Съвременната жена- домакиня?

• 29 542
  • 539
  •   1
Отговори
# 150
Аз не виждам каква е разликата дали ще висите във фейсбук и форума от домашния, или от служебния компютър, ама...
Мерете си ги, щом ви влече.   Peace

Излагаш се, Сийо! От службата има трижди повече възможност за безпрепятствено сърфиране- ни деца се мотаят, ни мъж иска да яде, ни къща чака да я чистиш.

# 151
Излагаш се, Сийо! От службата има трижди повече възможност за безпрепятствено сърфиране- ни деца се мотаят, ни мъж иска да яде, ни къща чака да я чистиш

Освен това си с пудра, фльонга и токчета!

# 152
Прави сте!  Peace
А и Милото няма достъп до хисторито и до голите ти снимки.  Flutter

# 153
Към потресената авторка, да се запознаем....

Домакиня съм от 9 години. И ми е добре, та даже ми е екстра.
Завършила съм Финанси и имах много добра кариера преди децата, та явно моето не е заради тъпота или некадърност.
Имам 3 деца и няколко хобита, та явно не е и от мързел.
От какво ли е тогава?

И не, не съм с парцала по цял ден, въпреки общоприетото форумско мнение за "домакиня". Основното почистване на къщата го правим семейно 1 път седмично - възпитателно и забавлително занимание за всички. Готвенето е моя територия, ама само щото ми е кеф. Отглеждането на децата е общо дело.
С какво ли тогава си запълвам времето? Мистерия за авторката... предполагам, та да открехна малко вратата. Хобита, социални контакти, курсове, благотворителност - това ми отнема точно 5 часа на ден. Останалото време е за семейството. Щастлива съм.

Авторката, за потрес е ограниченото ти мислене. Гледането в паничката на съседа няма да ти помогне.

# 154
  • София
това с искането на пари от мъжа звучи вулгарно, а в действителност е най-естественото нещо в едно семейство, все пак всички искат да ядат и да серат, домакинсството си иска поддръжката, независимо дали работи единият или и двамата. Аз да не ги харча тези пари само за себе си, че да ме е срам! Децата да не са на комшията! Тоалетната хартия нали на задниците на всички отива! Нито децата са чужди, нито домакинството, нито семейството - все са на мъжа! Ако са чужди, какво прави с тях и при тях!

# 155
това с искането на пари от мъжа звучи вулгарно, а в действителност е най-естественото нещо
Много те обичам понякога Grinning Hug

# 156
  • Насред хаоса
Е убуу де, ми ако тоя мъж вземат, че го съкратят, или реши да си намери по-нов модел булка, от кой ще взимам за тоалетна хартия?

# 157
това с искането на пари от мъжа звучи вулгарно, а в действителност е най-естественото нещо в едно семейство...

Ааааа, недей така, знаеш ли какви чудеса има по света?! Познавам двойка, която след девет години заедно все още си дели сметката в кафенето... не всички имат еднаква концепция за "естествено в едно семейство"  Simple Smile

# 158
  • София
Любимата ми тема!   Mr. Green

Дано никога, поне до пенсия, не ми се наложи да бъда домакиня и да вися вкъщи.

Обаче не се потрисам от домакините. На коя, както й е удобно! На мен ми е удобно да правя пари и да сведа домакинството до нужния минимум.

Аз пари от мъжа ми не искам. Директно си взимам, нищо че печеля достатъчно.  Grinning ПарАта трЕбе да е при жената.  Naughty

# 159
това с искането на пари от мъжа звучи вулгарно, а в действителност е най-естественото нещо в едно семейство...

Ааааа, недей така, знаеш ли какви чудеса има по света?! Познавам двойка, която след девет години заедно все още си дели сметката в кафенето... не всички имат еднаква концепция за "естествено в едно семейство"  Simple Smile
Хора разни, светът е шарен.
"Естествено" е разтегливо понятие. За мен да съм домакиня на този етап от живота си е естествено, ама за авторката е потресаващо  Mr. Green
"Тесногръд" и "ограничен" са характеристики, с които се живее по-трудно от колкото с "отворен за света" и "толерантен".

# 160
  • София
Е убуу де, ми ако тоя мъж вземат, че го съкратят, или реши да си намери по-нов модел булка, от кой ще взимам за тоалетна хартия?

То, всичко може да се случи - и двамата да ги съкратят или и единия, и пак да увиснат! Колко семейства така изгубиха жилищата си! Това с "ами ако" малко ми звучи като от застрахователен агент, който играе на струната на несигурността -  да направя застраховка, защото евентуално може би някой ден може да се случи някакво събитие. А аз, ако взема че се разболея или се гътна какво ще прави, да не мислиш, че на него няма да му се съборят семейните дела! Хайде сега, то ако ви слушам вас, съм едно квадратче във фирмената йерархия и едва ли не по милост живея! Неприятностите като дойдат, хич не питат какъв си и що си, а са трагедия за всяко семейство и за всеки човек. Рядко някой ляга да мре, а все му се задействат инстинктите и се оправя. А защо аз да не си намеря нов модел мъж, например! Или си мислиш, че мен ме е газил валяк и на челото ми е изписано "асексуален кон с капаци"? Или нещо намирането на нов модел е свързано с ходенето на работа?

# 161
  • София
Съкращението от работа не е доживотна присъда, много моля.  Peace Само временна, поне според моите разбирания.

# 162
"Естествено" е разтегливо понятие. За мен да съм домакиня на този етап от живота си е естествено, ама за авторката е потресаващо

Именно, именно  Grinning

На мен от цялата тема ми хареса много един-единствен абзац от пост на Andariel и ще взема да го постна отново, белким се прочете по-внимателно и от домакини, и от недомакини. Щото това е най-важното, в крайна сметка. Вкъщи или в офис, ако една жена е мотивирана от долупосочения принцип, значи е успяла в живота си. Другото не ми го хвалете.

Цитат
Едно или повече деца могат да се превърнат в най-важния дългосрочен проект, изпълнението на който винаги ще те съпровожда до края на живота ти. Не е случайно, че хората най-много ги боли когато се окажат родители-двойкаджии, а не когато са некадърни работници - защото работата я напускаш и намираш нова, правиш бизннес-фалираш-правиш-нов, но децата си не можеш да напуснеш и да започнеш начисто.

# 163
  • София
Аз не виждам каква е разликата дали ще висите във фейсбук и форума от домашния, или от служебния компютър, ама...
Мерете си ги, щом ви влече.   Peace

Е, как не виждаш разликата? Според стереотипа едното означава независима жена, а другото зависима и мързелива. Явно никой не е виждал работеща жена, която печели значително по- малко от мъжа си или неработеща, която си има свои пари. Но и това не е важно, важното е да си избием нервите някъде. За толкова години тук признавам, че това е взаимопомощ, много хора имат нужда да изпуснат парата, жалко, че на малцина помага в глобален мащаб.

# 164
  • София
Временна, Тонке, но достатъчна, за да събори семейния бюджет и на двама работещи! Не всички хора са надиплили заплати от хилядарки, доста се изхвърлят някои работещи! А и има и нещо друго - като и двамата работяти имат големи заплати, съответно си позволяват повече луксове, които смятат, че им се полагат, а не си правят спестовни влогове. Системата увлича - получаваш повече->харчиш повече->искаш да заработваш повече, за да харчиш повече, и така до безкрайност. И като се набулбукаш със скъпа ипотека, лизинг и частно училище за децата, и като само единият остане без работа, и изведнъж за три месеца всичко може да се събори. Колко хора имат спестявания, които да им покрият повече от два месеца безработица?

Общи условия

Активация на акаунт