Темата ни е поредна, но за нас е тъй потребна -Седмокласното класиране!

• 60 684
  • 827
  •   1
Отговори
# 585
Добре дошли на децата на Leila и Drenski в НПМГ. Наистина атмосферата в това училище е страхотна, а школата в Бързия за осмокласници- още повече. Моето дете беше в 8 клас тази година -Мат, НЕ.

А каква е тая школа Бързия?  newsm78 Не съм чувала за нея.  Embarassed
Школата е по информатика (най-общо казано). За бъдещи осмокланици и се организира преди началото на учебната година. Мястото е хубаво. Има добра органицация, походи, лагерни огньове.... Някак си сближава децата. Питайте, когато отидете да се запишете. Моят син в началото, като чу че ще има и малко учене, не му се ходеше. Обаче после, като отиде, не му се прибираше.  Grinning(сега някой да не вземе да ме обвини в агитация)
Малко ме е яд за НПМГ, че не пробвахме там...но сина беше категоричен след една олимпиада по физика ...видиш ли местоположението не му допадало, МОЛ нямало Rolling Eyes
Но видиш ли имам още едно бъдещо седмокласниче след една год. дано него придумам, и без това хирург ще става Laughing
Много се радвам за всички дечица, и успех през новата учебна година Hug

# 586
Някой приет в 22 СОУ? Моля за мнения!
На приятели детето учи втора година там в паралелка с ИЕ,АЕ,БЕЛ.Само добри отзиви съм чувала от тях и за учители и за дисциплина, и за ниво на обучение.

# 587
  • София
Добре дошли на децата на Leila и Drenski в НПМГ. Наистина атмосферата в това училище е страхотна, а школата в Бързия за осмокласници- още повече. Моето дете беше в 8 клас тази година -Мат, НЕ.

А каква е тая школа Бързия?  newsm78 Не съм чувала за нея.  Embarassed
Школата е по информатика (най-общо казано). За бъдещи осмокланици и се организира преди началото на учебната година. Мястото е хубаво. Има добра органицация, походи, лагерни огньове.... Някак си сближава децата. Питайте, когато отидете да се запишете. Моят син в началото, като чу че ще има и малко учене, не му се ходеше. Обаче после, като отиде, не му се прибираше.  Grinning
(сега някой да не вземе да ме обвини в агитация)

Школата само за паралелките с математика ли е? Няма ли нещо такова и за биолози  Laughing ?
Школата е за всчики осмокласници и е уникално преживяване, което всеки пони! Запишете децата, няма да съжалявате!  Hug

# 588

Школата е по информатика (най-общо казано). За бъдещи осмокланици и се организира преди началото на учебната година. Мястото е хубаво. Има добра органицация, походи, лагерни огньове.... Някак си сближава децата. Питайте, когато отидете да се запишете. Моят син в началото, като чу че ще има и малко учене, не му се ходеше. Обаче после, като отиде, не му се прибираше.  Grinning

Школата само за паралелките с математика ли е? Няма ли нещо такова и за биолози  Laughing ?
За всички паралелки е. А без биолозите просто не може, особено биоложките Wink  bouquet

# 589
  • гр. София

Школата е за всчики осмокласници и е уникално преживяване, което всеки пони! Запишете децата, няма да съжалявате!  Hug

О чудесно! Ще питам щерката. Сигурно ще се зарадва!  Laughing

# 590
Ani_neli и petiaivanov благодаря, че ни "посрещате" в НПМГ с толкова позитивна информация.
Аз през цялото време бях "за" НПМГ. Единственото ми леко притеснение беше, че тя може да отиде там не с радост от постигнатата цел, а с чувството, че е принудена, защото не и стигна балът за езиковите. Казвах вече тук, че някъде до края на зимата НПМГ беше първото и желание и настройките към езиковите се появиха през пролетта.
Ще прочета довечера на дъщеря ми постовете ви. Вярвам, че дори и да има известно разочарование у нея, то ще премине съвсем скоро. Доколкото я познавам, най-късно до утре вечер  Grinning

ПП Има ли някъде качени баловете? От някои предно постове останах с впечатление, че ги има, а аз не ги видях.
ПП2 Това, че наблизо нямало МОЛ ме развесели, но всъщност е показателно за силата на новата МОЛ-култура. Което никак не е весело.

