Съвременната жена- домакиня?

• 29 517
  • 539
  •   1
Отговори
# 135
  • София
О, щото някоя работеща няма и тя да остане гола! Познай как ще скърпва положението с малка заплата и  две деца и много вероятно на квартира или в ннедоизплатеното семейно жилище, и да наплаща на мъжа си наем, че го ползва! Виж сега, стигне ли се до смяна на реколтата, ни работеща, ни неработеща печели, а само губи! Мъжете по нашенско винаги се измъкват сухи, ако ще да на най-големите мухльовци. В края на краищата, майката не МУ гледа детето, а глеса децата СИ. Едва ли новата реколта ще е навита да гледа децата МУ от първия брак. Мъжете само плашат, че ще отнемат децата от майката, колкото да я изнудват при развода, а в действителност деца не им трябват.

Ще гледа, що да не ги гледа...пичът супер богат, кандидат-домакини доста, тъкмо няма да си развалят фигурата да раждат, а "домакинята" няма желание да вземе детето...в търсене на нови пазари е...аз подкрепям избора на домакините, но за себе си не бих го избрала, ако нямах сигурен гръб извън мъжа- я имоти, я заможни родители. Моят познат не се е женил за майката на детето си, не е тъп той...преценил си е навремето.

В крайна сметка, въпросът е какво губиш- ако от всичко минеш на нищо, дупето доста ще те боли. Ако имаш нещичко- дори и да е някаква работа за немного пари...пак е повече от 0 лева и никаква перспектива.

Тези, дето търсят финансово красив мъж секънд хенд, не обичат за им се мотаят деца от първия брак, защото им развалят скеджуъла - днес детето има домашно, утре се разболяло, вдругиден няма кой да го гледа... Като гледам, не са примряли да гледат чужди деца. Най-много да "подкрепят" мъжа в развода да тормози жена си и да се прави на добър баща, но после гледат да разкарат детето, особено ако ссмятат да раждат свое.

Забелязала съъм, че тук все се спрягат някакви мъже тип онзи футболист, а в обичайния случай ич не е така.

# 136
  • София
Истината е ,че както и да го гледаш - в България преимуществото е на мъжете.
Те самите понякога незнам дали осъзнават колко трябва да са щастливи. От това, че или няма закони или въобще не се спазват.
...
Ако го сравнявам с Калифорния и Америка - където е женски свят определено - тук да си жена е доста по-добре отколкото да си мъж...
Жените от България трябва да дойдат в Калифорния да живеят - ние си имаме недостиг на жени, при това качествени и свестни жени.  bouquet

Истината е, че точно тая несигурност тук ни държи във форма.  Simple Smile
В личен, професионален и всякакъв аспект.

# 137
Истината е ,че както и да го гледаш - в България преимуществото е на мъжете.
Те самите понякога незнам дали осъзнават колко трябва да са щастливи. От това, че или няма закони или въобще не се спазват.
...
Ако го сравнявам с Калифорния и Америка - където е женски свят определено - тук да си жена е доста по-добре отколкото да си мъж...
Жените от България трябва да дойдат в Калифорния да живеят - ние си имаме недостиг на жени, при това качествени и свестни жени.  bouquet

Истината е, че точно тая несигурност тук ни държи във форма.  Simple Smile
В личен, професионален и всякакъв аспект.

Аз ако съм жена - не бих бил сигурен, че искам да живея в България - където мъжете царуват - стига да има възможности един мъж - тоест да има много и хубави качества - толкова много жени има - че винаги мен лично ако съм жена би ме било страх ....че и най-свестния като попадне в место като София с много жени....си хваща и любовница и всичко.....друг е въпроса, че повечето жени не усещат тези неща Stuck Out Tongue

# 138
Ха-ха,и според теб какво да направим?
Да живеем във вечен страх и стрес,че мъжа ще си хване любовница или да емигрираме в някоя по-благоприятна дестинация? Joy
Така представяш ситуацията все едно живеем в някоя арабска страна,не е толкова страшно и лошо да си жена в БГ.
Мъжът ,ако си хване любовница,и жената може да си хване друг,елементарно.

