Всякакви въпроси относно съдомиялните - 9

• 59 775
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
и е верно. Солта на каква степен я прасна? Посмали малко, ако има мегдан Simple Smile

# 151
Миялната има две хардуерни степени - врътка със степен едно и две, и електронни степени от 0 до 10. На втора не работи както трябва Grinning

Сега работя над степените от първа Simple Smile

А не съм забелязала голям ефект от "автоматичната" програма, която сама трябва всичко да мисли..

# 152
Възникна ми следният проблем:свърши солта и сипах остатък от пакет 1,5 кг.Може би имаше 300-400 гр.Да,но лампичката,показваща че липсва сол, пак свети.Необходимо ли е винаги да пълня резервоара?

Повтарям си въпроса.Видях,че ми е отговорено,че са правили така и индикаторът е изгасвал,но питам принципно.То е ясно,че ще напълня резервоарчето,след като ми сигнализира,че няма сол,но ми се иска да знам дали след като е сипано малко количество не се поврежда йонообменника при ползване.Не би трябвало,според мен.

# 153
Възникна ми следният проблем:свърши солта и сипах остатък от пакет 1,5 кг.Може би имаше 300-400 гр.Да,но лампичката,показваща че липсва сол, пак свети.Необходимо ли е винаги да пълня резервоара?

Повтарям си въпроса.Видях,че ми е отговорено,че са правили така и индикаторът е изгасвал,но питам принципно.То е ясно,че ще напълня резервоарчето,след като ми сигнализира,че няма сол,но ми се иска да знам дали след като е сипано малко количество не се поврежда йонообменника при ползване.Не би трябвало,според мен.

Не се е повредил. Трябва да работи без сол дълго време за да се скапят смолите /примерно около петдесетина пускания на машината/

# 154
Идвам да споделя   smile3516
Миялната ми е едва на две години (и два месеца), но днес забелязах ръжда по върха на два-три шиша от горната кошница и на още толкова от долната. Просто покритието се е обелило... Разходих се малко по различни форуми и се оказа, че това е често срещано явление, но на доста по-стари машини от моята. Тъй като гаранцията е изтекла, съм изправена пред дилема: две нови кошници, които хич не са евтини, или направо нова миялна. Машинката ми е хубава марка, (спрягат я измежду най-добрите), мие перфектно, никога не съм имала забележки. Освен това съм я обгрижвала като по учебник.
Има ли други с такъв проблем ?

# 155
Приборите ми ръждясват, най- вече ножовете. Съсипах два комплекта съветски, ама се почнаха и новите, скъпи прибори. Мога ли да го избегна по някакъв начин или единствения вариант е да ги мия на ръка?

# 156
  • Балчик
Приборите ми ръждясват, най- вече ножовете. Съсипах два комплекта съветски, ама се почнаха и новите, скъпи прибори. Мога ли да го избегна по някакъв начин или единствения вариант е да ги мия на ръка?

pina, внимавай да не се допират съдове и прибори от различен метал, обикновено това е причина за ръжда. Понякога причината може и да е излишък на сол.

Вейда, каква марка е машината ти, бели ли са кошниците? Нямам такива проблеми аз. Но това с новата машина ми звучи като на това копче му трябва балтон.

# 157
Видях, че няколко пъти е задаван въпроса, но отговор не намерих, ако съм пропуснала, извинете  Blush
Каква е тайната на 1-ния% в солта, който умножава цената по 3?

# 158
Джемма, благодаря за вниманието! Солта ми е на максимум, но аз съм във Варна, с най- твърдата вода от 3-те варианта за града, те са все твърди, ама ние сме почти на максимума на възможното. Сякаш не е добра идея да намалявам солта  Thinking

За допирането ще обърна внимание. Интересното е, че ръждасват упорито ножовете, почти само ножовете. Вилици и лъжици - не!  Thinking

# 159
И при нас се случва с ножовете, по-точно режещата част, но може би покритието на дръжките им, и вилиците и лъжиците е цяло, а ножовете са различни, точат се и т.н.

# 160
Точно от режещата част започна, но премина и по дръжките. Освен да деля ножовете от другите прибори. И да деля вече тръгналите да ръждясват от тези, които не са. Най ме е яд за новите, дето ги пазя за гости и точно по дръжките имат ръжда  Close

# 161
Пина и аз в началото имах подобен проблем с ножовете - почистих си ги с препарат за хромирани прибори и след това намалих солта на предпоследна степен
И аз съм във Варна, но според мен не е болка за умиране ако солта е на предпоследна степен, вече нищо не ми ръждясва, а и качеството на измиване не се влоши.

# 162
Много ти благодаря Мама Тин, от къде купи препарата за хромирани прибори?

# 163
От пикадили, едно бяло правоъгълно шишенце, немски е препарата. От ''Двата щъркела '' , когато си купувах приборите ми препоръчаха друг препарат, но не можах да го намеря, та купих този немския. По всяка вероятност и в магазините Борн, ще се намери качествен немски препарат за хромирани и иноксови повърхности.

# 164
Мерси, ще потърся! Всъщност, почисти ти ръждата, нали?

Общи условия

Активация на акаунт