# 591
  • гр. София
Ani_neli и petiaivanov благодаря, че ни "посрещате" в НПМГ с толкова позитивна информация.
Аз през цялото време бях "за" НПМГ. Единственото ми леко притеснение беше, че тя може да отиде там не с радост от постигнатата цел, а с чувството, че е принудена, защото не и стигна балът за езиковите. Казвах вече тук, че някъде до края на зимата НПМГ беше първото и желание и настройките към езиковите се появиха през пролетта.
Ще прочета довечера на дъщеря ми постовете ви. Вярвам, че дори и да има известно разочарование у нея, то ще премине съвсем скоро. Доколкото я познавам, най-късно до утре вечер  Grinning

ПП Има ли някъде качени баловете? От някои предно постове останах с впечатление, че ги има, а аз не ги видях.
ПП2 Това, че наблизо нямало МОЛ ме развесели, но всъщност е показателно за силата на новата МОЛ-култура. Което никак не е весело.

Аз също много благодаря за топлото посрещане на Ani_neli и petiaivanov  bouquet Дренски, и при нас е така. При нас допреди 3-4 месеца това беше първото и единствено желание. Но е факт и че бала й не стигна за ЕГ. Мисля, че при девойката няма разочарование - поне така казва  Simple Smile Още си държи на биологията.  Hug А школата Бързия къде се провежда? Град, село, местност....нещо по-конкретно може ли? Ще ме пита - трябва да съм подготвена  Mr. Green Имаме познати /бивши съученици/ в други паралелки в НПМГ. Ако ходят и те ще се заформи чудесна компанийка  Laughing

ПС. Не виждам никъде качени балове все още. И аз чакам от чисто любопитство  Peace

# 592
  • София
Честито на всички, които успешно минаха второто класиране! Това им е късметът на децата, радвайте се, съдбата си знае работата!  Hug

Добре, че ме светнахте да проверя и нашият статус какъв е - вече пише "записан", официално черно на бяло!

# 593
Някой приет в 157 ГИЧЕ "Сесар Вайехо? Ако може дайте ми мнения за училището.

Щерката я приеха на първо класиране. Много искаше да учи испански, но за 1-ва испанска не й стигна бала, а шансовете за следващо класиране там бяха нищожни. В деня на класирането ходихме да разгледаме училището. Една учителка ни показа кабинети, някои от присъстващите учители и т.н. Училището е ново като база, помещава се в крило от сграда, в която учат и деца от основно училище.
Учениците на Сесар Вайехо учат на 2 смени. Основното училище е съвсем друга губерния.

Имаше тук спор, кое училище е езикова гимназия и кое не е. Това си е езикова гимназия.
В Сесар Вайехо учат по същата програма в 8 клас език, по която учат и в първа испанска. Има таблици, за успеваемост на зрелостниците, но сега не са ми под ръка, за да видиш какво е положението тази година с 2-ра испанска. Ако имаш време, отиди и виж, попитай.

За мен лично бе много важно щерката да се запознае с училището, преди да се запише. На нея много й хареса и на следващия ден я записах.
Имат униформи.
Направи ми впечатление, че дори в класните стаи има видеонаблюдение.

Хора, с които споделих къде е приета дъщеря ми, казаха, че дори и 2-ра испанска да не попада в тъй желания елит, е училище, в което подготовката по чужд език, а и не само, е на ниво, но това зависи и от мотивацията на самия ученик. Да има много прехвалени и желани училища, но не всяко дете успява да се добере или пък изкласи в тях.

Ако има нещо, което те вълнува, насреща съм.