# 139
... Бояна, къде си с ефекта на Дънинг Крюгер  Mr. Green

Joy

Ти както на ММ любимото "Коб Дъглас" (и те били двама).
И Джаул Ленц Simple Smile Тиретата за нищо ги нямаме  Grinning
( веднъж се возя в ученически автобус и около мен деца в начална гимназиална възраст, които се питат едно друго научили ли са урока по физика. Едното казва 'да', а другото го пита за първото име на Ленц и веднага му даде жокер 'Джаул'  Joy )

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 00:06 от Рокси

# 140
  • София
Стереотипните разсъждения в темата много ме забавляват и се записвам да ги следя.

# 141
  • София
Стереотипните разсъждения в темата много ме забавляват и се записвам да ги следя.

Записвам се да следя следящите стереотипните ни разсъждения.

Аз ако съм жена - не бих бил сигурен, че искам да живея в България - където мъжете царуват
....
.. друг е въпроса, че повечето жени не усещат тези неща Stuck Out Tongue

Хубаво е, че и мъжете не се усещат кой води парада.

# 142
Включвам се като една неработеща, мазна, потна, дебела, воняща на манджа, с неоскубани вежди и мустак, истерична, спяща във фейсбук и затъпяваща не жена, а женица някаква си там несретна.
Не работя от една година и за момента ми е много добре. Не сме богати, не съм омъжена, нямам деца. Имам връзка. Имам дрехи и обувки ( много обувки ), не се налага да моля и да се унижавам за тях, понеже има хора, на които им е известно, че и безработните се обличат, обуват, гримират и ходят на фризьор. Колкото и да ви е странно, дори ми дават и да ям. Laughing Денят ми е разнообразен и не се върти около пералнята, или печката. Готвя, чистя, пера, мия, но също така чета много книги, ходя на плаж, излизам на разходки, на кафе, виждам се с приятели, практикувам хобито си и най- важното - успявам да се видя с " мъжа ми ". Това беше и една от причините да спра да работя- не се виждахме изобщо. Аз работех от 12.00- 01.00, а той от 21.00 - 06.00. Изкарахме така 2 години и беше достатъчно и за двамата. На този етап той няма да смени работата, защото е доволен, аз пък няма да започна работа, защото и двамата ще сме недоволни от липсата на време за нас двамата. И защото така ми е кеф. Не казвам, че ще е продължи с години, но ще продължи докато ми е добре така и се чувствам комфортно. Като видя, че започвам да изтрещявам, тогава може и да поработя за удоволствие. Пак казвам, не сме богати, просто има неща, които са ни по- важни от допълнителната заплата. Отношенията ни. Пари се печелят, заминат ли отношенията, тогава вече и милиони не могат да ги спасят. Помагам на майка му в нейния бизнес, когато имам желание. Не получавам пари за това, защото го правя за удоволствие. Днес ми е добре така, утре може да ми хрумне друго. Знам само, че когато пак започна да работя, ще е нещо мое, макар и малко. И ще бъде нещо, което ми доставя истинско удоволствие, а не само, за да се наредя гордо в редиците на работещите супер жени, които са слаби, умни, красиви, поддържани, спокойни, любвеобилни и дори не са и помирисвали фейсбук.

# 143
Ех, че смешна тема Laughing. Отдавна не бях попадала на такава!
Не разбрах само за почистването над гардеробите и забърсването на горните рафтове в кухнята коя машинка отговаря.
Не ми е ясно и защо неработещата жена трябва да е необразована и проста. Няма ли такива с едно, две, три висши; участващи в различни групи по интереси, били те литературни, настолни игри, психоанализа или каране на ролкови кънки и шейни? Не е ли възможно да ходи на пореден курс по нов за нея език, а също и на плуване, докато планира пътешествие? А може и с благотворителност да се занимава... Или не?

Между другото, домакинята не е задължително жена без трудов договор.
Много е зле, когато човек не е в мир със себе си.

# 144
  • София
Да се запиша и аз.
Понеделник - фризьор, маникюр, педикюр
Вторник - каре бридж
Сряда - кафе с приятелки
Четвъртък - плуване
Петък - основно почистване и после на някъде
Няма повече да работя и много ми е добре по този начин. Кариерата я оставям на другите, аз не съм чак толкова амбициозна.  От работа не се хубавее , а се гърбавее. Нека да съм домакиня, а и да ви кажа, че хич не е лошо.
ПП Обстоятелствата са такива, че трябваше да си остана вкъщи и все пак си подредих живота по мой си начин.

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 01:40 от ma14

# 145
Още от детските си години си имам една мечта -да си бъда просто жена  и  да се грижа за семейството и дома си. Бях заобиколена от такива жени, които никога през живота си не бяха работили . Запазила съм много спомени от уюта в техните жилища, постигнат с много любов и често пъти с ръчно изработени детайли .Днешните дизайнери могат да чиракуват при тях .Бяха с тих, бавен, успокояващ говор. Всичко  ми беше вкусно ,когато им гостувах. И много други усещания и преживявания.....
  От доста дълго време мечтата ми е реалност. В началото ми беше трудно,защото до този момент винаги съм работила и съм била финансово независима. Но така се случи, че се наложи да си остана вкъщи и да живеем основно от доходите на съпруга ми.Не ,че не пробвах да работя, но заплащането беше такова,че буквално си плащах за да ходя на работа.След няколкомесечно мъчение се отказахме и така си останах трайно у дома.Аз съм от хората,които никога не скучаят,имам си хиляда хобита, не спирам да се интересувам от това, което се случва в света около мен. Обичам да съм информирана.
  Доста грозни определения се дадоха тук за това, какво е да си домакиня или по-точно каква бяла птица е домакинята.Твърде лековати мнения на  работещите срещу домакините.
 Смятам, че когато в семейството има деца за отглеждане , най-доброто  е майките да са при тях, а не да се разкъсват между работата и децата.

# 146
От 3 дена съм домакиня. Е, няма такъв кеф!  Зарязвам учене, работа 2 пъти седмично по няколко часа. Писна ми да търча като кон, да седя по нощите и да си виждам децата през 2 дена. Плана е за 1 година, после ще продължа да уча сигурно.

Всеки си има различни потребности. И не, не ме е срам да си искам пари от съпружието, ама никак. Друг е въпроса, че дори не успявам да си поискам, защото всеки ден съм питана, независимо, че си имам лични такива.
Дори ми зарежда колата редовно, нямам си идея как да пъхна пистолета в резервоара. И телефона също  Mr. Green

Mystery woman, тук множеството не са разкъсани. Жонглират с невероятен успех между домакинство, кариера и гледане на деца. Това е положението. Ние с по-ниските възможности си правим почивки  Sunglasses

# 147
  • София
Включвам се като една неработеща, мазна, потна, дебела, воняща на манджа, с неоскубани вежди и мустак, истерична, спяща във фейсбук и затъпяваща не жена, а женица някаква си там несретна.
Не работя от една година и за момента ми е много добре. Не сме богати, не съм омъжена, нямам деца. Имам връзка. Имам дрехи и обувки ( много обувки ), не се налага да моля и да се унижавам за тях, понеже има хора, на които им е известно, че и безработните се обличат, обуват, гримират и ходят на фризьор. Колкото и да ви е странно, дори ми дават и да ям. Laughing

Joy Joy Joy

# 148
Аз не виждам каква е разликата дали ще висите във фейсбук и форума от домашния, или от служебния компютър, ама...
Мерете си ги, щом ви влече.   Peace

# 149
  • Пловдив
То и аз не работя /гледам си детето, докато дойде време за ясла/, но не искам пари от съпруга си... той просто ми ги дава доброволно  Laughing ... ама това е съвсем сериозно... аз съм икономист и много ме бива да разпределям средствата, така че да стигат и той е много доволен.
Иначе винаги съм работела досега /освен по време на двете майчинства/, и домакинските задължения сме си ги разпределяли. Сега мъжът ми работи на две места и е грехота да го карам да чисти.

Не разбирам за какво спорите.... на едни им харесва да не работят, други са притиснати от обстоятелствата и работят, трети работят за удоволствие... хора всякакви. Изборът е личен! Не може хората да са еднакви и да имат едни и същи цели в живота
Не ми допадат обобщения домакините са такива, работещите онакива  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт