Диагнозата " Винаги прав*а "

• 12 436
  • 120
  •   1
Отговори
# 75
Е какво излезе,че някой подкрепят мъж да дудне на жена си за шофирането.
Аз пък бих слязла веднагически, да му отстъпя шофьорското място, през това време ще се гримирам или ще се обадя по телефона, има как да уплътня, пък той да шофира...
*ми какво, аз да дудна на моя, че не е сготвил както трябва манджата ли?  ooooh!

# 76
Е какво излезе,че някой подкрепят мъж да дудне на жена си за шофирането.
Така ли, и откъде излезе това?
Или и това е в подкрепа на преобладаващата в темата тенденция - да въртите, да сучете, ама да е на вашто, независимо прави ли сте, или не  Laughing

Всезнайковците са психологически неприятни, затова ползата от правотата им е точно никаква. На практика има значение основно  как ще поднесеш, тая правота, ако го правиш твърде самоуверено и снизходително, хората я възприемат като агресия и не я приемат.
  Въпрос е на култура на общуване.

Така е. Арогантните тъпаци също са неприятни, а и процентно май са повече  Simple Smile

# 77
От тук
Кас, моят мъж е такъв, настръхвам цялата като започне изречението с "Абе, не е точно така.....". Лошото е, че в повечето случаи наистина е прав Tired Е, вчера за малко да го сваля от колата, добре, че нямам право да спирам на мост Mr. Green Нищо, че пак беше прав Joy
и извода, че е бил 'прав' за шофирането й.
Е, и аз съм си права за готвенето, ама не намилам канчето на този, който го сготвил някак си по-инак от мене. Някой ще каже - по-лошо. Ми не , и неговото е вкусно, не бих казала, че е лошо.
Не се отрича правотата в случая, а унизителното отношение към другия.

# 78
Приемаш го като карма, ако няма как да го избягваш  Mr. Green/мъж , например, за когото те държат другите му положителни черти
които са:

Тава двуеточие към мен ли е отправено?? Ако, да, звучи несериозно. Силното его не отрича качества , като ум, отговорност, трудолюбие, физическа красота. За мен причината някои хора да държат докрай на своя поглед, се корени другаде, има си причина. А и отдавна спрях да приемам нещата лично.....може би, защото успях да  култивирам собственото си его.  

# 79
От тук
Кас, моят мъж е такъв, настръхвам цялата като започне изречението с "Абе, не е точно така.....". Лошото е, че в повечето случаи наистина е прав Tired Е, вчера за малко да го сваля от колата, добре, че нямам право да спирам на мост Mr. Green Нищо, че пак беше прав Joy
и извода, че е бил 'прав' за шофирането й.
Е, и аз съм си права за готвенето, ама не намилам канчето на този, който го сготвил някак си по-инак от мене. Някой ще каже - по-лошо. Ми не , и неговото е вкусно, не бих казала, че е лошо.
Не се отрича правотата в случая, а унизителното отношение към другия.
Т.е. ако влезе в насрещното или завие в грешна посока, мъжът й трябва да си мълчи, за да не я унизи?

# 80
  • Бургас
Аааааа, чак толкова лош шофьор не съм, пък Crossing Arms Ставаше въпрос просто дали да шофирам в дясната или в лявата лента Joy Доста след спора се оказа, че има закъсала кола в моята лента и чаках дълго да ме пуснат да мина в другата, та се забавихме и той се оказа прав. Обаче аз пък нямах кристална топка под ръка  Crossing Arms
Но моят мъж всъщност съвсем сериозно мисли, че е съвършен и винаги прав. Не се шегува с това. И смята, че това е предопределено още от раждането му Mr. Green, понеже е роден 65-та година, на 1-ви юли, в 12 на обяд. Е, кажете сега кой би могъл да се пръкне на този свят точно по средата на едно десетилетие, една година  и едно денонощие, ако не някой съвършен индивид Twisted Evil Joy Joy

# 81
Но моят мъж всъщност съвсем сериозно мисли, че е съвършен и винаги прав. Не се шегува с това. И смята, че това е предопределено още от раждането му Mr. Green, понеже е роден 65-та година, на 1-ви юли, в 12 на обяд.
Е, тва вече не е за тая тема  Laughing

# 82
Приемаш го като карма, ако няма как да го избягваш  Mr. Green/мъж , например, за когото те държат другите му положителни черти
които са:

Тава двуеточие към мен ли е отправено?? Ако, да, звучи несериозно.  
да, да, към тебе, отговорът ме устройва. Пък не помня да съм претендирала за сериозност Wink

# 83
  • Бургас
Но моят мъж всъщност съвсем сериозно мисли, че е съвършен и винаги прав. Не се шегува с това. И смята, че това е предопределено още от раждането му Mr. Green, понеже е роден 65-та година, на 1-ви юли, в 12 на обяд.
Е, тва вече не е за тая тема  Laughing
Викаш има теми, където ще ми обяснят дали е прав и в този случай Mr. Green
Спирам, че оспамих темата на Кас, но наистина много се забавлявам, когато я изцепи тази умнотия hahaha

# 84

Струва ми се, че това е точно по темата за всезнайковците  Peace

# 85
Е не всеки е гений, айде сега. Айнщайн е можел да си позволи щедрост в определенията, но истината не е баш тая  Simple Smile 

# 86
  • София
Досега не съм срещнала човек, който да не се смята винаги прав. В този смиссъл, всеки от нас си заслужава диагнозата.

# 87
Тава двуеточие към мен ли е отправено?? Ако, да, звучи несериозно.  
[/quote]
да, да, към тебе, отговорът ме устройва. Пък не помня да съм претендирала за сериозност Wink
[/quote]

Права си, не си претендирала за сериозност Simple Smile. Ето моя отговор, съвсем в съзвучие със заглавието на темата Simple Smile

Хубава вечер, момичета. Simple Smile
 Време е да лягаме, стига сме били "прави".

# 88
То да смяташ, че си прав в това, което изказваш в дадена ситуация или за действията си е нормално. То остава и да мислиш, че грешиш ама да вървиш напред ( не че няма и такива де  Mr. Green ).
Да се смяташ за всезнайко по всички въпроси, никога да не търсиш истината, ами да смяташ,че тя просто блика от теб и се чувстваш длъжен да осветлиш останалия свят вече е диагноза.  Laughing

# 89
  • София
Познавам няколко такива хора, които винаги са прави.
Интересно, че всички са една и съща зодия- Водолей Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт