Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 5

• 89 856
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Привет  Hug
отчет за вчера: 1445кал   Б 24%   М 14%   В 62%

Кафе с 1ч.л. Сметан, 1ч.л. Захар   100
Хляб бял пшеничен   65
Шунка   100

Тиквички с ориз   300
Солети "Хрус Хрус"   10гр
Кайсия   30гр

Домати   320гр
Сирене краве  20гр
Пържени тиквички   50гр

Пилешко месо от гърди    100гр
Сметана 20%   10мл
Спагети/талиателе варени   150гр
Бира   500

и започнах от събота Slim in 6 - надвих мързела   Blush

# 91
  • 1st floor
Браво!!!  newsm10
Като почнеш да виждаш резултатите, ще имаш още по-голяма мотивация и няма да искаш да спреш!!! Grinning

# 92
  • In transit
Аз да кажа за себе си.... за изварата,,, Хич не съм й фен, номи поправяше баланса на Б.М,В, когато отчитах всичко активно. Избирах най-ниско калоричната в магазина, ама пък трудно се преглъща после  Sick Все гледам да е нещо - чай, кетчуп или друго. Не винаги мога с чай, който НЕ СЕ брои калорийно....  Rolling Eyes Същото и със БГ-сиренето... Затова си хапвам повечко от моцарелата.... и 1 гръцка извара "ОЛИМПОС", която има повечко М, но пък може да се яде без усилие и без нищо друго!  Laughing

аз по същата причина ям рикота... тя е със същите мазнини като олимпус-а ама е по-вкусна  и лесно се преглъща. Върви както със солени, така и със мед и орехи примерно.

Браво!!!  newsm10
Като почнеш да виждаш резултатите, ще имаш още по-голяма мотивация и няма да искаш да спреш!!! Grinning
при мен и това не ми помага като ме домързи  Embarassed

# 93
  • In transit
(не)Обикновена - аха.... значииии.... разликата (объркването) идва от това, че едното е сметка за количествените % Б,М,В, а другото (което гледаш ти и което ти дава онзи сайт) са енергийни % Б,М,В... Някъде излизат и 2-та вида данни.... например тук - http://www.hranite.info/balansator.php ... Аз досега съм смятал и съм се равнявал все по количествените % Б,М,В...  Rolling Eyes
Хм, и такава ли разлика имало... Thinking В моя калкулатор май са количествени...или поне така си мисля...

Хора, цяла нощ не съм спала, треска ме тресе... Mr. Green...подавам документи за важно събитие в живота ми, стискайте ми палци , дано имам успех и да ви се похваля след две седмици... Praynig

а в моя какви ли са?  Thinking

една колежка коя навих да брои с мен, каза, че било хубаво да имаме по един "мръсен" ден в седмицата. Та вчерашния го броя с чиста съвест за такъв...колеги черпиха с какво ли не на работа, мама имаше РД и правих торта... но обещавам да е само един такъв  Mr. Green Днес ям нормално и в норма.

# 94
  • да има едно лесно - на мотора
 Hug
Очет за вчера:
закуска-250 гр. 3.6% КМ +100 гр малини
2 закуска - 100 гр кайсии
обяд - зеленчукова супа ( като я готвих мерих всичко и си направих калориите за цялото количество ) - 350 гр + 60 гр . питка от ов.ядки
следобяд - още 350 гр. супа
вечеря - 100 гр прясна паста ( измерена в суров вид) + малко зехтин+ домат +босилек, бира
в "НИЩО "  Mr. Green в таблицата на Маями има малко слънчогледови семки и 1 парченце черен шоколад .
Всичко- 1469 ккал 20 Б,24 М,56 В
Гимнстиката ( кардио предимно)  е задължителна всеки ден -20 мин, но не махам калории от нея в таблицата.

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 12:34 от рак пустинник

# 95
Привет!
Минавам да ви прочета, много стимулиращо ми действа темата. Мъча се тия дни да увелича протеините. Тренирам с Джилиан напоследък, но 30 минути са ми малко, та добавям и от мен упражнения.
Навих и половинката да брои калории и за 1 месец "хвърли" 6кг.  Laughing
Естествено аз му ги броя, той само ми се отчита  Laughing
Моите свалени все още са само 3, но в огледалото започвам да виждам подобрение, сантиметри не съм мерила.

# 96
  • 1st floor

една колежка коя навих да брои с мен, каза, че било хубаво да имаме по един "мръсен" ден в седмицата. Та вчерашния го броя с чиста съвест за такъв...колеги черпиха с какво ли не на работа, мама имаше РД и правих торта... но обещавам да е само един такъв  Mr. Green Днес ям нормално и в норма.

И аз съм на това мнение!!! Хем полезно, хем приятно!!!  Laughing Като почнах да отслабвам с броене на калории, точно така правех - събота  и неделя ми бяха със завишени калории. Единия ден гледах да съм поне на границата, а другия си ядях спокойно без да броя, но и без да се тъпча...Качвах калориите към 2000...

