Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 5

• 89 695
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Kath, не си помислих, че не отчиташ зехтина, а че се е подразбирал и си си го пресметнала.  Laughing А ти каква извара ползваш? Аз много обичам, мога само на това + кисело мляко да карам  Heart Eyes А не мисля, че киселото мляко е толкова калорично, просто повечкото му калории идват от факта, че една кофичка е цели 400 грама... а като е толкова вкусно не се спираме с една.  Laughing  Rolling Eyes Аз с какви неща се хранех преди, сигурно има сума ти дни, в които съм минавала и надминавала 4000 калории, само че не съм ги отчитала... така че това не ме впечатлява  Mr. Green

# 76
Kath - мисля, че са си добре сметнати калориите... Ти специално получаваш доста по-голяма сума необходими калории, защото (вероятно) смяташ нуждите с доооостааа здрав спорт!  Simple Smile Пробвай да сметнеш за твоето тяло (КГ, години) колко са нужните калории с минимален или НИКАКЪВ спорт... Най-вероятно ще излезне 1 доста по-ниска цифра! Тогава няма да изглеждат толкова трагично и необяснимо малко тия 1300 ккал, от които се наяждаш... Освен това ти понеже тренираш НЕ-от-вчера, имаш вече изградени добри навици за хранителния режим и нямаш допълнителната нужда да се бориш с повече или по-малко вредни храни (по принцип)... 1-2 пъти и да "кривнеш" - въобще не е за повдигане на въпрос, даже е полезно и нормално! Не се готвиш за състезание утре-другиден, нали? Hug  Peace

# 77
Отчетът за днес:
Закуска - традиционната - 40 гр овесени трици + 200 мл 0,1% прясно мляко + стевия, ванилия и канела, един шоколадов трюфел Delhaize (9 гр) --- 243 ккал
Втора закуска - филийка хляб VitaStar - ръжен с 5% ленено семе (60 гр), кашкавал от краве мляко (39 гр), домат (135 гр) --- 265 ккал
Обяд - рагу от сьомга на скара (200 гр чисто месо, без кости), краставица (318 гр) --- 396 ккал
Следобедна закуска - една кофичка кисело мляко Верея 0,1% (400 гр) --- 120 ккал
Втора следобедна закуска - кайсии (350 гр) --- 109 ккал
Вечеря - салата от домати (230 гр), краставици (110 гр), стар лук (35 гр) и краве сирене (43 гр), 3 сварени яйца, а за десерт - сладолед Zero шоколад (115 гр) и още един шоколадов трюфел Delhaize (9 гр) Blush ---573 ккал

Тоталът е:
1704 ккал
БЛ 26% / МЗ 48% / ВХ 26%
Мазнините пак са много - 38 гр са ми от сьомгата, 18 от яйцата и по 9-10 от сиренето и кашкавала.
Но - сьомгата свърши Mr. Green, трюфелите също Crazy, така че от утре нещата ще си влязат в норма! Peace

# 78
Аз да кажа за себе си.... за изварата,,, Хич не съм й фен, номи поправяше баланса на Б.М,В, когато отчитах всичко активно. Избирах най-ниско калоричната в магазина, ама пък трудно се преглъща после  Sick Все гледам да е нещо - чай, кетчуп или друго. Не винаги мога с чай, който НЕ СЕ брои калорийно....  Rolling Eyes Същото и със БГ-сиренето... Затова си хапвам повечко от моцарелата.... и 1 гръцка извара "ОЛИМПОС", която има повечко М, но пък може да се яде без усилие и без нищо друго!  Laughing

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 09:08 от Miami_beach

# 79
.... и 1 гръцка извара "ОЛИМПОС", която има повечко М, но пък може да се яде без усилие и без нищо друго!  Laughing
Тая и аз я тача. И мога да я ям директно с лъжица от кофичката. Иначе си правя миш-маш с печен червен пипер, извара и яйца. Или пък си я слагам върху салатата вместо сирене.

# 80
(не)Обикновена  - днес не можах по-рано да ти напиша за вчерашния ти отчет, ама ето че и днес май-май проблемчето стои.... За какво иде реч... Мисля, че бъркаш нещо в сметките на Б,М,В.... По-специално % Б и М... Не знам къде и защо.... няма да се регистрирам в оня сайт, та да разбера, ама за сьомгата и кашкавала М към-то Б върви горе-долу 1.5 към-то 1...... И ако правилно отчиташ М, то тогaва Б излиза, че е занижено в твоя отчет, защото това е горе-долу нивото на Б само от сьомгата и кашкавала.... (ако цялото М е оттам)... А къде отива Б от млякото??? А то не е малко... И другите неща... Не знам....  Thinking newsm78

Последна редакция: вт, 26 юни 2012, 21:05 от Miami_beach

# 81
Miami, виждам, че ти си най - "навътре" с нещата май.. имаш ли възможност да хвърлиш едно око на менюто ми и да дадеш мнение  Praynig

# 82
Kath - много ти е добро менюто! Още повече, че усещам, че ти и харесва! Т.е. не ядеш извара и др. подобни с опрян на челото пистолет....  Laughing И това е още по-добре!  Twisted Evil Peace Не знам кое искаш да подобриш.....  Rolling Eyes Ако си искала да броиш калориите за да докажеш, че се храниш доста здравословно - успяла си в това си начинание!   Grinning  Може би трябва да хапваш и по малко мръвки... свинско филе, рибка, това-онова.... гледам, че липсват в менюто ти, а си трябват...  Hug  chef

# 83
Kath, много добро меню, браво.
Аз извара и с пистолет в челото не ям  Mr. Green
Много ми е трудно да с набавям протеините, много, даже се замислих за протеин на прах, макар да не съм фен на добавките.
Не обичам месо, прясно мляко, извара....ям малко кисело мляко, яйцата ми втръснаха, риба ям,....малко сирене хапвам със салатата. Rolling Eyes

# 84
Ох, хора, прекрасни сте. Толкова ми е хубаво да знам, че е възможно да съм режимна, но сита  Heart Eyes
Маями, чак сега видях първия ти пост, относно моят режим. Ами сис сигурност, ако сметна без толкова активен спорт, ще излязат по-малко необходими калории, но така или иначе аз съм в огромен дефицит в момента - над 700 ккал  Shocked . Аз не се съмнявах за изчислението кога влизам в ОКБ, а за изчисленията в калориите от дневното меню. Просто храната ми изглеждаше твърде много, за да се побира в оскъдните 1300 ккал. И то при положение, че преди, изяждайки г/д същите количества храна, съм си изчислявала, че ми излиат над 2500 ккал за един ден  Shocked но пък тогава блъсках яко млека и меса, които са си калорични.

Та тук да вметна и относно съвета за месото - може и да вкарам малко повече, и без това имам да добавям калории. Идеята ми беше да съм в дефицит с около 500 ккал, а не с над 700  Grinning. Принципно много обичам месо, просто малко ми е писнало, че преди, както казах вече, предимно с това се храних.

Благодаря на всички за съдействието. Ще продължавам така да си ги смятам. 

Just.do.it най-любима ми е изварката на "Жоси", много е кремообразна, безсолна е и позволява да си я правиш сладка, солена, както ти си решиш. Няма го онзи сух "изварест" вкус, който аз също не обичам особено  Grinning

Относно кривването - разбира се, ще кривна скоро с някой "Рафи" сладолед, най-вероятно  Laughing едвам им удържам вече  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 85
  • В Балкана
И аз се числя към феновете на изварата.   Peace
Мога да я ям всякаква - сладка, кисела, солена, готвена, печена, варена.  Mr. Green
Най- ми е вкусна домашната, но много рядко си правя.

Кат, менюто ти излиза малко калории, защото няма мазнини.  Grinning Ако беше сложила малко масло към яйцата и зехтин към салата, щеше да си с едни 150-200к. горница.
Мазнините са полезни и те съветвам да не ги изключваш от менюто си.

