Отговори
# 615
Здравейте и от мен отново момичета!
Аз се включвам с въпроси към ЛЛЛ  Simple Smile
Скъпа Миряна , Илиан е на 5 дни, досега се справяме чудесно с кърменето, и аз както и другите момичета го кърмя на поискване, не се съобразявам с часовете, въпреки че така като гледам той си суче горе долу на 3 или 3,5 часа, което ми говори че се храни добре и засега му стига. Изхожда се и на почти всяко кърмене, а акото му е вече жълто кафеникаво или по-скоро оранжево. Имам обаче едно притеснение, възможно ли е кърмата ми да намалее ако след храненето му не се изцеждам допълнително, тъй като виждам че няма почти нищо, т.е гърдата ми е почти омекнала. С първото си детенце почти не се цедях защото и тя ме изсукваше почти нацяло и нецнам дали това е била причината да кърмя малко време. Другия ми въпрос е колко време мога да съхранявам изцедената кърма в хладилник и колко време във фризер?
Благодаря  предварително  Hug
pepina_79, честит да ви е Илиан, жив и здрав да расте! Поздравления за чудесния старт в кърменето   bouquet
Чудесно е , че следваш ритъма на своето бебе и кърмиш на поискване. Ако има поне 2-3 наакани и 5-6 напишкани памперса за денонощие,  вероятно  кърмата, която поема, покрива хранителните му нужди
Би ли споделила колко кърмения имате за денонощие, както и има ли сред тях нощно? Когато на бебето се предлага гърда на 2-2,5 , максимум 3 часа, гърдите имат една добра стимулация. Това е сигнал, че има търсене, следователно и предлагането ще е според него.

Усещам притеснението ти дали да цедиш. Това, че с голямото дете се е получило така да кърмиш по-малко време, не означава, че и сега ще се повтори. Всяко дете има свой индивидуален ритъм. Рутинно изцеждане след кърмене по-скоро не е необходимо, съдейки по показателите, които споделяш. Когато целта е увеличаване количеството кърма, тогава препоръчваме цедене след и между кърменията. Би могла да се водиш по Илиан, както до сега, той най-добре ще ти подскаже от какво има нужда  Heart Eyes

Кърмата може да се съхранява и на стайна температура дo 10 часа, в хладилник - за повече от седмица, а във фризер - няколко месеца. За съхраняването и третирането на изцедената кърма може да ти бъде полезна статията за Указания за съхранение на кърма.

Справяш се чудесно! Ако имаш нужда от още информация - заповядай   bouquet

# 616
Добър вечер и от мен ( нас Simple Smile )
Мпеева, стискам палчета скоро да тръгне бебчето  fingerscrossed
Юлски изгрев, Изабелинда, GMI, честити момченца!  passifier  passifier  passifier Да са ви живи и здрави и да ви носят много щастие  и радост!
Мама Пети,чудесно звучи твоят разказ за раждането Simple Smile
Капкатр, Сузи1, Сара Лу, честит рожден ден! newsm59  party023 Заради, честит рожден ден и на твоята племенничка! nbirthday
Павчи, звучиш много добре Simple Smile Даже днес ви видях с каката Wink от клюкарското кафе ( Роял ) как си се разхождате по женски и си хапвате сладко Simple Smile
Нуве, дано бързо да се оправи малкият fingerscrossed
Malgeniof, дано се позадържи още известно време малкото човече  fingerscrossed
Благодаря на всички за стиснатите палчета, но моята Дупла Simple Smile ще си остане явно така. Толкова ме слушаше през цялото време и точно накрая си реши да е друго....вече е слязла малко надолу, но има накъде още. Шансът да се обърне е минимален , макар че доки каза, че е имал случаи с бебета,които последните 15мин преди раждане се завъртат. Иначе тоновете са добре. Уговорих си и преглед при една докторка от родилното за неделя. Дано да се съгласи да ме вземе за раждане толкова късно Praynig Както каза тя: " Обаждаш се в 59-тата минута. "  Laughing Важното е накрая да си гушна бебка и 2-те да сме добре Praynig
Лека вечер!

# 617
Здравейте мамита и бъдещи мамита, влизам да ви се похваля че вчера 05 юли в 9 часа се роди четвъртия член на нашето семейство- голям мъж Мартин 3850 гр. и 51 см. Вчера не успях от телефона да влезна и днес татито ми донесе лапитопито. Раждането мина изключително бързо-в шест сутринта при поредното ставане до тоалетна ме сряза силна контракция, взех да засичам на 10 минути първите три, после на 7 мин. следващите, нашият татко нощна смяна и се връща в осем, телефона не му работи и няма как да се свържа. Влезнах с седем и половина да си взема един горещ душ и той се прибра и осем часа вече бяха на 5 минути. Хукнахме към болницата пристигнахме в осем и половина и девет родих. Доктора вика охо  8 см. разкритие и нито клизма, направо абокат и оттам на магарето,два пъти напънах и се появи Мартинчо  Hug. Доста ме разкъса детето вътре, отвън от клитора до ануса съм със шефове и сега едва се движа, но ще се оправя  Hug Hug Hug. Кърменето засега е още коластра, виси с час на циците, ама те милите не пускат още  Crazy, но той не се отказва.  Crazy
Чао засега , като имам време ще се върна да прочета.
Междувременно честито мамите и бебоците, на тези които вчера и днес не съм честитила!!!!!

