Великобритания - тема 42 Лятна - И замириса на море

• 41 949
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
  • Лондон
Dendy, и аз исках да кажа, че не ти трябват застраховки, а регистрация при личен лекар по местоживеене, това е едно от първите неща. които трябва да направиш. Застраховките са за туристите Peace

meri_zaio, в кой квартал ще живееш? За Лондон в определени квартали аз не бих си пуснала никога детето да ходи само, на други места както са ти написали, ако има други деца на същата улица, и познаваш семействата, няма проблем... Като цяло според мен е много рисковано през първите месеци да оставиш само дете, което сега идва в страната.

eva_82, защо неплатена отпуска newsm78 Има parental leave 2 седмици, по закон, и работодателят не може да откаже да го предостави, когато си го поиска мъжът ти... Има доста информация и в интернет, но съм сигурна, че и работодателят го знае Simple Smile

# 736
Eva_83, и аз това щях да ти пиша, освен това ако не ви се налага, не е задължително да ги вземе веднага щом се роди бебето, може и по-нататък по договорка с компанията. Моят мъж например си взе бащинската отпуска един месец след раждането, тъй като майка ми беше у нас дотогава.

# 737
# 738
Добре разбирам, но имам предвид първите месеци докато получим документи не се ли водим туристи. Ох извинявам се ако пиша глупости, малко съм объркана на този етап  Simple Smile

# 739
Идвате и се регистрирате в избраната лекарска практика, обичайно в района по местоживеене.
Може да ви поискат, а може и не, доказателство за адрес-кореспонденция на ваше име. Това е.

# 740
tzvetak, varnagirl , parental leave  е само за работници, за self-employed няма такива екстри  Simple Smile
В direct.gov.uk е написано:
If you are self-employed or a worker (eg agency worker, contractor etc) then you are not entitled to parental leave.

Ама както и да е...то нали е много пари...не е голяма загуба  Simple Smile
varnagirl  , майка идва от Португалия на 6 септември ако беборана не е излезнала до тогава най-вероятно и при нас половинчо ще си вземе отпуска след месец като помощника си тръгне  Simple Smile
И благодаря, че ме подмлади  Simple Smile заслужи си достойно почерпката  Heart Eyes Flutter
Ох.... в този дъжд сега трябва да се оправям да ходя до акушерката  Tired иначе хубаво си вали ама да сме си двамката с половинчо на топличко и да правим нещо приятно  Whistling

# 741
Dendy, не пишеш глупости, не се притеснявай! Объркващо си е.  Hug Преди време имах клиент в бюрото, който ми зададе подобен въпрос за жена си. Това, което намерих за него като инаформация беше: в момента в който стъпите тук с идеята, че ще живеете, работите и уреждате живота си за постоянно, или поне за дълъг период, за NHS няма значение дали сте пристигнали вчера или утре. Т.е. получавате пълен достъп до здравната система, както местните. Ако идвате като туристи, тогава вече е различно.  Peace

meri_zajo, аз не знам дали в Лондон, ако предположим сте там или друг голям град, не бих си пускала детето само до поне 12 - 13 години, но всичко зависи от самото дете, квартала, колко далеко е училището, и твоето вътрешно усещане. Габриел го пращам сам от 6 и половина сутрин, но училището е през няколко пресечки в сравнително малък и спокоен град.

Виртуално да почерпя, че Тараторчето стана на 7 днес.  Hug

Ева_82, то хич не останало.  Heart Eyes

# 742
nana_cool честит ви рожденик.Да е много здрав и щастлив, и да има много късмет.

# 743
  • Лондон
Eva_82, извинявай, винаги съм си мислела, че мъжът ти е на трудов договор...

# 744
Eva_82, извинявай, винаги съм си мислела, че мъжът ти е на трудов договор...
Говорили сме си за това поне няколко пъти   Simple Smile ама си забравила  Hug  Ама много грижи имаш на главата, не ти е това в акъла, нормално да забравиш  Simple Smile Не е нужно да се извиняваш  Simple Smile
Аз обаче имам право да работя като работник  Simple Smile ама няма да е скоро  Simple Smile
nana_cool ,  Честит рожденник  newsm67 newsm59 nbirthday  bigdance2 Да ви е жив и здрав да порасне много красив и умен мъж и да ви направи много горди родители  Heart Eyes

# 745
nana_cool,
да ви е жив и здрав! Не мога да повярвам как върви времето...
По нашия край вали, но с anji ви чакаме с нетърпение  Heart Eyes

# 746
Благодаря, момичета!  Hug Hug Hug

По нашия край вали, но с anji ви чакаме с нетърпение  Heart Eyes
И при нас вали от понеделник не е спряло. Sad Всичко е нагласено, букнато и разчетено по време. Чакайте ни живот и здраве в събота  вечер.  Heart Eyes

# 747
Звънни ми след като се настаните в хотела и ще се разберем по кое време да мина и да ви забера  Peace
Честит ви рожденик да ви е жив и здрав  Heart Eyes

# 748
Да е жив и здрав гАБРИЕЛ-само радост да ви носи!!!! newsm59

# 749
Eva_82, сори, че те подмладих, радвам се че не се сърдиш, оправданието ми е телефон с touch screen и дебели палци Simple Smile

Nana_cool, честит рожденик, голям да порастне.

Общи условия

Активация на акаунт