Темата ни е поредна, но за нас е тъй потребна -Седмокласното класиране!

• 60 684
  • 827
  •   1
Отговори
# 570
Добре дошли на децата на Leila и Drenski в НПМГ. Наистина атмосферата в това училище е страхотна, а школата в Бързия за осмокласници- още повече. Моето дете беше в 8 клас тази година -Мат, НЕ.

# 571
  • София по рождение
Поздравявам всички, чиито деца ще учат в НПМГ!
Изобщо и неподозирате колко шансове дава училището за обучение и научна или професионална кариера в чужбина. На Запад много се харесват природоматематически дисциплини.
Мъжът ми е започнал с НПМГ-химия, после с университет-химия, сега е преподавател във Факултета по химия и фармация, обиколил Европейските университети, даже и в Церн беше известно време и твърди, че винаги ще има хляб с природоматематически науки, особено навън. Тук всичко става малко със закъснение.

Да не говорим, че след НПМГ не ти трябва никаква кандидат-студентска подготовка, за да учиш медицина, стоматология, фармация и колко още специалности. А, за физици и математици няма затворени врати. Имаме толкова приятели и роднини, чиито живот е такъв благодарение на НПМГ.

Успех!

# 572
Ние сме се предвижили от 133-то френски и руски в 35СОУ с немски и руски.Детето не е учило нито френски, нито немски нито руски.Искаше му се да е пак с английски, но уви.Ние пък с баща му се радваме, че ще усвои и друг език.
Дайте ми моля ви отзиви за училищата!Аз очаквах най-много да се придвижи с една позиция нагоре и да отиде само в друга парелелка на същото училище (което видяхме и всички много харесахме), а той е скочил направо в друго заведение.

# 573
Синът ми се придвижи с едно желание нагоре- в японската паралелка на 18-то. Разочарована съм, но....той имаше голямо желание да учи японски, може би ще е доволен.

Има ли вариант детето да се запише на мястото от второто класиране, да изчака обявяването на свободните места, да изтегли документите си и да участва на трето класиране? Rolling Eyes Вчера прочетох това "За ІІІ-ти етап на класиране имат право да подадат документи:
Некласирани ученици от І и ІІ етап.
Незаписани ученици след І и ІІ етап.
Ученици, които не са участвали в приема до сега и имат положителни оценки от изпитите по БЕЛ и по математика."

sweetkids_mama, ще сме в съседни паралелки в 18-то. Ние сме АЕ,НЕ. За съжаление на дъщеря ми не сме мръднали към желаното 133-то /много искаше да учи руски/, но пък информацията, която имам за 18-то от познати, чийто деца учат там е, че управленското тяло на училището е на много високо ниво - има ред, дисциплина и градираща  мотивация за развитие в децата. Това беше и причината да поставим 18-то на четвърто желание.

# 574
Някой приет в 157 ГИЧЕ "Сесар Вайехо? Ако може дайте ми мнения за училището.

# 575
И ние сме си на същата позиция, но даже се радваме, че още като подадох за второ класиране и вече съжали госпожицата, че не си е останала там!!! Честито на всички и успех!
I класиране:
   КЛАСИРАН
по 3 желание
73 СОУ
ЧЕ-НЕ;ФЕ;БЕЛ

с бал: 34.214
II класиране:
   КЛАСИРАН
по 3 желание
73 СОУ
ЧЕ-НЕ;ФЕ;БЕЛ

# 576
  • гр. София
Добре дошли на децата на Leila и Drenski в НПМГ. Наистина атмосферата в това училище е страхотна, а школата в Бързия за осмокласници- още повече. Моето дете беше в 8 клас тази година -Мат, НЕ.

А каква е тая школа Бързия?  newsm78 Не съм чувала за нея.  Embarassed

# 577
Някой приет в 157 ГИЧЕ "Сесар Вайехо? Ако може дайте ми мнения за училището.

Нямам преки впечатления, но по резултатите от матури по български език училището стои сред първите 20 в София в последните 3 години.
Предполагам, че не предизвиква голям интерес поради неудобното му разположение.
Синът ми беше класиран там по 5-то желание.
Избрахме да го запишем в ЧАГ проф. "Иван Апостолов".

# 578
Някой приет в 22 СОУ? Моля за мнения!

# 579

Школата е по информатика (най-общо казано). За бъдещи осмокланици и се организира преди началото на учебната година. Мястото е хубаво. Има добра органицация, походи, лагерни огньове.... Някак си сближава децата. Питайте, когато отидете да се запишете. Моят син в началото, като чу че ще има и малко учене, не му се ходеше. Обаче после, като отиде, не му се прибираше.  Grinning
(сега някой да не вземе да ме обвини в агитация)

# 580
За моето момче днес ще е ден на размисъл освен в НАГ/на първо класиране/ е приет и в ПМГ /на второ/ -информатика с немски. Сега остава да реши.

# 581
Някой приет в 22 СОУ? Моля за мнения!

Между 5 и 7 клас е кофти. Нагоре може да е по-добре.
Казват, че на фона на други училища било добро  Peace

# 582
За моето момче днес ще е ден на размисъл освен в НАГ/на първо класиране/ е приет и в ПМГ /на второ/ -информатика с немски. Сега остава да реши.

Ако момчето се е преместило напред в 2 класиране, то трябва да се запише в новото училище (мястото на старото не би трябвало да важи)....  Naughty Thinking

# 583
  • София

Ако момчето се е преместило напред в 2 класиране, то трябва да се запише в новото училище (мястото на старото не би трябвало да важи)....  Naughty Thinking

cecunka76, браво на момчето, труден избор между две страхотни училища Grinning,
но където и да отиде - успех!

koskon, предполагам, че НАГ (Национална Априловска Гимназия), като всички национални училища е с отделен прием.

# 584
  • гр. София

Школата е по информатика (най-общо казано). За бъдещи осмокланици и се организира преди началото на учебната година. Мястото е хубаво. Има добра органицация, походи, лагерни огньове.... Някак си сближава децата. Питайте, когато отидете да се запишете. Моят син в началото, като чу че ще има и малко учене, не му се ходеше. Обаче после, като отиде, не му се прибираше.  Grinning
(сега някой да не вземе да ме обвини в агитация)

Школата само за паралелките с математика ли е? Няма ли нещо такова и за биолози  Laughing ?

Общи условия

Активация на акаунт