Вчера както споменах - режимна.  Grinning Калориите - 1362
Малко с повече сирене, което по принцип избягвам, но на  домашното не прощавам.  Laughing
Като свърши - пак извара.  Laughing

п.п. Аз пък, как влетях в темата, без да кажа две думи.  ooooh!
Броя, обичам да броя, харесвам математиката и числата.
Правя го отдавна, броенето.  Laughing Но  за различни периоди съм спирала.
Сега съм стриктна, уж, че имам едни 4-5 кг. за домахане.  Grinning

# 86
... Мисля, че бъркаш нещо в сметките на Б,М,В....
Ще постна копие от таблицата по-която смятам:
http://prikachi.com/images/80/4947080L.jpg
А това е графиката с %-тните съотношения изчислена от таблицата:
http://prikachi.com/images/82/4947082i.jpg
Проверих си стойностите за продуктите, т.като аз си ги въвеждам сама от етикетите на храните и таблицата на Спайдърите, а не ползвам зададените в сайта. Нямам грешки при въвеждането им.
Предните дни, когато сьомгата не фигурираше в менюто ми - толкова висок % МЗ не е имало.
Само да уточня обаче - мазнините дошли от риба - въобще не ме притесняват. Аз по-скоро съм на мнение, че не трябва да се ограничават МЗ идващи от зехтин, ядки, маслини, риба, стига разбира се да не се прехвърля лимитът от калории. Все пак тялото ни се нуждае и от тях! Peace

# 87
(не)Обикновена - аха.... значииии.... разликата (объркването) идва от това, че едното е сметка за количествените % Б,М,В, а другото (което гледаш ти и което ти дава онзи сайт) са енергийни % Б,М,В... Някъде излизат и 2-та вида данни.... например тук - http://www.hranite.info/balansator.php ... Аз досега съм смятал и съм се равнявал все по количествените % Б,М,В...  Rolling Eyes

# 88
Ео ме и мене.. Броя калории, да не мислите, че само лапкам.. Joy
Днес: 1223 кал
Б-40% , М - 15% , В - 45%   Такова плюскане наредих...  ooooh!
Ето ми и менюто:
6,30 - 1 кафе с 40 гр,пр,мляко -3,2%, + 2 кивита =180 гр
9,30 - 120 гр. кис,мляко-3,6% + 50 гр. боровинки вътре , сок от грейпфрут цедих - 220 гр
12,30- 1 кафе с 40 гр,пр,мляко -3,2%
            Пилешко сварено месо без кожи и кости 170 гр  +  голяма салата
15,30  1 кафе с 40 гр,пр,мляко -3,2%  , Голяяяма салата
18,30  конссерва риба Тон, 142 гр, във вода, махнах водата разбира се и я изсипах в Голяяяма салата   ,
   Голяяямата ми салата я забърквам на един път в голяяма купа, после само бъркам и добавям където преценя, така ми стига за цял ден... та ето и  от какво я правих :

броколи -120 грама
червена чушка -100 грама
спанак - 100 грама
марулка 300 грама
домати 300 грама
крастваица =250 грама
стар лук -100 грама
зехтих 50 грама + 120 грама кисело мляко  3,6% , сол и черен пипер, малко чесън..  

Така мина днес...Утре пак... Hug   Аааааааааааа, и бях 1 час на зумба !  Laughing

# 89
  • 1st floor
(не)Обикновена - аха.... значииии.... разликата (объркването) идва от това, че едното е сметка за количествените % Б,М,В, а другото (което гледаш ти и което ти дава онзи сайт) са енергийни % Б,М,В... Някъде излизат и 2-та вида данни.... например тук - http://www.hranite.info/balansator.php ... Аз досега съм смятал и съм се равнявал все по количествените % Б,М,В...  Rolling Eyes
Хм, и такава ли разлика имало... Thinking В моя калкулатор май са количествени...или поне така си мисля...

Хора, цяла нощ не съм спала, треска ме тресе... Mr. Green...подавам документи за важно събитие в живота ми, стискайте ми палци , дано имам успех и да ви се похваля след две седмици... Praynig

Общи условия

Активация на акаунт