Всякакви въпроси относно съдомиялните - 9

• 60 197
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
  • Русе
Имала съм за 10, сега съм с такава за 12. Естествено, че има разлика, но не е чак толкова фатална. Премери си тавата, мисля, че няма да имаш проблем. В старата събирах голяма дълбока тава за печка Раховец, сега пак я събирам, има и място.

# 481
  • Sofiq
Ние сме двама и не готвим много често за съжаление понеже работното ми време е нестандартно и обикновено се налага да ям често навън, но имахме място за 60 и реших, че дори и да не пълня редовно цялата по-добре да имам голяма и да я пускам на половин зареждане когато няма много за миене. Ако нямаше място и 45 е идеален вариант. Кухнята ни не е готова още и незнам как ще е като започнем да ползваме редовно. Все се заричам да готвя по-често та се надявам да не не я пускам редовно празна Grinning От друга страна както беше споделима Джемма преди време. Като имам свободно място просто ще премивам чисти съдове, за да им падне прахта  Mr. Green

# 482
Момичета, здравейте. От вчера съм горд собственик на съдомиялна.
http://www.technopolis.bg/b2c/details/678108/P11100501/Sadomiyal … CTROLUX-ESF-63021

Искам да попитам каква сол се слага ?
Идея нямам за какво става въпрос, все още разучавам как се полва това.. полезно чудо на техниката. Simple Smile
Благодаря!   bouquet

# 483
в супермаркетите и магазините за препарати се продава Специалн сол за съдомиялни. Разгледай тази тема, както и  другата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=651719.0
И честито! Hug

# 484
  • Пловдив
Благодаря на всички, които ми отговориха! Вчера бяхме да разгледаме и съдомиялните с 10 комплекта. Първоначално ми се сториха много малки, но след по-щателно разглеждане не толкова  Пробвахме да сложим и една тава на фурната и под наклон влиза.
Но... пак проблем- идва дърводелеца да мери вкъщи и се оказва, че и на височина ще имаме проблем. Съдомиялната не трябва да е по-висока от 81,5 до 81,8. Варианта ни е да махнем капака на съдомиялната и от 85см стават точно толкова, колкото ни трябват. Но в магазина разбираемо не искат да махнат  капака за да премерим наистина и да видим дали все пак не стърчи нещо, което пак да попречи да сложим миялната под плота. Гледахме и вградените варианти, но те твърдо са 82см.
Вариант да повдигнем плота нямаме, тъй тато сме под наем.
Засега сме се прели на варианта на Аристон. Някой има ли я от вас? Налагало ли се е да махате капака и знаете ли колко см е точно без него?

http://www.technopolis.bg/b2c/details/682472/P11100501/Sadomiyal … -ARISTON--LSF-835

# 485
  • София
ние имаме аристон, но е възрастна вече и е друг модел.
махнали сме и капака, за да влезе под плота, довечера мога да я премеря, ако мислиш че ще ти е полезно.

# 486
  • Пловдив
И нашия капак е махнат. Не стърчи нищо, така че премери в магазина до ръба където се съединява плота.

# 487
  • Пловдив
бамбарадамбара, ако не те затруднявам може да ми кажеш какви са размерите без капака. А доволна ли си от Аристона?

Янтра, значи и миялната е като пералнята без капак, равна отгоре.

Успокоихте ме момичета, може да ме огрее с таз миялна най-после.

# 488
Аз съм с Аристон от година и нещо - нямам забележки, да не чува дявола Peace
Няма ли да стане с крачетата - с тях да се регулира височината на машината?

# 489
  • София
Доволна съм от аристона, имаме я от повече от 5 г вече.
Има един недостатък само, от малките е и ще я сменяме с по-голяма  Simple Smile

# 490
  • Пловдив
Аз съм с Аристон от година и нещо - нямам забележки, да не чува дявола Peace
Няма ли да стане с крачетата - с тях да се регулира височината на машината?
Не всички имат по 4ри крачета, обичайно имат две неподвижни и с другите две се нивелира.

# 491
И аз съм доволна от моя Аристон. За вграждане е моята  Peace

# 492
  • Пловдив
Еххх много доволни от Аристона, радва ме това Simple Smile

Няма крачета, с които да може да регулираме. Капака е единствения вариант, с който да постигнем нужната ни височината.
Вчера се бях отчаяла вече, че ще остана без така чаканата миялната, но много ме обнадеждихте Simple Smile

# 493
  • София
бамбарадамбара, ако не те затруднявам може да ми кажеш какви са размерите без капака. А .
81, 5 е височината без капака, нищо не стърчи

# 494
  • Пловдив
Тия с капаците са направени така, че да не стърчи. Това нещо се води "миялна за непълно вграждане", защото има и с цял корпус.

Общи условия

Активация на акаунт