърша размазана в оградата... hahaha

# 69
Инженере, хвана ме!!!  hahaha Ама аз не търсех скоростта , а разстоянието... Laughing Скоростта не е супер бърза, щото първо много се изморявам и не издържам по 30 мин., второ ако се засиля на това малко разстояние няма да мога да взема завоя и ще свърша размазана в оградата... hahaha

Aммм... то за да се каже колко в пробяганото разстояние трябва да се знае ВРЕМЕТО... Значи... ако си бягала 35 минути с тази средна скорост --> пробягала си тия 5 км! Wink

# 70
  • 1st floor
Инженере, хвана ме!!!  hahaha Ама аз не търсех скоростта , а разстоянието... Laughing Скоростта не е супер бърза, щото първо много се изморявам и не издържам по 30 мин., второ ако се засиля на това малко разстояние няма да мога да взема завоя и ще свърша размазана в оградата... hahaha

Aммм... то за да се каже колко в пробяганото разстояние трябва да се знае ВРЕМЕТО... Значи... ако си бягала 35 минути с тази средна скорост --> пробягала си тия 5 км! Wink
Eeee, значи съм била права все пак за 8460-те метра!!!  Mr. Green Времето е дадено в началото на задачката!!! Laughing

И понеже оспамих доста темата /ама вие сте ми дружки и няма да ми се сърдите  Hug/ , да си кажа, че днес нещо ми е много , много отмаляло и се наложи да хапна нещо сладко да ми се вдигне кръвното. Сигурно е заради промяната във времето, ама се движа все едно права спя. А довечера ще имам гости и са ме "принудили" да правя спагети.  lalalala Нацъках набързо в калкулатора предвиденото меню и цифрата за деня е  към 1920... Rolling Eyes

# 71
Непокорна... Екстра! Иииии... значи ти е верна сметката! То аз като не гледам залепеното отгоре на кортаааа.....  Crazy

# 72
Здравейте  Hug

Първо искам да помоля най-сърдечно, някоя добра душа да вземе менюто ми за вечеря, което ще напиша по-долу в пълен състав и с точни грамажи, и да изчисли по своят начин колко калории ми излизат. Избрах да е вечерята, защото е най-малко храната там и ще ви е най-лесно. А молбата я отправям, защото днес пак си хапнах много доволно и до тук ми излизат само 1282 ккал и все си мисля, че бъркам някъде...

з: 2 с.л. какао, 100 гр ов. трици, забъркани с прясно мляко + чаша мляко с кафе
з2: 1 с.л. какао със 90 гр. извара и 330 гр. праскови
о: 1 яйце + 4 белтъка, разбъркани с нискомаслено топено сирене (50 гр) и с гарнитура 400 гр домати
следобедна з: 100 гр извара с 1 с.л. какао
в: салата от 460 гр домати, 88 гр червени чушки, 30 гр маслини (мерих ги с костилки, не знам калкулатора как ги изчислява - със или без  newsm78).
Тъй, на мен калориите ми излизат така: вечеря 210 ккал.

Гледайки цялото ми меню, не ви ли се струва много храна за само около 1300 ккал?

# 73
Kath, ако не бях започнала и аз да си следя калориите преди известно време (от чисто любопитство, аз съм на друг режим), щях да ти кажа и аз, че са много малко за това количество... но така като гледам е редно, нямаш нищо висококалорично в големи количества, само какаото и топеното сирене, но те са съвсем малко... мисля, че правило си сметнала калориите.
Аз днес например си изядох 2 кофички обезмаслено кисело мляко, огромно парче сьомга, пържола, няколко салатки и омлетчета и заковах перфектен баланс на П-М-В спрямо формулата, която ти публикува и с около 700 калории дефицит... а съм сита, доволна и щастлива, отгоре на това съвсем неволно го постигнах.  hahaha

Според онзи калкулатор от zdravoslovno ти дава вечеря 154 калории, като добавиш и калориите от олиото/зехтина или с каквото овкусяваш, мисля, че горе-долу толкова се получава.

# 74
Just.do.it благодаря за намесата  Hug ако последното изречение, относно вечерята, е отправено към мен, аз в салатата не съм слагала никакъв зехтин, нито олио, само няколко капки оцет. Когато слагам зехтин (олио не ползвам), задължително отчитам калориите. Впрочем, какаото е нискомаслено и неподсладено, а изварата е тотално обезмаслена и според опаковката има само 58 ккал (повечето извари имат над 60-70 ккал). И аз си мисля, че са ми верни изчисленията, пък като сметнеш и факта, че смятам с 2 калкулатора  newsm78 Laughing . Просто ми се струва нереално да съм перфектно наядена и това да води до отслабване  Laughing нооо..ще следя мерките как се движат (на кантара рядко се качвам) иии ще видим  Peace Hug

Всъщност, откъм храна, като количества, няма никаква разлика, в сравнение с преди диетата, може ми само мъъъъничко съм смалила порцията на закуска (преди ядях като свиня  Laughing), а единствената съществена промяна е, че преди и на закуска, и на обяд, и на вечеря изяждах по кофичка кис мляко, което е адски калорично  Shocked и за това излизах извън всякакви граници, макар да не бях кой - знае - колко по-наядена.

ИИии последно да спомена, че днес ми беше и тренировъчен ден - фитнес + малко кардио :*

Последна редакция: вт, 26 юни 2012, 20:03 от Kath

Общи условия

Активация на акаунт