JLo , браво и на двамата!!!  Peace

# 97
Хора, днес бях полудяла и бях на ръба да си купя бонбони Рафаело, с кокос, ЛЮБИМИТЕ МИ  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes но добре, че не си купих, понеже купя ли си кутийка, не спирам, докато не свърши  Cry Laughing Laughing ииИИ понеже гладът за сладко в мен здраво се беше разбушувал, взех, че си спретнах сама Рафаело бонбони, които станаха тоооолкова вкусни и сполучливи, че ми се иска да споделя рецептата ( без това е безумно лесна ):

Извара "Мероне"
Какао
Кокосови стърготини
Канела
Подсладител

Изварата (количеството е по избор) се смесва с какаото (пак по избор) и подсладителя и се меси (с ръце!) до хомогенна смес. Тя "Мероне" е малко сухичка, за това, докато се меси, малко прилича на ронливо тесто.
В отделни купички се изсипват малки количества - канела, какао, кокос. Може и всякакви комбинации.
От "тестото" се оформят кръгли топчета и се въргалят в купичките. Моите ги направих с канела и кокосови стърготини - станаха учудващо вкусни! А вкуса на изварата грам не го усещах! Мммммм  Heart Eyes Някъде бях чела и за вариант с пъхнат бадем в бонбона. Пак ще е супер  Hug

# 98
... подавам документи за важно събитие в живота ми, стискайте ми палци , дано имам успех и да ви се похваля след две седмици... Praynig

Непокорна - Ай, успешно да ти е!  Peace

Kath -   chef

# 99
Kath, щом си по кокоса и това ще ти хареса много домашни бонбони баунти е, малко по-калорични са, ама... пиши ги в мръсния ден Mr. Green

НеПоКоРнА , стискаме  Peace

Mikkey и аз съм в непрестанна борба с мързела  Tired дано успея, че имам нужда от стягане , само да отслабнеш не е достатъчно  Blush

# 100
did_ka, ако можех да си "самопозволя" да ям калорични бонбони, сигурно щях "Рафаело" да си взема  Sad Laughing Laughing

# 101
  • 1st floor
Ох, какви са тия вкусотии, където размятате по темата... Laughing

Да се отчета :

З: филия с някакъв немски салам  Sick
О:супа пиле, 1 филийка малка хляб
Сл З: сладолед + 2 мини вафлички
В: същото като обяда

Тотал:804 ккал, компенсирам за вчерашните спагети  Wink
Б - 22, М -24, В- 54

Благодаря за палцестискането! Hug

# 102
Хайде, да се отчета и аз вече.
Първо да кажа, че днес ми беше кардио ден, тъй че тренирах.

Закуска: Ов. трици с какао и прясно мляко + кафе с мляко
Закуска 2: 1 белтък и 1 яйце (варени) с 50 гр от моето "балансирано" топено сирене
Закуска 3: След тренировка непредвидено огладнях за сладко и ядох от моите режимни бонбонки "Рафаело", като аз ги направих с около 150 гр извара и изядох всичко  Laughing
Обяд: Салата с риба тон, карфиол, горчица и подправки. Yum, yum!
Следобедна закуска: 100 гр "Екскуиза" (0,2% масленост) с подсладител и есенция ванилия.
Вечеря: Салатка от домати и чушки и 3 яйчени белтъка (на тиган).

Общо към 1423 ккал. Мазнини 31%; Въглехидрати 33%; Протеини 36%.. я, почти са ми равни стойностите  Grinning

# 103
Отчетът:
Закуска - традиционната - 40 гр овесени трици + 200 мл 0,1% прясно мляко + стевия, ванилия и канела, кайсии (326 гр) --- 291 ккал
Втора закуска - 2 сварени яйца --- 168 ккал
Обяд - 2 филийки хляб VitaStar - ръжен с 5% ленено семе (94 гр), кашкавал от краве мляко (62 гр), зеле (366) --- 488 ккал
Следобедна закуска - една кофичка кисело мляко Верея 0,1% (400 гр) --- 120 ккал
Втора следобедна закуска - малини (300 гр) --- 75 ккал
Вечеря - спагети пълнозърнести Био Свят (100 гр), пилешко месо/бутче (208 гр), карфиол (100 гр), извара (50 гр) ---586 ккал

Тоталът е:
1724 ккал
БЛ 129,5гр / МЗ 48,9гр / ВХ 192,8гр
БЛ 26% / МЗ 48% / ВХ 26% - Въпреки, че вече не знам к`ви са тия %-ти! Mr. Green

# 104
(не)Обикновена - то и аз не знам вече какви са тия проценти....  newsm78 Щото имаш Б,М,В = 129.5 / 48.9 / 192.8 гр. и 35% / 13% / 52% - тегловни проценти, а калориите са Б,М,В = 518 / 440.1 / 771.2 ккал., което в проценти (енергийни или калорийни, както искаш ги наречи) дава 30% / 25% / 45% ..... докато ти пишеш някакви други цифри за проценти, които няма и идея от къде може да идват...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт