Всякакви въпроси относно съдомиялните - 9

• 59 772
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
Мерси, ще потърся! Всъщност, почисти ти ръждата, нали?

Да, напълно.

# 166
Много благодаря!

# 167
  • Балчик
Пина, аз нямах предвид да намаляш солта, а да не използваш ако е възможно допълнително такава в таблетките. Т.е препарат без сол.  при мен поне това се оказва проблема в комбинация с допрени до друг метал. И аз съм имала, но само петънца тук там по ножовете, но се изчиства, не се ядосвай. Peace

# 168
Дано успея да ги изчистя!  Таблетките съдържат сол, да. Не е лош съвета да потърся таблетки без сол, ама тъкмо купихме 100 броя пакет, а те ни изкарват 8 месеца. За следващите ще знам, ама тези как да ги хвърля  Confused

# 169
  • Балчик
 Peace

# 170
Видях, че няколко пъти е задаван въпроса, но отговор не намерих, ако съм пропуснала, извинете  Blush
Каква е тайната на 1-ния% в солта, който умножава цената по 3?

Да се опитам да отговоря за тайните Hug
Но задай ми въпроса като на мъж - Кой 1% в солта, коя е умножената цена и спрямо кое?

# 171
  • Пловдив
99% от солта за миялни е натриев хлорид, демек обикновена готварска сол. Какво е тоооооолкова невероятното на съставките на останалия един процент, та цената става не тройна, ами отгоре спрямо цената на обикновената сол. Това е въпроса на Човече Simple Smile

# 172
... Кой 1% в солта, коя е умножената цена и спрямо кое?

Съдържанието на солта за миялна е 99% обикновена сол + 1% нещо?
Цената на 1 кг. обикновена сол е 0.70 лв.
Цената на пакет от 1 кг. сол за миялна е над 2 лв. (т.е. 3 пъти по-скъпа).
Нямам друго обяснение, освен че този 1% важното нещо, което вдига цената 3 пъти.
Просто ми е интересно кое е това нещо  Simple Smile

# 173
  • На Дунава
Като гледам как Дедо се навърта наоколо да ни наглежда (благодарим!) да задам въпрос по аналогсия за солта - самооооо че скачам в раздел перални и си посипвам главата с пепел доброволно! Та въпросът ми е чел ли е някой тестове или има ли не много субективно наблюдение върху качествата на праха/таблетките срещу варовик за перални? Калгонитът, например, е над 2 пъти по-скъп на килограм от аналогичния препарат на ДМ, който, от своя страна, също не е най-евтиният. В момента ползвам марката Clever (на Била), май най-евтиният наоколо. Но разликата в качеството няма как да я видя, ако я има, докато при миялните в повечето случаи поне се вижда отражението на неомекотената или твърде омекотена вода. Ще съм благодарна за насоки кои препарати срещу варовик за перални да смятам за качествени   bouquet

# 174
  • Балчик
Не се сърди човече, не се ли сещаш. Пречистена и гранулирана, в съскава опаковка, тип "луксозна" стока (не съвсем,а ма се предполагаше , че само по-заможните в бг имаха преди миялна, а сега дори и всияки да имат, щеш не щеш купуваш продукта) и ето ти висока цена. Пазарна икономика. Еле пък у нас  цените изобщо не се влияят от цената на съдържанието. Grinning

# 175
  • Пловдив
Точно Дедо се убива да обяснява как ИМА разлика между солта за миялни и обикновената сол. Аз разлика не виждам и ползвам обикновена сол.

# 176
  • Балчик
Точно Дедо се убива да обяснява как ИМА разлика между солта за миялни и обикновената сол. Аз разлика не виждам и ползвам обикновена сол.

Разликата е в пречистването, обикновената ще ви даде утайка с течение на времето. А йодираната доколкото знам изобщо пък не е подходяща за миялната, да ме поправи Дедо ако греша.

# 177
  • Пловдив
Да дава, 5та година кара миялната, това като калгонита - видях изчисления, че за няколко години от разликата на пускане на пералня с калгонит или без калгонит разликата в цената е колкото една пералня среден клас. Досега не съм забелязала да има проблем.

# 178
  • Балчик
Да дава, 5та година кара миялната, това като калгонита - видях изчисления, че за няколко години от разликата на пускане на пералня с калгонит или без калгонит разликата в цената е колкото една пералня среден клас. Досега не съм забелязала да има проблем.

Това няма как да го забележиш- предполагам не си  я разглобявалана съставните и части. Wink

# 179
  • Пловдив
За какво да я разглобявам като си мие и работи? newsm78 Т.е. и да възниква проблем, то ще е след Х време, аз съм приела, че уредите имат някакъв разумен срок на експлоатация и от време на време трябва да се сменят като се повредят.
Давам пример с обичната ми Пена (пералнята) - след седем години як тормоз Пена започна да дава сигнали, че ще ме напуска, да, ама аз съм прала по 10-15 перални на седмица, а чета тук, че масово хората перат по 3-4-5. Така, че съм се примирила, че ще се разделяме.
Минка(миялната) засега не дава никакъв признак на проблеми. Аз мия по 3 миялни на два дни през седмицата и по 2 на ден уикенда, голяма е за 12 комплекта.

Общи условия

Активация на акаунт