# 594

А каква е тая школа Бързия?  newsm78 Не съм чувала за нея.  Embarassed
Школата е по информатика (най-общо казано). За бъдещи осмокланици и се организира преди началото на учебната година. Мястото е хубаво. Има добра органицация, походи, лагерни огньове.... Някак си сближава децата. Питайте, когато отидете да се запишете. Моят син в началото, като чу че ще има и малко учене, не му се ходеше. Обаче после, като отиде, не му се прибираше.  Grinning

Школата само за паралелките с математика ли е? Няма ли нещо такова и за биолози  Laughing ?

О чудесно! Ще питам щерката. Сигурно ще се зарадва!  Laughing

Ей, направо ви завидяхме. А дали приемат и външни на НПМГ деца?

# 595
Ще прочета довечера на дъщеря ми постовете ви. Вярвам, че дори и да има известно разочарование у нея, то ще премине съвсем скоро. Доколкото я познавам, най-късно до утре вечер  Grinning

Аз също много благодаря за топлото посрещане на Ani_neli и petiaivanov  bouquet Дренски, и при нас е така. При нас допреди 3-4 месеца това беше първото и единствено желание. Но е факт и че бала й не стигна за ЕГ. Мисля, че при девойката няма разочарование - поне така казва  Simple Smile Още си държи на биологията.  Hug А школата Бързия къде се провежда? Град, село, местност....нещо по-конкретно може ли? Ще ме пита - трябва да съм подготвена  Mr. Green Имаме познати /бивши съученици/ в други паралелки в НПМГ. Ако ходят и те ще се заформи чудесна компанийка  Laughing

ПС. Не виждам никъде качени балове все още. И аз чакам от чисто любопитство  Peace
Провежда се в базата на Лесо-техническия университет до село Бързия - западна Стара планина, в близост до Петрохан. Явно голям купон пада, защото токущо моят син ми каза, че е възмождно да имало 2 школи с по 40 човека, защото и те искали да идат пак. Но това е неофициална информация, още не съм питала в училището.

# 596
Аз явно съм много зле CrazyСега разбирам, че щом са те приели на второ класиране трябва да запишеш там, а не че имаш избор дали това или това уч-ще.

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 13:19 от карамелена

# 597
  • София-Младост
Преглеждам справката за минимални балове от първо класиране и ми направи впечатление, че за паралелката в която бе приет сина ми е изписан минимален бал 33, а неговия е по-нисък.
За кое училище?

# 598
Поздравявам всички, чиито деца ще учат в НПМГ!
Изобщо и неподозирате колко шансове дава училището за обучение и научна или професионална кариера в чужбина. На Запад много се харесват природоматематически дисциплини.
Мъжът ми е започнал с НПМГ-химия, после с университет-химия, сега е преподавател във Факултета по химия и фармация, обиколил Европейските университети, даже и в Церн беше известно време и твърди, че винаги ще има хляб с природоматематически науки, особено навън. Тук всичко става малко със закъснение.

Да не говорим, че след НПМГ не ти трябва никаква кандидат-студентска подготовка, за да учиш медицина, стоматология, фармация и колко още специалности. А, за физици и математици няма
 затворени врати. Имаме толкова приятели и роднини, чиито живот е такъв благодарение на НПМГ.

Успех!

И аз поздравявам всички дечица, на които са се сбъднали желанията!
helli_sun, благодаря за информацията  Hug. Аз не съм я разучила много тази гимназия, сина ми си я избра.

# 599

E, и тя сутринта по телефона ми каза, че е доволна, но като си чакал второ класиране и не си успял на него, е нормално в първия момент да има и леко разочарование.
Бързия е някъде в Северна България, доколкото помня. Сега ще питам любимата програма Google Earth и тя ще ни заведе право там.

Пропуснах в предния пост да благодаря и на heli_sum за окуражителния пост за НПМГ. В интерес на истината, откакто водя разговори за различните училища, не съм чул нито един лош отзив за НПМГ. С изключение на един - че там пишели трудно високи оценки  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт