Всякакви въпроси относно съдомиялните - 9

• 59 761
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, момичета! Моята миялна се оправи след употребата на препарата за почистване на съдомиялни Сомат. Явно това е бил проблема. Вече няма неприятня миризма и не се задържа вода на дъното. Ще я почиствам редовно!

# 136
# 137
Здравейте ,
избрах си вече съдомиялна Bosh.Prestoi mi montaja na kuhniata i saotvetno na uredite .
Dovolni li ste ot tazi marka ,s koi preparati raboti nai dobre - kakva marka sol ,glans,izob6to vsi4ko ste mi e ot polza koeto me posavetvate.
Blagodarai vi

# 138
  • Пловдив
Щом още не е монтирана имаш време да попрочетеш темата по диагонал и ще добиеш представа  Peace , от почти всеки препарат има доволни и недоволни, така че трябва да направиш сама своя избор .

# 139

Певицата, Рени... не иска да изхвърли водата ли? Нещо не те разбрах...
Източи я през маркуча за мр. вода... Пусни го ниско долу в леген и тя ще се самоизточи.
После я включи и виж ще започне ли някоя програма въобще? А те започват с изпомпване на остатъчна влага...

Не Шани, изпомпила е. Във филтъра няма нищо.
Просто цикли постоянно на изпомпване - Финално - и не приключва програмата на нула. Така я заварих сутринта- дисплея стоеше на 1 минута и върти дренажната помпа...Изключвха от захранването/ стоя цял ден така / - и пак..

Из един форум четох за следната вероятност "....измъкнал се маркуч, оттам мокри един контролер,който дава паразитен потенциал и го лъже като имитира  сработил нивостат. Т.е. лъже го,че нивото на водата е високо.Оттам вкл. помпата и така...".

Това ще го каже техник обаче-в събота ще го викам.
Ех,да му се не видят и повредите  #2gunfire

П.П. Обаче ще направя и това с маркуча!

Певицата Рени, бихте ли споделили какво каза техника за Вашия проблем, защото и аз имам такъв, т.е. да знам евентуално колко сериозен е проблема, какво трябва да се замени, на място или в сервиз, цена за такъв ремонт. Ще ви бъда много благодарна, за да се ориентирам поне донякъде и да знам какво да предприема  bouquet

# 140
Възникна ми следният проблем:свърши солта и сипах остатък от пакет 1,5 кг.Може би имаше 300-400 гр.Да,но лампичката,показваща че липсва сол, пак свети.Необходима ли е винаги да пълня резервоара?

# 141
според мен си спасила положението с това доливане. Но не е лошо да си купиш сол и да допълниш.

# 142
  • Русе
И на мен ми се е случвало само да допълня, но ми е угасвал индикатора.

# 143

Певицата Рени, бихте ли споделили какво каза техника за Вашия проблем, защото и аз имам такъв, т.е. да знам евентуално колко сериозен е проблема, какво трябва да се замени, на място или в сервиз, цена за такъв ремонт. Ще ви бъда много благодарна, за да се ориентирам поне донякъде и да знам какво да предприема  bouquet

Нищо !  Thinking ooooh! #2gunfire Просто гледаше и ме слушаше за предположенията ми.
Но аз какво установих: Като я издърпаме и наклоним нанякъде-работи безотказно. Значи наистина засича нивомера. Но къде е - не зная. Сега АЗ  Crossing Arms трябва да търся монтажна схема.
П.П. Няма измъкнали се маркучи.

# 144
Рени, на дъното е.
Вероятно машината трябва да се нивелира с лек наклон назад.

# 145
И аз съм допълвала със сол и индикатора ми изгасваше след като пусна съдомиялната.

# 146
Моля съфорумката, която си е купила AEG 65042WOPда сподели дали е доволна, има ли кратка програма и какви са температурните режими?Качество на измиване и сушене и дали си заслужава така да се каже парите.Насочила съм се към този модел.Имам една стара машина абитуриентка на 17 години индезит ,от тези с врътките, има разни там екстри като еко, кратка и т.н., но   ми се ще да си купя нещо по- ново но и надеждно, малко се плаша с тая електроника колко време ще е читава, да нямам проблеми.Благодаря.

# 147

Моля съфорумката, която си е купила AEG 65042WOPда сподели дали е доволна, има ли кратка програма и какви са температурните режими?Качество на измиване и сушене и дали си заслужава така да се каже парите.Насочила съм се към този модел.Имам една стара машина абитуриентка на 17 години индезит ,от тези с врътките, има разни там екстри като еко, кратка и т.н., но   ми се ще да си купя нещо по- ново но и надеждно, малко се плаша с тая електроника колко време ще е читава, да нямам проблеми.Благодаря.

Ще copy и paste отговора си от Л.С така че повечко хора да знаят за  AEG 65042WOP:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Миялната е тиха. Ползвах веднъж тихата програма, но не виждам много смисъл от нея.

Преписвам от книжката точното описание на програмите:

Auto: всички чинии, прибори, тенджери и тигани - предмиене, измиване от 45 до 70 С, изплакване, изсушаване; опция екстра хигиенизиране; 40 до 150 мин; 0,6 до 1,4 KWh; 7-14 l вода

Про - силно замърсяване, чинии, прибори, тенджери и тигани - предмиене, миене 70 С, изплакване, изсушаване; 150-160 мин; 1,4-1,6 kWh; 13-15 l вода

Тиха програма (не я ползвам) - нормално замърсяване, чинии и пробори - предмиене, миене 50 С, изплакване, изсушаване - 200-220мин; 1,1-1,2 кВч; 9-11 л вода

30 мин - пресни замърсявания, чинии и прибори - миене 60 С, изплакване; опция екстра хигиенизиране (няма сушене) - става около 50 мин; 30 мин; 0.8 квч; 9 л вода

ЕКО - нормално замърсяване, чинии и прибори - предмиене, миене 50 С, изплакване, изсушаване, опция екстра хигиенизиране; 170-180 мин; 0.9-1.0 квч; 9-10 л вода

Съответно кратките програми със сушене са автоматичната и еко програмата.
Много чупливи неща не съм слагала - слагам съдове, чаши, чинии, изобщо каквото изцапам с изключение на дървени прибори и дъски.

Когато купувахме миялната от Техномаркет ни я препоръчаха след като ми чуха изискванията и естествено цената не е ниска. Обаче след като я купих и прочетох из форума топиците изглежда по евтините миялни имат повечко програми отколкото AEG.

Аз ползвам най-често автоматичната и 30 минутната програма.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Доволна съм, защото мие вместо мен и е голяма - огромно предимство. Първа миялна ми е и съм щастлива. Пълня я за три дена и я пускам. Измива, обаче все още не мога да нацеля препарата.

Първоначално си купих комбинирани таблетки на Finish и от тях остават ужасни бели капки по съдовете. Тогава реших да тествам всяка една от програмите.. без разултат. Купих сол. Изтествах нивата на сол. Не реши проблема с капките. След това купих и гланц и пак нищо - има опция за включване и изключване на гланца при използване на комбинирани таблетки.

Онзи ден купих гел сомат с оцет и проблемът с петната по чашите изглежда,  че ще се реши в най-скоро време. Само да нацеля точните нива за сол, гланц и препарат.

Миялната няма програма половин зареждане. Вместо нея има автоматична програма, която ужким сама преценява колко са съдовете и нивото на замърсяване.

Има 30 минутна програма без сушене. Еко програма, която е по дълга. Автоматична и програма за много мръсни съдове. Отделно има опция за екстра хигиенизиране и мултитаб за таблетки.

Програмите нямат опция да си избереш дали да суши или не.

След 30 минутната програма съдовете са си мокри, при другите програми трябва да се отвори вратичката, за да излезе парата и да изсъхнат.

Забелязвам надрано по няколко чаши. Подозирам, че е от таблетките и факта, че чашите не са предвидени за съдомиялна може би.

Има три перки - една горе, една по средата и една долу. Според мен миялната е супер, но препаратите, които ни предлагат са боклуци. Още повече, че въпросните таблетки Финиш ги рекламират върху самата миялна със стикер...

# 148
С меката софийска вода, със сол и гланц да имаш бели капки? Брех! Наистина не си уцелила добри препарати Laughing

# 149
Ще тествам докато не стане абсолютно без какпи!  Simple Smile

Поне от гела, като пипна съдовете ги усещам измити, а не слузести..  Confused

В ръководството е много забавно как пише - капките може да индикират употреба на повече сол от необходимото или по-малко гланц Grinning или некачествен препарат и веднага отиваме в параграф 22.

Общи условия

Активация на акаунт