ДЕКУПАЖ_45 "Огледален свят"

  • 71 320
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 506
Здравейте! От скоро се интересувам от декупаж и имам един въпрос относно наближаващия празник - Великден. Как се прави декупаж върху яйце? Може ли с лепило Ц200 или ще премине през черупката?
Поздравявам всички ви, направили сте страхотни неща   bouquet

# 646
  • пловдив
  • Мнения: 2 318
Леана, ако питаш за "празни" яйца - издухани, С200 може да се ползва спокойно. Ако питаш за сварените яйца на самия Великден, мотивите от салфетка се лепят с белтък. Леко се разбива белтъка / да може лесно да се взима от него с четка, а не да е на сняг/ Яйцето е добре да е бяло или жълто, защото на останалите разцветки много не се вижда мотива. Аз първо мацвам от белтъка, отгоре мотива и изглаждам отново с четка топнава в белтъка.
Снимката не е много читава, но се вижда как мотива много не изпъква на тъмните яйца /деккупаж който съм правила преди години/
http://media.snimka.bg/s1/1947/030138367.jpg?r=0


Гени, честито внуче и тук   bouquet Да ви е живо и здраво, да ви радва и дарява с много красиви мигове! На теб лично - здрава гърбина, че ако баба не е да тича след внучето, кой тогава Simple Smile))))

# 647
  • Мнения: 83
GenovevaG, да ти е живо и зраво внучето   bouquet

# 648
  • Мнения: 38
Това с белтъка е много интересно наистина, не го бях чела и чувала никъде, благодарности...Обаче моля ви, кажете, как се прави това издухване, защото снощи счупих 4 яйца, и не можах да ги издухам, в смисъл уж правя всичко по правилата и с дупките от двете страни  и т.н., но не иска да тръгне да излиза вътрешното на яйцето, а тръгна ли да разширявам и да правя по-голяма дупка и се пуква цялата черупка?Ако има някакви методи, линкове да видим, да понаучим някой по-лесен начин, ще съм много благодарна?

# 649
  • Мнения: 440
Гени честито ти внуче миличка,да разсте палав и щастлив и много,много радост да ви носи!    newsm32  Предпочетох да те поздравя тук,защото атмосферата е много по-топла и задушевна Kissing Heart
Тини поздравления за зеленото училище прекрасно сте си изкарали и великолепни неща за базара сте изработили.Бургазлийки сте еталон за сплотеност и активни творчески мероприятия   bouquet
Антомче както винаги неуморна и производителна
Мартинели всичко,което видях мнооого ми хареса,струва ми се че живота навън е оказал своя отпечатък върху произведенията ти -имат различен дух  Simple Smile
Еми кокошчицата ме грабна най-много може би защото имам слабост към тия пернати/аз също работя  с тях,но ще покажа като завърша комплекта/ Техниката с печатите е много впечатляваща нежно и красиво се получава.Изобщо нещата ти са на много високо ниво  Heart Eyes
Марсил венците са ми фаворит  Peace
От мен едни кашпички,които бяха поръчка затова са еднакви/опитах да разубедя дамата да ги направя различни ,защото не обичам да правя еднакви неща но безуспешно  Crossing Arms  http://mirage72.snimka.bg/arts/lyato-2011.606313.30144622  
Хубави и усмихнати твочески дни ви желая момичета,на себе си пожелавам по-често да пиша тук не само да следя  Hug
Ама,че съм зле забравила съм как се слага линк ама то като имам толкова отсъствияяя ooooh!

# 650
  • Мнения: 506
antom, благодаря за отговора! Искам сварени яйца да направя. А има ли някакви специални условия на съхранение, като са мазани с белтък (ние няколко дена ги държим в стаята и след това в хладилника)?

# 651
  • пловдив
  • Мнения: 2 318
Миражче, предполагам искаш да покажеш тези кашпички
http://media.snimka.bg/s1/1950/030144622.jpg?r=0
/линка който си дала не ми се отваря/

Леана съхранявам си ги като всички останали яйца -1-2 дена отвън и после в хладилника

martinel  след като пробия яйцата от двете страни, взимам празна спринцовка с по дългичка игла. Пълня я с въздух, мушкам в яйцето докато опре в дупчицата и започвам внимателно да вкарвам въздуха, който от своя страна започва да вади белтъка и жълтъка. При вкарването на иглата желтъка се пука, но за всеки случай няколко пъти разклащам яйцето. Когато жълтъка е цял не може да излезе и пука яйцето. Процедурата с вкарването на въздух я правя докато се убедя, че всичко е излязло. После пълня спринцовката с вода, инжектирам в яйцето и отново издухвам- няколко пъти с цел да се измие отвътре. Това е моята тактика.








# 652
  • Мнения: 8 557
                   Ето ви идея как да си направите яйца,които не се чупят,не се развалят и стават лесно и бързо!
                   Трънка,изпълних ти съвета! Wink

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 11:20 от Didia

# 653
  • София
  • Мнения: 247
Дидиа-не ще да се отвори.

# 654
  • Мнения: 2 332
Не съм Дидуля, ама сигурно е имала предвид това  Thinking
http://www.liveinternet.ru/users/5062241/post265593300

# 655
  • София
  • Мнения: 247
Mersi

# 656
  • Мнения: 8 557
                     Трънка Бодливкова е цитирала същия линк! Peace

# 657
  • Мнения: 38
Antom, много благодаря за подробните обяснения, разбрах всичко, намерих спринцовка, така че уикенда е мой за проби, много се надявам да успея с тези яйца...Simple Smile
Мираж, радвам се, че си прегледала нещата ми, и са ти харесали...Хубаво е и много приятно да бъдеш добре оценен от майсторките тук:)

# 658
  • На плажа
  • Мнения: 1 151
Здравейте момичета,поклон пред красотите,които творите.
Винаги ме е привличало ръчното творене,минала съм през квилинг,фимо ,сега съм на плетки...стана топло обаче и нещо не върви плетеното,затова се зачетох в темата ви и реших да пробвам ...сега започвам да купувам материали и в тази връзка исках да попитам,мога ли да ползвам бяла акрилна авто боя или няма да ми върши работа?

# 659
  • пловдив
  • Мнения: 2 318
Дaни, имам големи съмнения, че бялата акрилна авто боя е на водна основа, въпреки че пише акрилна. За основа ползваме бои, които се разреждат с вода. Прочети с какво се почиства и ако не пише вода.... значи няма да ти свърши работа. Авто боите гланцират и после няма да ти задържат дорисувания фон с акрилни бои. Авто спрея за джанти, който ползваме не е на водна основа и го ползваме за запечатване след като сме залепили основата, нарисували фона и остава лакирането.
Да кажат и другите момичета ако са пробвали такава боя.

Общи условия

Активация на акаунт