# 618
  • Сливен
gmi, Изабелинда, Вили79, чесити ви момченца, да са живи и здрави и много да ви радват   bouquet  bouquet  bouquet

# 619
Честити рожбички на gmi, Изабелинда, Вили79, да са ви живи издрави,нека само радост и положителни емоции да ви носят  Hug  bouquet
Аз продължавам да съм си 2в 1 отново с контракции,но не болезнение..не знам до кога ще я карам така...2ве седмици се влачат... newsm78

# 620
  • София
Честити бебчета на gmi, Изабелинда, Вили79 newsm51
Да са ви живи и здрави и да растат умни и спокойни деца,нека носят радост на всички,които ги обичат Heart Eyes

Стиснати палчета имат всички,които се нуждаят от тях тези часове и дни Praynig Всичко да минава възможно най-леко и безболезнено и да си гушкат малките сладурчета съвсем скоро Hug

Диденце,аз пък съм с болезнени контракции от няколко дена,но се надявам поне още една седмица да сме 2 в 1 Laughing
На теб ти е време вече  Grinning Пожелавам ти всичко да мине много леко Hug

Лека нощ,милички Heart Eyes

# 621
  • София
Честити бебенца на gmi, Изабелинда и vili79   bouquet Нека са живи и здравички, да ви носят много радост и любов  Heart Eyes

# 622
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Напоследък все не ми остава време да пиша, само прочитам по диагонал, но ще се върна да ви изчета.
Честито на всички мамчета, гушнали своите съкровища, на които не съм честитила! Да сте живи и здрави и много щастливи!  bouquet
Честит рожден ден на Капкатр, Сузи1 и Сара Лу  newsm59 Желая ви много здраве, любов и радостни моменти!
Заради, честит рожден ден на племенницата ти! nbirthday
Така, да се отчета и аз - във вторник бях на ЖК, бебо е пораснал, но още не му се излиза. Simple SmileДано да устискам до края на другата седмица, че доки излиза за една седмица в отпуска  Praynig Плацента, води всичко е нормално. Не съм качила въобще от предния път, а така взе да ми тежи (+13 съм вече), бързо се уморявам и едва спя, то и от жегата Crazy Даде ми документите, да са в мен, ако тръгна да раждам. Надявам се за нормално раждане, дано в последния момент няма изненади, че хич не ми се иска секцио, но каквото-такова, важното е с бебо всичко да е ок Praynig
Пожелавам на всички нас, на които им предстои щастливия момент, леко раждане, здрави бебоци  и бързо възстановяване! Heart Eyes
Айде, това е засега от мен. Отивам да се опитам да поспя малко Laughing Лека нощ и гушки  Hug

# 623
Честито на новите мами! Да са ви живи и здрави рожбите и много да ви радват!

# 624
Честити бебчета на gmi, Изабелинда, Вили79   bouquet , да са живи и здрави и много да ви радват    bouquet   smile3541

# 625
  • Някъде по Дунава
Изабелинда, Вили79, gmi, честити бебчета и бързо възстановяване !
Хайде да видим на 07.07. ще има ли нови попълнения Grinning

# 626
Добро утро и от мен!
gmi, Изабелинда, Вили79, честити бебчета да са ви живи и здрави и много да слушкат.  Hug
Благодаря на всички за хубавите пожелания.  Hug Да ви се връщат стократно.

# 627
Здравейте и от мен!

Добре дошли на новите попълнения Иван на Izabelinda, Лъчезар на gmi и Мартин на vili79! Да растат здрави и хубави мъже!

Как ще летят децата ти?С кой?
Аз съм много притеснена, че в градината има Hand, foot and mouth disease(Незнам как се казва на БГ тая болест)

Абе аз не те ли изгоних да раждаш тебе?  smile3513 smile3532 smile3533

Ще летят с мъжът ми. Той ще ги съпроводи на 11-ти и на 12-ти се връща обратно  Mr. Green Системата ни е страшна - в София ще ги чакат майка ми и баща ми, а тук при мен остава свекърва ми  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Иначе да ти призная моите момчета нямат търпение да се приберат до България и не го смятат като пренебрегване, по-скоро ако ги бях лишила от "селското море" (демек реката на село  Joy) заради бебето, тогава щяха да се почувстват пренебрегнати. Защото тук определено лятото не е лято и нито могат да се поплицикат, нито разходките ще са им пълноценни, нито пък радостта да общуват както казва Стаси "с тези, които говорят нашия език"  Mr. Green  Всичките ни приятели и познати, само чакаха да свършат децата вчера и вече кой днес, кой утре отлитат и ще си дойдат края на август.
Та, да - мъчно ми е, тъжно ми е, но все пак ние сме тук временно (до година се прибираме) и нещата са коренно различни от при теб, която си за постоянно там!  Hug Hug Hug Децата ми не говорят свободно езика - а на всичкото отгоре голямия е с английски и съответно трудно намира дечица, които да говорят нещо различно от френски и фламандски  Mr. Green

katia_o_m, относно коликите - ще ти споделя аз какво установих с моите момчета. Тъй като е всеобщо известно, че момчетата имат по-силни колики (или по-скоро моето наблюдение - мъжете от малки не могат да търпят болка  Mr. Green). Влади имаше колики до 1 година и 2 месеца, близнаците бяха до към 9-тия месец  Crazy Crazy Crazy Това, което съм опитвала и двата случая е всичко известно на пазара у нас и в света  Crazy Crazy Crazy ЕМИ НИЩО НЕ ПОМОГНА.
Относно Лефакса, Инфакола и т.н. установих, че той ги запича и от там идват по-голямите болки за тях. Та стигнах до извода, че по-добре сами да се преборят - спрях всички видове капки и да ти кажа за около месец всичко отшумя - ако съм знаела да съм ги спряла по-рано. Ама пусто незнание и доверие, че на едни им е помогнало - дрън, дрън. Това като с гелчетата за зъбите - ВСИЧКО Е ЗА УСПОКОЕНИЕ НА МАЙКАТА, че прави нещо за детето си. Лично мое мнение, но този път няма да повторя грешките си от предишните два пъти.

Единственото за колики, което наистина успокоява е чаят от копър (понякога слагах и малко анасон) и БИОГАЯ-та! Аз и до ден днешен си я имам в хладилника!

Знам, че ще прозвучи гадно - но ще мине и този период  Mr. Green  Hug Hug Hug Повече гушкане и спане на тати на коремчето - определено помага, защото мъжете като че ли са с по-висока температура от нас и някак повече ги успокояват.  Hug

МАЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, улях се!

# 628
Здравейте скъпи мами! На повечето от вас им остава малко до финала и виждам че нямат търпение, което е разбираемо, съдейки по себе си преди да родя  Mr. Green
Мпеева надявам се събитието да е скоро и да не се налага да чакаш  Hug
НелиДи  Hug благодаря ти  Simple Smile
Вили честит ви голям малък мъж, да ви е жив и здрав, много да ви радва, да расте умно и будно дете! На теб бързо възстановяване! Милата, с толкова шефове, но въпреки всичко си запазила позитивния дух, браво  Hug!

Би ли споделила колко кърмения имате за денонощие, както и има ли сред тях нощно? Когато на бебето се предлага гърда на 2-2,5 , максимум 3 часа, гърдите имат една добра стимулация. Това е сигнал, че има търсене, следователно и предлагането ще е според него.

Справяш се чудесно! Ако имаш нужда от още информация - заповядай   bouquet[/color]
Скъпа Миряна ЛЛЛ, благодаря за бързия отговор  Hug! По повод нощните кърмения и броя за едно денонощия - това денонощие бяха 7, а иначе са не повече от 9! Нощните са не повече от две, а нааканите памперси са 5 или 6! Благодаря ви отново за подкрепата! Много сте ми полезни   bouquet  bouquet

# 629
  • В. Търново
Здрастии от мен за бързо докато дребния спинка!  Hug
Честито и от мен на всички родили маменца, да са ви живи и здрави бебунковците и само радости и хубави емоции занапред!
Дении, трябваше да викнеш да се видим, аз бях оставила Ивчо на татко му непосредствено след кърменето и малката ме натири на разходка в жегата, ама пусто - няма как да й откажа, има нужда от мама и чака вечерната часова разходка с мама след ясла. А така и татко си почива след работа и се гледат по мъжки малко  Mr. Green Ох, твоята дупла наистина погоди номер! Я пиши на лични с коя докторка се уговори, че да ти споделя и мнение, научих ги наизуст доФторите от нашето РО  Wink
Пепчи, аз имах долу-горе същите въпроси за кърменето, както и нашето кърмене се препокрива с вашето! Благодаря и аз на  Atrakcia за бързия отговор!
NellyDi , абсолютно подкрепям тезите за капките за колики, гелчетата за зъбки и какво ли още не, което "помага". Стигнах до абсолютно същия извод с каката - НИЩО не помага! Само психически от части на мама  hahaha  Mr. Green
Хайде, оставям ви и отивам да мисля менюто за готвене, че пусто - трябва и да се яде!  ooooh!
Гуш за всички!

Общи условия

Активация на акаунт